נקודה למחשבה

יוסיסקי

New member
נקודה למחשבה

עבור BMW K1200LT נאלץ להפרד בסכום דמיוני של למעלה מרבע מליון ש"ח כל זאת בארצנו הקדושה בארה"ב לעומת זאת מספיק סך של כ 75 אלפי ש"ח וכל ההפרש (160% מכס ו 15.5% מע"מ) נועד כמובן לממן הפרדה לנתיב ציבורי בחיפה עם מדרגה של כ 15 ס"מ קטלניים ועוד כהנה וכהנה

C O L T

New member
תראה, מנכ"ל קמור מרגיש רק רעד בכנף ../images/Emo3.gif

אז הוא לא ממש מתרגש. ויבואו כאן אנשים מכובדים ויסבירו לך שיבואן צריך להחזיק מוסך (מפסיד עליו כסף בטוח) מחסן חלפים (גם, חצי חינם, עולה להם יותר) וצוות ענק של מנהלים, עובדי משרד, מזקירות (לא, לא טעות כתיב) וכ"ו, אז המחיר מוצדק ונכון ואם היה אפשר להוריד היו מורידים אותו תיכף ומייד. גם המדינה כמובן ממהרת לדפוק את הפראיירים שעוד נשארו כאן למרות הכל והם-אנחנו בסוף מקבלים מחירים של גהנום ותנאים בהתאם.

Shredingerscat

New member
למדינה יש באמת דרישות

בתקופת היבוא האישי העליזות היו הרבה כלי רכב שאף אחד לא סיפק להם חלפים ולכן הם נסעו בצורה מאוד לא בטיחותית. החליטו שיבואנים יצטרכו לעמוד בשורה ארוכה ויקרה של תנאים כדי ליבא רכב, זה עולה כסף, והרבה, כל תהליכי התקינה גם ליבואן וגם לכלי ספציפי הם לא זולים בכלל, עובדה שהיבוא האישי החוקי לגמרי מאירופה לא ממש שובר את השוק.

Super Max

New member
אני לא מבין את כל מתבכייני המחירים

זה פאקין שוק חופשי, ואפילו משוכלל. זכותו של כל יבואן לתמחר את כלי הרכב שלו איך שנראה לו לנכון. אם הצרכנים לא יהיו מרוצים מהמחיר - הם יקנו אצל מישהו אחר/משומש. ואת כל ענייני הקרטל והקונספירציות תשאירו למישהו אחר בבקשה. אותי מטרידה השורה האחרונה וההרבה יותר כואבת בהודעה שכתב יוסיסקי. שבועות כבר עברו מאז המוות המיותר ההוא, והמדרגה עדיין שם. לא נראה שזה מטריד מישהו במיוחד.

C O L T

New member
מי אמר שוק שחור?

אהה, חופשי? איזה שוק חופשי? מותר לך לייבא לעצמך רכב? מותר למישהו אחר להיות יבואן? אין שוק חופשי, יש רגולציה והגבלות והערמת קשיים אדירים מפני כאלה שרוצים לעקוף את היבואן, קשיים מצד היבואן אשר אותו מינתה המדינה להיות חתול שומר השמנת וגם מצד המדינה הנחמדה, השומרת בנאמנות על רווחי היבואנים. אז אם זה לא קרטל או קונספירציה, מה כן? אתה רוצה שהיבואן ישלח שכירי חרב מול אלה שהביאו ביבוא אישי? ואני לא ממש מתבכיין, אני טוב לי עם האופנוע שלי, חדש אני בטח לא אקנה, משום יבואן. אני לא נוגע בהמון תחומים, זה לא אוסר עליי לגבש דעה עליהם. והמדרגה? אמרתי כבר קודם, היא שם לשנים, כי הציבור נחמד ועדין, לא יעז להרים מחאה אמיתית, כולל אנשים שקרוביהם יפלו קורבן למכשול.

Bearing

New member
בטח שמותר לך לייבא לעצמך רכב

וגם מותר לך לייבא רכבים למכירה כאשר תשיג את כל האישורים הדרושים שאותם השיג הייבואן המקורי. ( אישורי היצרן השונים ומבחני התקינה מחו"ל). הבלעדיות בייבוא היא לא חוק מדינה, אלא הסכם בין היבואן ליצרן ואין למדינת ישראל כל חלק בו, הסיבות לבלעדיות הן בעיקר כי אף ייבואן לא יכנס ל"הרפתקאה" עם כל ההוצאות המטורפות, אם הוא יודע שמחר יבוא מישהו אחר ויוכל לייבא במקביל.

כמה שטויות. ../images/Emo178.gif

כמה יבואני BMW, הונדה, קוואסאקי, ימאהה יש? אחד "רישמי" לכל חברה. זה לא מונופול? אצל מי תקנה BMW אם לא אצל קמור? בנוסף, פרט לעניין ש-"יבואן רישמי" הוא המצאה ישראלית שלא קיים למיטב ידיעתי באף מדינה מתוקנת אחרת, הקשר בין יבואני הרכב למשרד התחבורה הוא דוגמה מובהקת לקשר של הון-שלטון, וההגבלות האחרונות על ייבוא אישי הן רק דוגמה קטנה להתנהלות הקרטלית של יבואני הרכב מול הצרכנים. כנ"ל בחברות הסלולר, ספקי האינטרנט והכבלים. שוק חופשי יש רק בשוק הכרמל - או מחוץ לישראל.

נראה לי שפיקששתם את החידוד של יוסיסקי

רמז עבה: התאונה של האדון שנהרג בחיפה על K1200LT ב"מדרגה".

נאלץ להפרד

איש לא מאלץ אתה דוחף את עצמך לזה נסה לא לדחוף את עצמך ואז תגלה שלא יגיע מישהו ויאלץ אותך וכל זה רק על קצה המזלג

למעלה