נקודה למחשבה...

זרזיר

New member
נקודה למחשבה...

חזרתי!!! (אני שומע בדמיוני קריאות אכזבה מרות) היתי לי בחופשה של 4 ימים מהפורום (מיום רביעי), ובזמן הזה עלו לי כמה מחשבות בראש. מכיוון שהם עלו לי בראש היתי חייב לכתוב אותם... אז הנה... חבר (ידיד,ידידה) אמיתי הוא חבר שאתה יכול לדבר איתו על הכל. והכל כולל הכל. אתה יכול לשפוך בפניו את נפשך וליבך בלי חשש שהוא ישפוט אותך. הוא תמיד יהיה שם ויתמוך שתצטרך. הוא תמיד מוכן להקשיב, ותמיד ינסה להבין גם כשאף אחד אחר לא מוכן. הוא זה שיאמחן בך ובחלומותיך, כמה משוגעים שלא יהיו. הוא תמיד יאהב אותך לא משנה מה תעשה, ותמיד יסלח לך גם אם תפגע בו קשה. הוא ידע לתת מילה טובה בדיוק בזמן הנכון, ולהעלות חיוך על שפתיך גם בזמנים הכי עצובים. הוא יעודד אותך, אך תמיד יגיד את מה שהוא באמת חושב. אם הוא חושב שאתה שוגה הוא לא יתקוף אותך, אבל הוא יגיד לך את זה ויבקר אותך בלי להתבייש או לפחד מהתגובה שלך. חבר אמיתי לא מלקק ולא בונה פנטסיות… הוא לא יגיד לך את מה שאתה רוצה לשמוע אלא את מה שאתה צריך לשמוע, והוא ינפץ את האשליות שלך. הוא יהיה שותפך למסע החיים: -הוא ידע לתת לך להוביל, אך תמיד ייעץ מהצד. -כשתצטרך תמיכה הוא יהיה המקל שתישען עליו. -כשתהיה צמא הוא יהיה המימיה שלך. -כשתהיה תחת שמש קופחת, הוא יהיה הכובע שמגן. -כשתלך לאיבוד הוא יהיה המצפן. והיופי האמיתי הוא, שגם אתה תהיה כל הדברים האלו בשבילו… כולנו מחפשים אנשים כאלה, אנשים שנוכל לקרוא להם חברים אמיתיים. אנשים שיהיו כל הדברים האלו (ויותר) בשבילינו. אבל למה, למה אם אנחנו כל-כך שואפים לחברים אמיתיים, למה אנחנו לא יודעים להיות חברים אמיתיים של עצמינו? תחשבו על זה... (אבל לא יןתר מדי...) כמו תמיד מקווה שנהנתם או לפחות הפקתם משהו, זרזיר. נ.ב אבישג ומיו, למרות שהנושא כבר פסה (הרי כבר עברו 4 ימים ויותר מ2 דפים) כתבתי לכם תגובות לתגובה על הקטע של המחשבות, אבל אני לא יודע אם קראתם ופשוט לא התחשק לכן להגיב או שלא שמתם לב. בכל מקרה אני רק מציין את זה למקרה שלא שמתן לב.

מ ד ה י ם

וואו תדע לך שאני המון זמן חושבת על זה בדיוק על אותן נקודות שאתה העלית אני לא יודעת איך זה אצלכם אבל אני ממש חושבת שכמעט אין לי כאלה אולי כבר עברתי את הגיל ורק בעלי יהיה הפונקציה הזאת של מי שמסוגל להכיל בתוכו את כל אותם דברים שאתה ציינת אז אני מחכה לו כי בינתיים מחברות אני די מאוכזבת... אנשים פשוט יותר מדברים מאשר מקשיבים... אין מה לעשות, נחכה לנסיך המבין, המקשיב והתומך בעזרת ה` בקשר למה שכתבת שם די סיכמתי עניין שבאמת כל אחד יעשה כפי רצונו אני אחת כזאת מהירת החלטה שחושבת אבל מהר. ואם אתה אחד שצריך לחשוב הרבה- תפאדל!!! ביייייייייייייייי.

rel_l

New member
תלוי באדם עצמו אם הוא רוצה

תלוי באדם עצמו אם הוא רוצה להקשיב הוא יידע... אני למשל רואה עצמי כאדם היודע להקשיב מכיוון שעבדתי על עצמי בקטע הזה ואני משתדל לראות את עצמי באותו מעמד כמו האדם ממולי, אני לא אומר שאני שלם בקטע הזה - אבל כל אחד צריך להשתפר.. בע``ה כולנו נעשה מאמץ לשיפור האישיות בסימן : ``דרך ארץ קדמה לתורה`` ... שיהיה לכולם יום טוב !

ברור

גם אני הגעתי לזה שאני מקשיבה לאנשים כי עבדתי על עצמי אבל רוב האנשים אפילו לא מודעים לזה שהם לא מקשיבים או לזה שבכלל יש כזה דבר שנקרא הקשבה לכן הם ``לא מקשיבים``... (יש כזה קטע של אפריים קישון אם אתם רוצים אני אביא אותו פעם).

ST

New member
אבישג...

כבר רציתי לבקש, ואז פתאום, נזכרתי... שקראתי אותו אתמול... אז, הנה, בבקשה: לא מקשיבים / אפרים קישון. לפני אמשים מספר גיליתי באורח מקרי לגמרי, שהבריות אינם מקשיבים. קשה להסביר זאת, אך המקרה שקרה, כך קרה: ישבתי עם משפחתי הענפה במסעדה החדשה של מארטין וציון, ולחמנו בסכינים קהות בסטייק פילה נוקשה. ציון חלש על המטבח, ואילו בעל המקום השני , מארטין האלגאנטי , החליק בין השולחנות על בהונותיו, ובשביל כל אחד מן הסועדים מצא כמה ביטויים של אדיבות. כאשר הגיע אלינו, גהר מארטין מעלי באופן אינטימי מאד ולחש: - אני מקווה שהכל בסדר. רבותיי, איך הסטייק שלנו? - איום - עניתי. - אני שמח לשמוע זאת - קד הבוס קידה קלה אגב חיוך של שביעות רצון, ורץ הלאה לשולחן הסמוך. חשבתי שזה מקרה חריג של חוסר קומוניקציה וקשיי שמיעה, עד שלא הגעתי לתחנה הבאה במסלולי, הלא היא מערכת עיתוננו. בשעת בואי התחוללו במקום חילופי דברים סוערים על אודות חידושו של מר שפירא. אך נכנסתי רץ אלי עורך המשנה זיגי ושאל את פי בלהט הויכוח: - תגיד, אמרתי לך או לא אמרתי לך , שהוא ישוב לכיסאו תוך שלושה חודשים? - לא אמרת. - בבקשה! - שאג זיגי בתרועת ניצחון - שמעתם! לא מקשיבים. זאת אומרת מקשיבים, אבל קולטים אך ורק מה שהחליטו מראש לקלוט. הדו-שיח אזורי הבא הוא דוגמא מאלפת להבלי הקליטה האלה: - מה שלומך? - רע מאד. - יופי. והמשפחה? - נמאסה עלי. - נו, זה העיקר. תקפצו פעם. אף אחד לא מקשיב. דיבורי אנוש מתנהלים, כנראה, על פסים חלודים, ואופיים כאופי של תוכי ממוצע או רשמקול רדום. כל אחד מאתנו הוא ``קאסטה`` על שתיים, המנגנת על פי לחיצה על כפתור, את המלל שלה. אין זה פלא כה גדול אפוא, שלא מקשיבים. לא מקשיבים. אם כי זה יכול להיות משחק חברתי משעשע מאד, להעמיד מדי פעם במבחן את כושר הקליטה המעורער של הבריות. האדם תופס לו באם הדרך את גדול מבקרי התיאטרון בארץ, ומסביר לו בלהט נעורים: - אין חוקים לבמה, אדוני! יש שמשקיעים במופע מסווים הון תועפות, לוקחים את הכוכבים המפורסמים ביותר, בונים תפאורות ענק, וההצגה היא הגרועה שבגרועות, ובאותו פרק זמן יוצאים כמה כשרונות צעירים, מלווים קצת כסף מן הקרובים, אוספים שחקנים מן הרחוב, מציגים בלי תפאורה, בלי תזמורת, בלי שום דבר, וההצגה היא ממש נוראית. - זהו - יתלהב איש שיחנו - רק הכשרון קובע. אולם מצד שני. לא מקשיבים. אם הקורא החריף איננו מאמין לנו הבה יעשה ניסיון עם רעייתו, ויגיד לה בקול חנפני בדמדומי הערב: ``באתי הביתה בלי כל תיאבון, חביבתי, אבל רק טעמתי מרק הצ`ורבה שבישלת בשבילי, ובחיי שלא יכולתי להמשיך עוד בארוחה``, ועל כן תסמיק הרעיה באושרה כי רב ותלחש : ``אני יכולה לבשל צ`ורבה כל יום``. מכאן שלא המילים קובעות אלא המנגינה. - איך הסרט? - בהתחלה היה קצת משעמם אבל אחר כך מן האמצע ירד לגמרי. - טוב, אז ארוץ לראות אותו. לא מקשיבים לפני החג דרכנו למישהו בדואר החבילות על הרגל. סליחה, אמרנו, עשינו בכוונה. על לא דבר, השיב הדרוך, זה קורה. לא מקשיבים לאדם, עצוב מאד. (מתוך מעריב 22 בספטמבר)

ST

New member
בבקשה... אני שמחה!

למה אין פרצוף של אושר בין כל הפרצופים...

אדם מאוהב בעצמו...

אדם מכיר את עצמו יותר טוב מכל חבר, אמיתי ככל שיהיה... אדם יודע שעם עצמו, הוא לא צריך להתמודד מול מקרים של בגידה, פגיעה, העלבות, או עם מקרים של חוסר אימון... אדם תמיד מאמין בעצמו וביכולתו...מה שלא תמיד נמצא אצל חבר... אבל, ישנם את המיוחדים... אותם אלה, שהאגואיסט הגדול ביותר יאהב... יעריך...ויכבד, בהם כל אדם רוצה, אליהם נפש כל אדם נמשכת... אותם אלו שיתמכו בך לנצח...מבלי הבט על חסרונותיך ומגרעותיך... יאהבו אותך ללא סייג... אהבה שאינה תלויה בדבר... אלו שכשתבוא אליהם עם בשורה טובה, משמחת...ישמחו איתך כמו היו אחיך בדם ובנפש... דמעות אמיתיות תיטופנה במורד לחיים...כשתבשר להם, חלילה בשורה כואבת... כאלו שהיית מוכן להפקיד את נשמתך בידיהם, ולסמוך עליהם שיחזירו לך אותה, בבוא הזמן...חבר שהוא חלק ממך, הוא זה אתה... מצאתי כבר חבר אחד כזה...שגם שומר עלי כל הזמן...א-לוקים. ישנו ילוד אישה, בשר ודם שיוכל להצטרף לרשימה הזו יחד איתו??? אני מחפש, משוטט בכל אורחות החיים המפותלות...היכן הוא? היכן היא? אבל אני יודע, שאמצא... ואני חושב שכבר מצאתי... ולכן אני מ א ו ש ר ! אוהב... רחוק.

ST

New member
רחוק...

זרזיר כתב בתגובה להודעה הקודמת שלך: ``אם אתה מאושר אז גם אנחנו...`` אתה לא יודע כמה שזה נכון... איך שמחתי לקרוא כשאתה מאושר... ומצטערת שאני משגעת את כולם כאן בפורום, אבל אם אתה קורא את זה... תיכנס לצ`ט... בבקשה...

למעלה