נקודה למחשבה\דיון...

odeleya

New member
נקודה למחשבה\דיון...

העלו בפני את השאלה בפעול ערב שבת במושב... למה בתוכנו,הדתיים או איך שתרצו לקרוא לזה, אנחנו מפולגים ואפילו נלחמים אחד בשני?? לא יהיה לנו כוח יותר גדול ומשפיע אם לא נהייה מפולגים? וזה התפתח עוד הרבה...הייתי רוצה לשמוע דעות... אני אישית לא ממש גיבשתי דעה, אבל אני יודעת שזה טבעי שלא כל האנשים יחשבו בדיוק אותו דבר ויבחרו באותה דרך כדי להגיע לאותו דבר...ולא בטוח בכלל שהכוח יהיה יותר גדול אם לא נהייה "מפולגים" אלא אם כן העולם היה כולו משעמם ולא היה גיוון של דעות בעולם, אבל כל עוד בעולם אנשים חושבים אחרת וכו' אז גם בתוכנו זה צריך להיות מגוון כדי שיהיה אפשר להגיע לכולם... ובכן...?

bzk3

New member
דעתי שכולם צרכים להתקרב לרבנו

בס"ד ואז יהיה אחדות

לדעתי,

דווקא הדיעה שלך היא זו שעלולה לגרום לפילוג. האחדות האמיתית היא כשכולם מתאחדים סביב התורה, גם כשהם שייכים ל"חוג" אחר. זאת אומרת, אם ברסלבי יגיד שיהיה אחדות כשכולם יתקרבו לרבי נחמן, וחבדניקים יגידו שיהיה אחדות כשכולם יתקרבו לחבד, וחזונאישניקים יגידו שתהיה אחדות רק כשינהגו כולם במנהגי החזון איש וכו', לעולם לא תהיה אחדות. חלוקה לקבוצות זהו דבר מאוד נורמלי בעם ישראל (ראו ערך שבטי ישראל), וככה גם כנראה צריך להיות. אלא, שהאחדות צריכה להיות בכך שכולנו נכבד את כולם ונלמד להכיר את כולם למרות שהם לא "כמונו". בסך הכל כולנו רוצים להתקרב לה' ולקיים את תורתו, וכל אחד עושה זאת בדרך אחרת. בדיוק כמו בצבא. האם נגיד שחיל רגלים חשוב יותר מחיל אויר? לכל חיל יש את התפקידים שלו, כשלמטרה מגיעים רק כשהחילות לא נלחמים אחד בשני ומודעים לכך שצריך שיתוף פעולה בין החילות כי אחרת הסיכוי לנצח קלוש. זו הסיבה שאצלנו בבית יש ספרים מכל החוגים ואנחנו לא מהססים ללמוד ולשמוע גם דברים אחרים, למרות שאנחנו שייכים לחוג חסידי אחר.

והוספה מבעלי

כתוב במסכת סנהדרין שכל אחד מהתלמידים אמר על רבו שהוא משיח, ופרשנים על כך, שמשיח - ר"ת של שמות החכמים שם. וכמובא בפשטות בכל הספרים הקדושים שמשיח הינו נשמה כללית ובמילא, הוא כולל נשמות כל ישראל קדושים ובוודאי ובוודאי את כל גדולי עולם. ובשם החיד"א (לא ידוע מאיזה ספר), בפרשתנו, יעקב אבינו רצה לגלות את הקץ לבניו ואמרו לו שאין בשמותם אותיות חט. ענה להם שגם אותיות קץ אין. ומבאר, שאותיות קץ יכולות להיות או בשבט אחד או בשניים. אבל אז יתכן שהיו אומרים אותם שבטים שבזכותנו בא הקץ ולכן אין אותיות קץ באף שבט ללמדנו שרק בזכות כולנו, כל עם ישראל קדושים, כל החוגים והעדות שדרכיהם בעבודת ה' שונות אבל מכוונים ליבם לאביהם שבשמיים וכולם אהובים ברורים וקדושים, רק בזכות כולנו "לשם יחוד.. בשם כל ישראל.." נזכה לביאת משיח במהרה.

למעלה