נקודה למחשבה.

נקודה למחשבה.

ולפני ההתפרציות!- אינני מתכוון לצאת בגזענות כנגד קבוצה זו או אחרת בחברה שלנו או בחברות אחרות בעולם. אני מניח שכמוני יצא לכם להיתקל בקליפים המזעזעים/המפתים בערוצי המוזיקה : 38 ו7 שאחד ש MTV והשני שחכתי את שמו וכמוני ראיתם (ואם לא אתם מוזנים להסתכל) שבזמן האחרון ישנם יותר וויתר קליפים של כושים (כן כושים! לא אפרו אמריקנים ננה בננה! כושים כושים!!), כל מיני זמרים אוקי אפרו אמריקיים של שירי היפ הופ כאלו או איך קוראים לזה? ראפ? מין כאלו מגעילים עם שרשראות עליהם ושמנים וכו בקיצור ערסים תת רמה תוצרת אמריקה פרה אקסלנס, ומסביבם מפזזות להן כל מיני פרחות ופוסטמות כושיות חצי ערומות ארוטיות עם חוטיני וביקיני וים של תכשיטים מגעעעעעעילים! מתעלקות על "אביריהן" וגם כן אני פותח תטלווזיה בערוץ הישראלי המקביל להם שהוא 24 ובזמן האחרון יש יותר ויותר קליפים של כל מיני זמרים מיזרחיים אנונומים כמו פיני חדד אלי חדד רז חדד וכל מיני כאלו מה אני אגיד לכם מוזיקה מזעזעת ומילים תת רמה וגם הזמרים לא בידיוק שיא היופי (בלשון המעטה) גם כן ערסים עם עגילים ושאר גורמטים... ומי ליידן עם המרצדס השחורה? גם כן כל מיני פרחות פוסטמות ישראליות יותר ממוצא מיזרחי חצי ערומות... אני כבר לא יודע מה לחשוב זה שיר מיזרחי מגעיל או סרט ארוטי תוצרת מיצריים?! זמרים זה לא זמרים,מילים זה לא מילים וכוסיות ... האם אני היחיד שרואה את הדימיון? אגב להבדיל מה"כושים" שלנו הכושים שם אני באמת מאמין שיש להם מרצדסים.

S h a y D u

New member
בוקר טוב ישראל!

1. אתה חי בישראל - לא באירופה... 2. אתה רק צריך להבין שעם כל הרצון הטוב, אי אפשר לשנות הלך רוח של חברה - מדובר בישראלים. וישראלים = תרבות של חרא... 3. את הראפרים השחורים של אמריקה לא סבלתי מעולם(ולא סובל גם ראפרים בישראל) - וזאת לא גזענות מאחר ומדובר בראפרים שחורים ולא בשחורים בכללותם כגזע. מה גם שאסור לשכוח שז'אנרים מוסיקליים אחרים כמו הג'אז והבלוז התפתחו באמריקה מאותם עבדים שחורים אפריקאיים, כך שהגזענות שלך ממש לא במקום. ובוא לא נכנס למה אני חושב על הפרחות הישראליות...על כפכים, פלאפל, פיצוחים, בית"ריסטים-חוליגנים, נהגי-מוניות, כדורגל-ישראלי וכו'..

אני נגד הכללות

לא כל הישראלים שווה תרבות חרא אני ישראלי ואני לא תרבות חרא כפכפים זה אחלה דוקא פרחות ישראליות במיטה זה יכול להיות תענוג... פלאפל זה טים פיצוחים מידי פעם אחלה..

S h a y D u

New member
אם כך,

אז גם אתה נחשב לחלק מאותה תרבות זוועתית ומסואבת שעליה אתה מדבר.

כושים זאת מילה גזענית.

אתה יכול להגיד אפרו אמריקאים (לא הבנתי מה הבעיה שלך להשתמש במילה הזאת) או אפריקאים (אם זה המוצא שלהם). זה שאתה לא אוהב את סגנון המוזיקה הזה זה בסדר, אבל מה משנה המוצא של האנשים ששרים? זאת המוזיקה הפופולרית בימים אלו, תשלים עם זה. ההודעה שלך מאוד גזענית כלפי מזרחים ושחורים. אני בכלל נגד תרבות ה"קליפים" למה אני צריכה לראות את הזמר "שר", למה לא פשוט לשמוע? ולמה שלחת את ההודעה שלוש פעמים?

גברתי

בישראל לא הוצהר לא רישמית ולא בילתי רשמית שכושים זאת מילה גזענות. תדברי בשם עצמך, אאת יודעת מה, אבל סילחי לי במה שאני אומר, אבל שאת אומרת את זה, את פשוט נשמעת מאוד פטתית את באמת (ואני באמת מאמין יש לך כוונות טובות) ואת מנסה להראות כלוחמת כנגד הגזענות ובלה בלה בלה ומרתין לותר קינג הבא וכו, אבל לא , את פשוט נראת מאוד מגוחכת סליחה מאוד אבל כאן יש תירגומים שונים לשוניים ותרבותיים ממה שיש באמריקה כאן זה לא ישראל, אצלנו זה שונה אצלנו לא מדבירם אנגלית אצלנו יש תרבות שונה. כאשר את אומרת שכושים זאת גזענות מדובר כאן רק או אולי בעיקר בארצות הברית ואולי קנדה, זה לא רלוונטי לגבי ישראל! לא רלוונטי! כאן בישראל מקובל לכנות את אותם האנשים באמריקה ככושים, ואין כל כך להתבייש בכך וכו. תביני!! ישראל זה לא ארצות הברית ואני גם לא מוכן שהיא תהיה כך מגמת האמריקניזציה לא תעבור! אני מוכן אולי ושוב רק אולי להסכים איתך שזה לא הכי פוליטילקיטקורט להגיד להגיד "כושים" אבל גזענות? רחוק מאוד מכך! ויותר מכל גזענות זה עיינין של "הרגשה" ולא בפחות עיינין של "שפה", "יהודון" נחשב גזעני לא בגלל השפה כי אם לוקחים פרוש פשוט זה פשוט יהודי קטן או משהו כזה, כמו שאני אכתוב "מוסלימון" אבל זה נחשב יותר גזעני כי זה בא להעעלבה. כמובן שאני לא אגיד לברק אובמה הן אם הוא יהיה בארץ או בטח באמריקה אתה "כושי"! לא אגיד, אגב אני גם לא אגיד לו אפרו אמריקאי, אני אראה בו פשוט אמריקאי וזהו. וזהו מה שהיה הוא שהיה ישראל זאת לא אמריקה, ואם לא נעים לך תסגרי עיינים כושים!!

אפשר לשאול מה הקשר?!

אתה קראת להם כושים שבעיני זאת מילה מעליבה וגזענית. מהו הקשר לזה שישראל זאת לא אמריקה וכו'? למה העובדה שמילה כושי גזענית זה לא רלוונטי לישראל? אם תקרא לאתיופי ברחוב "כושי" הוא לא יעלב? אני לא מנסה להיות שום דבר, מה זאת ההתלהמות המיותרת הזאת? כשאת אומר כושים אתה מתייחס לצבע עורו, האם העובדה שהוא "שחור" קשור למוזיקה שלו? אז למה לציין את זה?

תמיר1991

New member
כושי = יהודון. נקודה.

אם אתה לא רוצה לקום בבוקר ולגלות שיקראו לך "יהודון" (או "סאל ז'ויף" כמו שקראו לדוד שלי במרוקו ממש לפני הגירתם לארץ), אל תקרא לאחרים "כושי".

JackDanyells

New member
יש אנשים שיש להם בעיה עם זה.

ועובדה שכתבת "אני לא אכתוב שחורים, כי הם כושים!" אגב... המילה "כושים" באה בגלל שפעם היתה מדינה באפריקה שקראו לה "כוש"... "מהודו ועד כוש", מכירים?

JackDanyells

New member
הידעת? "דוסי" בא מהמילה "דתי".

למרות שהפירוש של המילה הוא אותו פירוש (הרי לא אמרו "דתי מגעיל", אמרו "דוסי" שזה כמו להגיד "דתי") יש אנשים שנפגעים מהמילה דוסי כי היא פוגענית. פשוט כי זה ככה ואין מה לעשות! נכון. "כושי" בא מהמילה "כוש". "ניגר" בא מהמילה "ניגריה". זה עדיין פוגע באנשים. למה? ככה.

זה שפוגע באנשים, אנשים בוחר להיפגע מזה

אני לא מתכוון לפגוע, זה לא שכתבתי למישהו "כושון".... "או הכושי שלי..," ואגב דוס זה באמת לא מילה הכי סימפטית ויותר מתכוונים בה לחרדים... ואגב אתה בגדול צודק..

למעלה