נקודה למחשבה

איזה סיפור מטומטם

אם יש משהו שאני שונא זה "חוכמות חיים", פשוט פסאודו-פילוסופיה וטמטום לכל. מה שכן, הייתי רוצה להתייחס לחתימה של "כל טוב לאדוני", אכן, סטטיסטית אם כמה קופים יושבים על מכונת הקלדה ומקלידים, אחת לפרק זמן (ארוך מאוד, מן הסתם) הם אכן יקלידו את מלחמה ושלום, זהו אחד המשלים התומכים באבולוציה דווקא...

או קיי

לא משנה שסטטיסטיקה לא מעניינת אותי במקרים כאלה (בעצם בכלל לא) אבל, יש הבדל בין קופים שכותבים כמה אותיות מסכנות, לבין עולם שלם שנבנה בצורה הכי מדהימה שיכולה להיות. רק ללמוד ביולוגיה ברמה הכי בסיסית שנה בבי"ס, תמחיש לך איזו חוכמה אדירה יש בגוף האדם, איזו התאמה... משהו מדהים!!

ארינמל1

New member
תשובה

אבל יש חוקים מוכחים שמסבירים איך כל הדברים האלה קורים, וכל יום נוספים חוקים חדשים בנושאים חדשים, או שחוקים ישנים הופכים למדויקים יותר. יש הסבר לכל הדברים המדהימים האלה. אז למה צריך להכניס למערכת עוד גורם שלא ניתן להוכיחו ורק מעורר עוד ועוד שאלת ובעיות? הרי כאשר את מחליטה איזה סרט לראות בקולנוע, את לא מתחשבת באפשרות שגמד ירוק אכל תרד לארוחת צהריים. למה? כי את לא צריכה להכניס את הגורם הזה, הוא לא משפיע, אין בו צורך. כך גם לגבי אלוהים.

חחחחחחחחחחחח

ממש דוגמא נפלאה הבאת... טוב עזוב זאת שוב שאלה של אמונה אני לא חושבת שהסטטיסטיקה או חוקים אחרים (וחדשים שצצים כל יום) יכולים להסביר הכל אבל אתה הרי חושב אחרת ותמיד תהיה סתירה אז זה לא משנה

Justin Angel

New member
איזה נחמד שלא צריך לחשוב...

כנראה כל-כך נהדר בכוכב שלך. יש הבדל בין אמונה בלב מלא, לבין אמונה עיוורת שסותרת את ההיגיון, צובטת את הלב ומעוורת את העין. אם הלב אינו מושחט, המוח אינו טיפש והעין עדיין רואה אז אמורים לשים לב להבדל זה.

את צודקת

אבל יש לנו לזה הסבר אבולוציוני מבוסס. אז איפה אלוהים נכנס כאן לתמונה? ישנם מודלים מתמטיים שעוסקים בהיווצרות סדר באופן מקרי, זה יתכן, שימי לב לשני נתונים - לאבולוציה היה בכדור הארץ 4 מיליארד שנה להתפתח, ישנם מיליארדים של כוכבים, את תופסת בכלל את המספרים הללו? אם לא היו מתפתחים בני אדם בכאלו תנאים זאת היתה אכזבה...

מצטערת...לא שכנעת אותי....

אני עדיין חושבת שהאבולוציה היא תוצא של אדם שנורא "אהב" את עצמו...ממש... לא מעניינות אותי מיליארדי שנים, דארווין עדיין מצטייר בעיני כטיפש...

preacher

New member
זה בסדר שאת חושבת שדרווין טיפש

גם הוא מן הסתם היה חושב עליך שאת אידיוטית באופן מחריד.

למעלה