נקודה למחשבה....

נקודה למחשבה....

בס"ד שלום חברים! ראיתי במקום אחר משהו שנגע לי ודיבר אליי ולכן הרני מביא אותו לפניכם: "רציתי לפתוח נושא לחשיבה שנגרם עקב אי עשיית מעשה מרגע שחניך מחבריא א´ עוזב את שכבת הגיל הזאת, ועובר לחבריא ב´. יותר נכון, אפשר להגיד, שכל הבעיה מתחילה מרגע שהמדריכים עושים פעולת פרידה, ואין לחניכים למה לבוא יותר לבני עקיבא. ואני לא מדבר על סניפים שבהם יוצאים החניכים שלא נכנסו להדרכה, לגרעין או משהו דומה לזה. וכמובן לא קיימים הרבה סניפים שמוציאים לגרעין או לדבר הדומה. אולם אותם חניכים לא עוזבים לכאורה את הסניף, ובאים לשבת ולדבר שם בערבים ובערבי שישי בעיקר, ונוצר מצב שהסניף הוא מקום מפגש. ולכן אם הסניף הופך למקום מפגש אז למה שאני לא אבוא אם חבר שלי שם? ולמה שהחבר שאני מביא לא יביא חבר אחר? ולמה שהחבר שהוא מביא לא יביא חבר אחר? וככה נוצרת שרשרת של חבר מביא חבר עד ש"הגרוע" מגיע. איזה חבר של חבר של חבר שהבאת יביא איזה ערס (או איך שלא רושמים את זה) ואז, בעצם מה ש/הסניף הופך להיות זה מפגש של ערסים, ולפי דעתי מה שאני רואה זה בעצם מה שקורה בהרבה סניפים. אצלי בסניף גם היה מכות, ואל פעם אחת, בין שני חבורות של ערסים. וכמובן מכות גם לחניכים או לאנשים שאני מכיר שהם לא נכללים בתור הגדרה של ערסים. וכמובן לא נשכח שמסתובבים שם עם סכינים, ומה שקורה שם אתה לא יכול לדעת אם אתה הנדקר הבא או שסתם אתה תחטוף מכות. אחרי זה מה רואים מבחוץ? מה רואים האנשים שעוברים שם לתומם? הם רואים את המכות, את הפריצות ולא חושבים פעמיים, ומשייכים את זה לבני עקיבא. אצלנו זה קרה כאשר רצינו להקים את המחיצה בהקפות שניות ולא רצו לתת לנו בטענות כהנה וכהנה אבל מה שהכי נכנס לי ללב זה המשפט שאמרו לי שם, "מה אתה מקים מחיצה? מה אתה עושה לעצמך הלכה? בעיניים שלי ראיתי שכל הבני עקיבא מתנשקים שם בימי שישי בערב" דבר זה גורם לחילו ה´ אחד גדול. ולכן אני פונה אליכם בבעיה זו, תמצאו פתרון!! מישהו חייב לעצור את זה. תחשבו על זה!" ועכשיו אני אומר לכם: תחשבו על זה ותגיבו... תודה,

מי כתב את זה?..

אם זה מישהו מבחוץ אז תודה רבה- באמת זה נושא שצריך טיפול,אם זה מישהו פעיל בבנ"ע במידת מה-למה הוא פונה לאחרים ואומר שצריך לעשות משהו? שזה יתחיל ממנו. כן,גם אני נתקלתי בזה לצערי רק שאצלנו נוצר מצב די עגום, היה מקרה של מישהי שנשרה לה מהסניף עם סיום ההדרכה שלה בגלל המצב הירוד של הסניף-דבר לא חכם מבחינתי כי כל עוד חבר´ה טובים באים המצב יכול להשתפר. אני מודה שאני באה מסניף די קשה-תוך שנה אחת קומונרית אחת הצליחה להרוס סניף גדול וטוב ומאז לא השתקמנו, אבל יש את הגרעין,זאת עובדה. וככל שאני מסתכלת על הסניף שלי עכשיו,די נגמרו הימים של סתם לצאת כולם ביחד בשביל לצאת, באים יותר לפעולות, לשמוע דברי תורה,להחכים. חלק מזה הוא שיצאנו לשירות הלאומי כבר,אחרים יצאו להסדר כולנו התבגרנו-אין את הרצון הזה כמעט. ברור מאליו שיש דור חדש לסניך,מדריכים חדשים אבל גם הם יתבגרו וגם הם יבינו, בינתיים מה שאפשר לעשות זה למזער את הנזק ולגרום לכך שאותו דור חדש יבין את זה בשמינית ולא אחרי, ולאט לאט הגיל יפחת. זאת תיאוריה שמובנית על סניף אחד אבל עם שינויים קלים תתאים לכל סניף שרק ירצה. טוף,אז תסלחו לי על המגילה-זו דעתי :)) *אני נשמעת זקנה לא?.. שבוע טוף

beckham17

New member
אני לא יכול ממש להגיב על זה...

כי אצלנו זה ממש לא ככה... חוץ מזה שיש אצלנו את הגרעין, לא באים לסניף שלנו ערסים... אז אני מעדיף לא להגיב על נושאים שאני לא ממש מבין בהם.. למרות שזה נשמע מצב מזעזע!!!

LadyTitania

New member
המממ

באמת נקודה למחשבה. השבת הלכתי ל"נצח" - איפה שנפגשים בשבת בפ"ת (ולא בסניף - בגלל השכנים אם אינני טועה)- בפעם השלישית... המצב לא כמו שמתואר בקטע שליאור הביא אבל בפעולה שהעבירה נציגת המחוז היא דיברה בין היתר על חבריא ב´. היא דיברה באמת על הנקודה שמי שלא נכנס להדרכה נותר קצת בחוץ. ואז באמת באים רק כדי לדבר. אבל מדובר במספר לא מועט של בני נוער שיש להם את הכח לעשות כ"כ הרבה - אם יהיה מישהו שינתב אותם לכיוון נכון. אני מכירה מישהי שהיא רכזת פעילות של חבריא ב´. לקומונרית אין מספיק זמן להקדיש לנושא הזה, אולי רכזת כזו יכולה להיות רעיון? שבוע טוב ובהצלחה בחודש ארגון!
הדסה

למעלה