נקודה למחשבה

RANDYme

New member
מתחכם משהו..

נעלבתי.... מה זה השטות הזו??? הילד לא ידע איך "לתקן את העולם" אז הוא מצא את הדרך הכי קלה, ואולי גם הכי מתבקשת. אין פה שום נקודה למחשבה. חוץ מ למה לעזאזל נבלע את זה?? הילד מתחכם, אבל לא חכם. קאפיש?? לעומת זאת- אבא שלו היה יותר חכם כשניסה להשתיק אותו כדי לעשות דברים אמיתיים, ולא פיקציות, דמגוגיה, הפחדה ושקרים. מוכר לך???

Justin Angel

New member
ברצינות

יש כאן מספיק קיצורי דרך, הנחות לא מבוססות ושטויות כדי להעביר אותם שלוש פעמיים סביב כדור הארץ ושעדיין ישאר מקום לקשר לולאה בסוף כדי שהכותב יתלה את עצמו.

Lu Tze

New member
מאיפה זה?

שמעתי את אותו המשפט לפני כמה ימים, רק אני לא זוכר מאיפה.

Justin Angel

New member
לנדו :)

שיכבתי את זה קצת, אבל עקרונית זה מה שלנדו אמר בישיבת המועצה של הISA שהאשימו את הסנטורים בביצוע פעולות טרור.

Lu Tze

New member
הייתי כמעט בטוח שזה מ-B5.

אגב, היום סיימתי לראות את כל הסידרה ברצף בפעם ה-1 (כולל סרטי טלוויזיה).

meindelbium

New member
אני מת כאן מצחוק......./images/Emo6.gif

המפקחת העיראקית המוזרה בסיום טקס של היסודי שלי היה לה בדיוק אותו סיפור....רק ששם היה על מוישלה והפאזל......

preacher

New member
משל חביב

מזכיר מאוד אמרה של קונפוציוס: (סליחה על האנגלית)
To put the world right in order, we must first put the nation in order; to put the nation in order, we must first put the family in order; to put the family in order, we must first cultivate our personal life; we must first set our hearts right.​

RANDYme

New member
זה בכוונה ש

קב"ה= גם קצין בריאות הנפש וגם הקדוש ברוך הוא? ולא אומרים קב"ן בעצם...?? תשכחו מזה..

ארינמל1

New member
תגובה למחשבה

האנושות היא כלום. קבוצת דמויי קוף על כוכב לכת קטנטן במערכת שמש שנמצאת בקצה הגלקסיה אחת מתוך עשרות מיליארדים של גלקסיות אחרות. אבל זה הרבה יותר נוח לחשוב שהכול בשבילנו, כמובן.

לדעתי סיפור נחמד מאוד ../images/Emo45.gif

אינני מבין את התגובות הנזעמות של ידידי. ומצד שני גם אינני מבין איפה יש כאן "נקודה למחשבה"? זה מזכיר לי סיפור דומה שקראתי בהקדמה לספר חידות מתמטיות. גם שם היה פרופסור. הפרופסור ביצע ניסויים לא-אכזריים על קוף, רצה לבדוק את רמת האינטליגנציה של הקוף. הפרופסור תלה בננה שהשתלשלה מהתקרה, והערים בחדר חפצים שונים כגון כסא, שולחן, ארגז, קופסה. הרעיון היה שהקוף יעמיד חפצים אלה אחד על השני ובאופן זה יוכל להגיע אל הבננה. הקוף ישב בשקט בפינה ועקב אחר ההכנות שביצע הפרופסור. ברגע מסויים עמד הפרופסור בדיוק מתחת לבננה. ואז זינק הקוף ממקומו, טיפס על הראש של הפרופסור, ולקח את הבננה. לפי הערכת המחבר, הקוף פשוט מצא פתרון יותר קצר, ולכן גם יותר טוב, מהפתרון של הפרופסור. נו אז מה אם זה לא קשור לאתאיזם ודת (כמו הסיפור על הילד שהדביק את הדף)?

heaven is here

New member
סיפור נחמד

אבל באמת מה הקשר לנושא הפורום? חוכמת חיים, אני לא חושבת... התחכמות... בהחלט!

הסבר

הסיפור עם הקוף אינו קשור לנושא הפורום, בדיוק באותה מידה כמו ש... הסיפור על הדבקת הדף עם המפה אינו קשור לנושא הפורום. שניהם סיפורים חמודים באותו סגנון. ואם כבר מדברים על "התחכמות", אז זה יותר יכול להתאים לסיפור על הדבקת הדף. הרי יכול היה להיות על הדף מה שאת רוצה: מפת העולם, לוח הכפל, ציור של דינוזאור או פורטרט מונה ליזה של לאונרדו דה וינצ'י. כל הרעיון הוא, שהילד התבקש להדביק תמונה לא-מוכרת, והוא עשה זאת, כי זכר את התמונה מהצד השני והדביק לפיה. זהו. זה הכל. וזה נחמד. וכל ניסיון להכניס סמליוּת כלשהי לתוכן של התמונה אינו אלא התחכמות זולה. ובאשר לסיפור על הקוף - לשווא את מחפשת הגדרה כלשהי, כאשר כתבתי בפירוש את הרקע המלא שלו, מבלי להשאיר מקום לניחושים נוספים. יש מבינה

גם אני לא מבינה מה עשיתי להם...

על מה כל הרעש? לא משנה.... זו נקודה למחשבה, כי אפילו שזה אכן מתחכם- זו אכן יכלה להיות כל תמונה, אבל המטרה היתה להעביר ת'רעיון...מה זה משנה איך?
זו נקודה למחשבה, כי מטרתה להראות לכם שהעולם שלנו יכול להראות הרבה יותר טוב אם כל בן אדם יתחיל להיות נורמלי... או ישתדל לפחות. בינתיים העולם שלנו סתם משוגע ומבולגן, וזה באמת חבל, כי יכול להיות טוב יותר. אגב, אהבתי ת'סיפור על הקוף... לא קשור אבל נחמד. ובקשר לקשר לאתאיזם ודת- קודם כל, אני לא חושבת שלכל שירשור פה חייב להיות קשר ישיר לנושא, זה לא נורא אם מכניסים לפה גם רעיונות חדשים ושונים. דבר שני, רק להראות לכם, שבין כל המריבות וההעלבות, יש דברים שקודמים לדת (או לא דת...) וזה להיות בן אדם. ולא...לא באתי פה בשום רמיזה

ארינמל1

New member
ואני דווקא חשבתי

שמטרת הסיפור זה להראות שאין סדר בעולם ואין ערך לעולם ללא האדם.

זה שני דברים שנגזרים אחד מן השני

באמת אין סדר בעולם, ומן הסתם עולם לא מתקיים ללא האדם ואין לו ערך... אבל מה זה שווה אם האדם הוא לא אדם? ברגע שהאדם מגיע לתיקון, מוציא את הטוב שבו, מנצל את היכולות שלו באופן יעיל ולטובת הכלל- העולם נראה הרבה יותר טוב!! הפאזל המבולגן פתאום מסתדר... פתאום אנשים מסתדרים.

ארינמל1

New member
אני מסכים, עם הסתייגות.

באמת אין סדר בעולם, ומן הסתם עולם לא מתקיים ללא האדם ואין לו ערך... ההשפעה של האדם על העולם היא מזערית ביותר. וכך גם השפעתו על הערך של העולם. "ומן הסתם עולם לא מתקיים ללא האדם" למה זה כל כך ברור? אבל מה זה שווה אם האדם הוא לא אדם? ברגע שהאדם מגיע לתיקון, מוציא את הטוב שבו, מנצל את היכולות שלו באופן יעיל ולטובת הכלל- העולם נראה הרבה יותר טוב!! הפאזל המבולגן פתאום מסתדר... פתאום אנשים מסתדרים. אני מסכים חלקית, אבל אני מדגיש שכל זה נכון מנקודת הראיה של האדם. אנחנו צריכים לעשות את כל מה שהזכרת כדי שהעולם יראה יותר טוב *בשבילנו*. אבל זה לא נכון להגיש שהעולם נראה יותר טוב, כי מבחינת העולם זה לא משנה בכלל. הפאזל המבולגן נשאר מבולגן. אוקיי. זה לא היה ממש ברור.

שמע

לא יודעת לאיזה עולם אתה מתכוון... אבל אני מדברת על העולם של בני האדם זה העולם שלנו החיות, הנהרות והציוצים לא מעניינים אותי בקטע הספציפי הזה... וכן...אני יודעת שהם ימשיכו ויתקיימו גם בלעדינו ולכן לא התייחסתי אליהם. עכשיו אני אולי יותר ברורה?

למעלה