נקודה למחשבה

smailie

New member
נקודה למחשבה

הנה קטע שמצאתי בבלוג. כדאי שתקראו גם את התגובות שבסוף הרשומה., בהן יש דעות לשם ולשם.

chuchi46

New member
לאבא שלי אין בגרות.

למזלו, הוא סיים צבא לפני כמעט 25 שנה, וקיבלו אותו לאוניברסיטה על תנאי לתואר ראשון. כשהוא למד לתואר הוא השקיע המון, מה שהוא לא עשה בכל השנים שבהן הוא למד בבית הספר. התוצאה? את השנה הראשונה לתואר מהנדס חומרים הוא סיים בהצטיינות. הרבה פעמים אי נוכחותה של תעודת בגרות לא מראה על יכולתו של אדם. אם כבר, אז הדבר היחיד שהיא מראה עליו הוא שבזמן התיכון לאותו אדם לא הייתה הבגרות (הנפשית) או הצורך להשקיע כדי להשיג אחת. הסיפור של אבא שלי באמת נחמד מאוד, אבל כמו שאמרתי- זה היה לפני 25 שנה. היום זה לא יכול לקרות יותר, ואולי בגלל זה דווקא אבא שלי הוא זה שמעודד אותי כל הזמן להשקיע בלימודים כדי להוציא בגרות טובה. אמא שלי פשוט אומרת "תעשי מה שאת רוצה"- אותה ההורים דחפו במשך כל שנות התיכון להוציא בגרות מצויינת- והיא הוציאה. אגב- הם נפגשו באוניברסיטה, כששניהם למדו ביחד- אבא חסר הבגרות, ואמא בעלת הבגרות המצויינת. ודעתי? ההורים שלי הם ממש לא מי שגורם לי ללמוד או לא. הם מקסימום יכולים ליעץ- ואני כרגע במצב שבו אם לא יקרה משהו מיוחד, אני אסיים עם...30 ומשהו יחידות? וזה פשוט כי גם אני מבינה היום שבלי בגרות אף אחד לא מסתכל לכיוון שלך בחינוך הגבוה (אלא אם כן אתה מפוצץ בכסף). אז בגרות- כן או לא? כן. כדאי לחגוג, אבל בלי לפגוע בבגרות. לא צריך לשבת בבית וללמוד כל היום, אבל בהחלט צריך ללמוד מספיק.

רם אזרח

New member
החשיבות של התעודה

אני מסכים שלתוכן מבחני הבגרות יש נגיעה קלושה לחיים שלנו, אבל כל עוד הם קיימים, מי שרוצה ללמוד לתואר באקדמיה חייב תעודת בגרות ומי שרוצה להתקבל למשרה ממוצעת בשירות המדינה חייב תעודת בגרות ובבנקים ובאינספור מקומות עבודה. ויש את הקשר הישיר בין רמת השכלה לרמת הכנסה. קראתי את הדברים של אותה יערה בבלוג וחבל שיש לה מורים שלא מבינים את תפקידם ומבלבלים את התלמידים - תעודת בגרות היא חשובה נקודה. החשיבות שלה היא לא בחומר הנלמד אלא בהיותה כלי הכרחי להתקדמות בהמשך החיים. מי שאין לו תעודת בגרות יכול להגיע להשגים של מי שיש לו ובמקרים קיצוניים אפילו יותר, אבל הדרך קשה וארוכה יותר בד"כ וישנם מסלולי חיים שחסומים למי שאין לו.

למעלה