נקודה למחשבה...

conatus

New member
נקודה למחשבה...

מה היא לדעתכם הסיבה שהביאה להתפתחות התודעה האנושית ? הרי בטרם התפתחה התודעה הרי שחיינו בלעדיה. לי יש רעיון ולכם ?

Alcharzor

New member
קשה להגיד אבל לדעתי

התרומה הגדולה ביותר לתהליך זה הביא התפתחות המוח המיוחד של בן האדם

Henryf

New member
התודעה והמח.

קשה להאמין שהמח היה מתפתח, לולא התודעה היתה צורכת את האפשרויות של המח, ובונה עקב כך צאצא יותר שריד. לדעתי התודעה התפתחה עם פתוח השפה. זהו תהליך מעגלי של פתוח שפה קטן, פתוח מחשבתי קטן, פיתוח מח קטן, שמאפשר לחזור על התהליך מליוני פעמים.

neko

New member
אני דוגל בגישה הסמי-אינדיאנית

שטוענת שתודעה ורוח יש לכל דבר - גם לאבן או עץ (או אפילו מחשב אם אנחנו בשוונג). ההבדל הוא, שלאבן או לעץ אין מוח, ולכן גם אין חושים ואינטיליגנציה... כלומר, התודעה / רוח לא מסוגלת לקבל ביטוי חיצוני או אפילו מחשבתי (לפחות לא בדרך שאנו מסוגלים לעמוד עליה.

ובכן....

אני מאמין שהתודעה שלנו תמיד הייתה קיימת. לכל בעל חיים תודעה. רק שבמקרה שלנו, עם התפתחות המוח שלנו התפתחה במקביל גם התודעה והנפש. עונה לך משהו? מקווה.... "עוד לא נולד הבן זונה שיכול על ישראל" אני לא סובל את סבלימינל, אבל זו בכל זאת שורה ששווה לצטט

ברינסלי

New member
תלוי איך מגדירים תודעה/מודעות../images/Emo22.gif

האם נכון להגיד שלכל צורת חיים יש מודעות? הרי כולם, לא רק בע"ח/צמחים וכו´ אלא כל אורגניזם חי, עד לרמה המיקרוסקופית - כולם חשים משהו כל הזמן. מבחינת צורות חיים פחות מפותחות זו לא מודעות חדה כמו אצלנו, אבל גם הם מודעים. למרות שזה לא חייב להתבטא רק במודעות פיזית, לסביבה/גוף/תחושות וכו´. בעיניי יש כאן גם משהו מעבר לזה.

iceviper

New member
לדעתי...

התודעה מתפתחת מתוך נסיון המתחיל בשנייה הראשונה של חיינו. לכן אני לא סבור כי היא תלויה בשפה מסוימת-התינוק דואג לטובת עצמו באופן שונה משאדם בוגר יצהיר על רצונותיו.והרי תודעה היא היכולת לדעת מה שטוב בשבילך,מהם רצונותיך ומה לא.

shabaz

New member
הדעה הרווחת היא שהתודעה

התפתחה כתוצאה של רצון האדם להתאים את עצמו לסביבתו כדי לשרוד...ע"י כך הוא פיתח שפה <<אולי...אני מתמש בתואריה שלך הנרי, אבל אני לא יודע אם נאי מסכים לה...זאת רק השערה>> בכך שהוא יכל לתקשר עם אחרים.. למרות שגם דבורות מתקשרות...וכמעט כל חיה מתקשרת... זה שאנו הוגים דברים שונים, זה לא אומר ששפתנו היא שונה משל האחרים... חוץ מזה, איך אתה יכול לומר שהשפה היא הגורם לפיתוח התודעה אם עכשיו, אשר השפה היא יחסית מפותחת, יש אנשים כל כך מטומטמים? בכל אופן, אני חושב שהתודעה היא התפתחות של אמצעי לשמור על שושלת האדם חיה.

iceviper

New member
לא בהכרח באמצעות דיבור

"שפה" זה קשר עם הסביבה,צורת התנהגות,קודים חברתיים ועוד. איש עסקים אירופאי "ידבר" איתי בצורה שונה מאשר בדואי זקן.גם אם אף אחד מהם לא יגיד כלום.מספיק שאני אשהה די זמן במחיצתו והתודעה שלי תצווה עלי להתנהג אחרת במחיצת כל אחד מהטיפוסים.

shabaz

New member
נו נכון...

כמו שדבורות מתקשרות עם עצמן, ואין להן תודעה מפותחת כשלנו...

iceviper

New member
כל מי שמתעניין../images/Emo63.gif

תיאור של המושג "שפה" בהיבטיו השונים אפשר למצוא בספרו של אדם ברוך "בתום לב".

MelodicTruth

New member
התודעה היתה קיימת הרבה לפנינו.....

בלעדיה אי אפשר שלא לשלול את הקיום שלנו

MelodicTruth

New member
לדעתי.....

התודעה היא מעין ישות, פונקציה של מרחב וזמן ואנחנו רק נקודה קטנה על אות גרף. נולדנו אל תוך התודעה ולעולם לא נברח ממנה, אנחנו עבדים של התודעה.....

למעלה