נקודה למחשבה....

idonoach

New member
נקודה למחשבה....

ככל שהאופניים יותר יקרים ככה גם הם יותר קלים כלומר ככל שהרוכב יותר מקצועי כך גם הוא יעלה לדגם יותר יקר נכון? לא נראה לכם קצת עקום?? דווקא הרוכבים החדשים הדבר שמרתיע אותם בעיקר זה משקל האופניים... ולכאורה לרוכב יותר מקצועי יהיה יותר כח+סיבולת ברגליים לעומת הרוכב המתחיל בעל כושר נמוך... כמובן שהמשקל הוא פונקציה של חומרים יקרים+טכנולוגיה שהם פונקציה של כסף אבל עדיין... אם נגיד הם יתחילו לפתח איזה חומר זול+קל אני מניח שקהילת הרוכבים תגדל וביצועייהם יהיו יותר טובים...

חשבתי. לא מסכים.

כשאתה רוכב מתחיל, חיסכון של שני קילו על משקל של 90-100 קילו (רוכב+ציוד+אופניים) זה בקושי מורגש. אם היו לי אופניים קלים יותר בשני קילו, אפילו לא הייתי מרגיש את זה, חוץ מאשר על הכתף, במדרגות הביתה בסוף הרכיבה. כמו בכל ספורט, ככל שאתה מתקדם ומשתפר, קשה יותר להשיג את השיפור הבא. וזה השלב שמתחילים לחשוב על כל מה שיכול לשפר את ההישגים באחוזים בודדים או פחות מזה - תזונה, גילוח שיער, וכמובן הסרת כל מדבקה מיותרת מהאופניים. במילים אחרות - קודם כל, שמתחילים כמונו יורידו את כל המשקל המיותר מהגוף. אחר כך, שיתחילו לבכות שהאופניים כבדות מדי.

ובנוסף...

זול+קל, כנראה שאף פעם לא יהיה. למה ? מפני שמשקל הוא לא רק פונקציה של חומר, אלא גם של שיטות עיבוד מיוחדות ויקרות, למשל צינורות חתך משתנה, וכ'. נגיד שמחר ימציאו חומר ששוקל חצי מהחומר הקל ביותר כיום. עדיין יהיו למתחילים אופניים שעשויים יציקה פשוטה של אותו חומר, ולמקצוענים אופניים קלות, שעשויות בטכנולוגיות מיוחדות שמביאות עד לקצה את התכונות המיוחדות של החומר. ושוב נבכה על האופניים הכבדות שלנו ששוקלות 5 קילו לעומת אופניים מקצועיות ששוקלות רק 3 קילו...

מי שיכול, יכול

מי שיכול להרשות לעצמו את שיא הטכנולוגיה על ההתחלה - סחטיין עליו.

למעלה