נקודה למחשבה

נקודה למחשבה

דיברתי עם אחד מכר שיש לו ילדים ולצערי כולם או רובם יצאו מה שניקרא שבבניקים או קצת יותר גרוע, אומנם זה כואב לו בלב אבל כלפי חוץ הוא אחלה איתם, והוא טוען שזה שהם התקלקלו קשור גם הרבה לטענתם שבבית כנסת שהם היו מתפללים ועמדו מאחורה ותמיד יש את האנשים שנימצאים יותר קדימה ומסתובבים אחורה ומסתכלים במבט יהירות וגאווה שכזאתי על אלה שמאחורה וזה דבר שמאוד הפריע להם וגרם להם לרדת.. עכ``ל. אני אישית לא הבנתי מה הקשר שלזה ואם אני מיסתכל בתפילה אחורה זה נטו כי משעמם לי וסתם כזה מיסתכל. אז מה דעתכם על זה? מה חושבים? והאם הבנתם בכלל את הקשר? ואם כן מה זה קשור? ומה דעתכם?

אין סיבה אחת

שילד מתדרדר זה תלוי בכמה גורמים. אצל כל אחד יש איזה גורם עיקרי שבגללו סטה מהדרך(אפילו במעט) רוב הנושרים/ות זה קורה להם מתי שיש בעיות בבית כגון: שאין שלום בית בין אבא ואמא,שקרה משהו חריג. יש כאלה שזה דוקא נגרם להם מהחברה, אך הם מעטים. בכל אופן נער/ה שמתדרדרים זה בגלל הרבה סיבות וכמעט אף פעם א``א להצביע על דבר אחד ולהגיד זה הגורם.

או ש..

האבא לא רוצה להאשים את עצמו, יש מקרים..שבהם ההורים נכשלים בחינוך...ובזאת קשה להם להודות...

השאלה אם יש בכלל משהו בדברים האלו?

זאת אומרת האם צריך להיזהר מזה כי זה באמת עושה הרגשה לא טובה או שזה סתם כמו שאתם אומרים חרתא ברתא

קסמאישי

New member
זה באמת נשמע קצת מגוחך

אבל לפעמים המציאות עולה על כל דמיון. בכל אופן זה יותר הגיוני שיש אוירה שונה בחלק האחורי של הבית כנסת. אני מכיר כאלה מקומות שמאחורה כולם מדברים כל התפילה

לא חושבת שזה קשור...

יש המון דברים שזה קשור לעוון של ההןרים שעשו בנערותם או שלא שמרו על גידרי הצניעות{דוג:אשה הרה שרואה דברים לא טובים או שומעת זה חודר גם לתינוק...} וזה מיתבטא אח"כ אצל הילדים... שמעתי סיפור על איזה רב בירושלים שיש לו בן כופר שאטלו ת'אמא איך יצא לך בן כזה היות והיא אישה צדיקה אמרה להם בזמן המנדט הבריטי שהיו כאן חילים אנגלים היה איזשהו מיצעד ואני יסתכלתי וראיתי איזה חייל יפה תואר ואמרתי לעצמי הלואי ויהיה לי בן כזה ואכן ההיתי בהריון של אותו בן וזה מה שיצא....

מה השטויות האלו?

סיבה לא הגיונית, שבגלל זה ילדיו יסטו מן הדרך הישרה? כנראה לא היה לו מה לומר לך, ולכן המציא סיבה. יש כמה סיבות שהילדים לא הולכים בדרך שההורים רוצים: א. אולי בגלל שההורים בעצמם לא התנהגו כך בימי ילדותם. ב.החינוך שנתנו בבית, לא הכי טוב, או שמפנקים יותר מדיי....בקיצור לא חסר. ג.החברה רעה מאוד היום, וזה מה שיכול להשפיע..... יום טווווווווובבבבב............

למעלה