נקודה למחשבה...

פשוט גל

New member
נקודה למחשבה...

השבוע עברנו במועצה הכנה לטיול חנוכה ובהכנה הכרנו שני צופיפניקים (אחד מהם רכז במועצה והשני חבר שלו) שהולכים להדריך את מבואות חרמון בטיול חנוכה... אחרי שנסתיימה ההכנה ישבתי איתם לארוחת צהריים והם שאלו אותי "למה אתם בטוחים שאתם, בני המושבים, נעלים על כולם וביוחד מעל הצופים???" בהמשך השיחה הם סיפרו לי על הערכים של הצופים (שלא כ"כ רחוקים מהערכים שלנו...) ודיברנו על מערכי פעילויות שנתיים ובניית מערכים כאלה... בקיצר... גם לצופים יש ערכים!! יש להם 6 ערכים ראשיים ומתוך כל אחד מהם נגזרים עוד 5-6 ערכים אחרים... בנוסף עליהם יש להם דף שיוצא פעם בשנה עם הערכים שעליהם הם ישימו דגש השנה... בשיחה איתם הם הסבירו לי את כל הדברים שלא נמצאים על פני השטח.. יש בהם הרבה מעבר ל"היה נכון"! האם צריך לשנות את הגישה או סתם להוריד את האף? נקודה למחשבה! אני אשמח אם תגיבו... ברצינות!!

אז גלו'ש יפתי...

אני חושבת שבאמת כדאי לנו להוריד קצת את האף...למרות שאני אוהבת את הקטע של לצחוק על צופים....גם אם אני לא מתכוונת לזה באמת... :) ועוד משו- בקרש לרן טל, פסדר אני מוכנה לקבל אותו לשורותינו, אבל שפינץ (המכונה ציפר)- הוא חרא! אולי יש לו מושג על ערכי הצופים....אבל מושג על ערכי אנושות חסר לו והרבה! לפני שאתה משייך את עצמך לכל קבוצה שהיא, ודוגל בחוקיה וערכיה, דאג להיות קודם כל בנאדם! מתן

קשתונה

New member
שניה ...אני רוצה להבין...

באמת חשבתם שלצופים אין ערכים?!?!?!?!?!?!!? מה זה הבולשיט הזה?!?!?! יש להם ערכים בדיוק כמו להרבה תנועות... ונכון לא תמיד רואים את זה כי כמו כל תנועות הנוער בארץ הערכיות יורדת לצערנו והמדריכים עושים פעולות קרמבו כל השנה כמו חבורה של מעפנים... אבל כן יש ערכים בצופים ואפילו יש שם אנשים אחלה:) וכן זה הזמן להוציא את האף מהטוסיק ולראות שיש עוד ריחות בעולם חוץ מהחרא של עצמינו...אנחנו ילדים גדולים!

RMXXX

New member
זה ברור שתמיד כל תנועה תצחק על

השניה כי זה גם חלק מהכיף וחלק מהגיבוש, בדיוק כמו שבצבא תשמעו איך חיילים מגולני יורדים על גבעתי וההפך(למרות שבתכלס הם אותו הדבר בדיוק). הצופים הם לא תנועת נוער, ארגון נוער בעל ערכים אולי, אבל לא תנועה, ואני חושב שמי שהיה בסמינר י'ב הבין את זה אחרי השיחה עם יקיר. אני לומד בעפולה, וחצי מהביהס שלי הם צופיפניקים, תשובה של אחד מ"מפקדי הגדוד" שלהם (בערך כמו מדמים אצלנו) לשאלה מה הם הערכים שלהם היתה בדיוק ככה -"ערכי משפחה וכאלה... אתה יודע". עוד דוגמה, חברה שלי לשעבר גם היא מדריכה בצופים, עזרתי לה פעם להכין מערך, העניין הוא שכשהם מכינים מערך, אז יש תחרות בין קבוצות המדריכים, מי יכין את המערך הטוב ביותר ובסוף מישהו מההנהלה מחליט על כך, וזאת תחרות רשמית שבסוף הם זוכים באיזה סיכה. מה שאני זוכר הכי טוב זה שהיא כל הזמן אמרה "אני חייבת שזה יהיה הכי טוב אני רוצה תסיכה הזאת!" מה לעזעזל?! זה ערך? סיכה?!
חבל שהם פועלים מתוך הרצון לזכות במשהו ולא מתוך ערכים שהם מאמנים בהם. אני יודע שזה לא כולם ככה, אבל לפי מה שאני רואה זה הרוב.

NKstuff

New member
מה??? אתה כל כך טועה

כולם יודעים שגולני קודם יורים ואז מזהירים גבעתי מזהירים ויורים צנחנים מדי פעם גם פוגעים והנחל נשארים בקומונה לבשל... :)

למעלה