נקודה למחשבה

Dirty Dick

New member
נקודה למחשבה

בחורה עוברת התעללות בעולה הנורמטיבי יגידו איך נתת לזה לקרות בעולם של סוטי ה BDSM יאשימו את התוקף שלקח את ההובלה בלי אחריות ולכן פשע אז מי סוטה?

שני דברים:

אני לא יודעת באיזה עולם נורמטיבי אתה חי, אבל אני לא מכירה אנשים שישאלו קורבן להתעללות למה הוא\היא נתן\ה לזה לקרות. דבר נוסף:
גדול להתייחסות לעוסקים בBDSM כ"סוטים". כל עוד זה בהסכמה של שני הצדדים אני לא מבינה למה יש צורך לשפוט אותם.

"סוטים" לא חייב להיות שיפוטי

סטט' די ברור שזו התנהגות יוצאת דופן. למרות שיש הרבה שמגלים סקרנות כלפי התחום ופה ושם אוהבים לקבל פליק בתחת, זה לא הופך אותם לאנשי BDSM ברמה המוגדרת כסטיה. בתור אחת שלמדה פסיכולוגיה את יודעת שזה מוגדר כסטיה ושעל פי רוב תאוריות האישיות יש לה גם בסיס אישיותי מסוים. זה עדיין לא שיפוטי ולא אומר שום דבר רע על אנשים מהז'אנר. כל הPC גורם לאנשים לשכוח עובדות פשוטות. מי אמר שבכלל רע להיות סוטה? אני דווקא בעד, כל עוד באמת לא פוגעים באף אחד (כולל עצמך).

שלום שלום../images/Emo39.gif

אני בד"כ משאירה את לימודי הפסיכולוגיה שלי בצד כשאני קוראת הודעות כמו זו,הראשית. קשה לי מאוד להאמין שהוא מתייחס אל הBDSM כאל סטייה מהנורמה הסטטיסטית ולא כאל סטייה חברתית עם כל המשתמע ממנה.

daniella1980

New member
תגיד אתה באמת לא מבין את ההבדל?

BDSM הוא לגיטימי כל עוד שני הצדדים מסכימים ומעוניינים בכך. התעללות זה אקט אלים שאונס אדם בניגוד לרצונו. בינתיים נראה לי שהסוטה הוא כותב ההודעה, סוטה מההגיון הבריא.

Dirty Dick

New member
קחי רמז

אם תבקשי יפה להגדיר מה אני: אני בידיאסאמי ונהנה מהפעלת שליטה עכשיו נסי לקרוא שנית בהצלחה

ohadz

New member
אתה רואה משהו שאני לא?

כמדומני, כל התגובות הן לתוכן ההודעה...

Dirty Dick

New member
סתכל שוב

אז ככה כשמדובר בזוג מתעלל-קורבן למה הקורבן מרגיש אשם? למה הסביבה נותנת לו להרגיש אשם? איזו סביבה תפתח אצלו יותר אשמה? ה"נורמאטיבית" או הבידיאסאמית? במילים אחרות הפוסט הוא לא על הזוג אלא על הסביבה

אני חושבת שאתה מסתכל על זה

בכיוון לא נכון. הקורבן מרגיש אשם גם אם הסביבה לא יודעת, מתוך איזשהו מנגנון פנימי שגורם לו להאשים את עצמו (אני יודעת שאני הפעלתי את אותו מנגנון פנימי לא פעם, בנסיבות חמורות פחות מהתעללות, בכלל בלי קשר ל"מה חושבת הסביבה"). שוב,אני לא יודעת איזו סביבה בדיוק גורמת לקורבן להרגיש אשם. בחברות חילוניות, לפחות על פי מיטב ידיעתי, אין נורמה של האשמת הקורבן. לעיתים יש תחושה שזה נעשה כשהעניין מגיע לביהמ"ש ובחקירה הנגדית (בגלל הצורה התוקפנית בה עליה להיערך) נשאלות שאלות שמטרתן לזכות את הנאשם. אבל מפה ועד להכליל לגבי כלל האוכלוסיה יש מרחק גדול מאוד. לגבי השאלה איזו סביבה תפתח אצלו יותר אשמה אין לי תשובה. אבל על פניו לא מבינה למה שיהיה הבדל.אז אני אשמח אם תסביר.

Dirty Dick

New member
נכון שתחושת אשמה זה מנגנון פנימי

אוטומטי אבל גם הקטע שהסביבה מאשימה את הקורבן באחריות זה מנגנון אוטומטי חבל רק שזה מפריע להסתגלות מחדש לחיים. "בחברות חילוניות, לפחות על פי מיטב ידיעתי, אין נורמה של האשמת הקורבן." ??? באמת? תשאלי כמה שעברו התעללות מה הן מרגישות. למה אמור להיות שוני בין הסביבה הונילית לבידיאסאמית? כי ברגע שמדברים על הובלה ועל שליטה מעבירים לצד אחד יותר סמכות ולכן יותר אחריות ולכן אם הצד הנשלט נפגע יותר אשמה או לדעתי את כולה. ומה לגבי הסכמה? כנראה שאי אפשר להעניק מראש הסכמה גורפת לכל מה שייתרחש.

Dirty Dick

New member
בזה את צודקת

אני רחוק מאיפוס כי להיות מאופס זה לחשוב בדיוק כמו שמצפים ממך לחשוב איחסססססססס

daniella1980

New member
מצד שני

לעשות בדיוק ההפך זה להשקיע הרבה יותר מידי אנרגיה רק כדי להוכיח משהו למישהו.

Dirty Dick

New member
מההתחלה - אוקיי?

דבר ראשון מה שאנחנו חושבים פחות חשוב מה שחשוב זה שהקורבן מרגיש אשמה אם היתה הסכמה היה איזון הכל טוב ויפה ולא היתה התעללות או תקיפה ברגע שנעשו דברים ללא הסכמה - זה נהיה תקיפה אם לא לא היתה הסכמה מצד מי שהופך לקורבן - אז לא חלה עליו האחריות זה צריך להיות ברור לכולם בכל מקום משום מה לדעתי לאנשי בידיאסאמ זה ברור יותר אין שום סיבה שהסביבה תתן לקורבנות להרגיש אשמים

Fenris

New member
וואו, כמה קשה להבין אותך.

נראה אם הצלחתי (ולפני שאתה מתגונן או תוקף, דע לך שבדר"כ אין לי שום בעיה להבין אחרים): אתה טוען שבסביבה "נורמטיבית", יש סיכוי גדול שקורבן ההתעללות ייחשב כאשם בהתעללות משום שהוא הזמין את זה עליו. ושבסביבה "א-נורמטיבית" - בידיאסאמית - הסביבה תפנה אצבע מאשימה כלפי המתעלל, משום שהוא לא חיכה לאישור של הקורבן לפני שפצח בהתעללות. עד כאן נכון? ברור שאתה לא יכול לענות לי באמצע הפוסט, אז אני אניח שכן.... טוב, אז... אמממ... מה אתה רוצה? שקל? סרט כחול (Blue Ribbon, לא מה שאתה חושב...)? מדליה? אני לא מכיר את האנשים בחברה הזו - של ה-BDSM - אבל נשמע לי הגיוני מה שאמרת. אבל אנחנו כבר יודעים שיש בעיה עם החברה המודרנית והצורה שבה מסתכלים עם מקרי אונס והתעללות. נחמד לדעת שיש קבוצה מסויימת באוכלוסיה שיודעת להפנות אצבע מאשימה בכיוון הנכון, אבל מה זה עוזר?

Dirty Dick

New member
מה אני רוצה?! - אתה רושם?

אני רוצה לכתוב יותר ברור אבל לא יוצא לי אני רוצה יותר פתיחות בחברה כלפי ה BDSM אבל הכי אני רוצה שהיא תחזור לעצמה ומהר אבל היא מרגישה אשמה וזה לא מי יודע מה עוזר לה

חופ שיה

New member
ולדעתי אין הבדל

בראיה של העולם הנורמטיבי והעולם הבדס"מי, בשניהם לקורבן יש אחריות לא להגיע לסיטואציות כאלו ואם בכל זאת הגיעו למצבים של התעללות אז הרי שהתוקף אשם כי הוא לא קיבל הסכמה ורשות לעשות את אותם דברים. אולי לעולם הבדס"מי יש יותר רגישות לעניין בגלל המשחק שהם משחקים ובגלל מהות היחסים המתרחשת שעלולה להיות מסוכנת ולהביא למצבים של התעללות בקלות יתר, אני לא חושבת שזה ברור להם יותר מאשר לעולם הנורמטיבי.

Dirty Dick

New member
לדעתך אין הבדל ובכל זאת אמרת

"אולי לעולם הבדס"מי יש יותר רגישות לעניין..." לדעתי יש יותר רגישות בגלל עצם הדיון בהובלה בסמכות ובשליטה של צד אחד על הצד השני (יכולים להיות יותר מזוג בקשר כזה)

למעלה