נקודה לדיון...."HE WHO LIVES BY THE

michaeld

New member
נקודה לדיון...."HE WHO LIVES BY THE

"HE WHO LIVES BY THE SWORD,DIE´S BY THE SOWRD" משפט שהיה נכון (מזמן!!!) השאלה שלי היא האם היום "HE WHO LIVES BY THE SWORD GET SHOT BY THOSE WHO DOESN USE IT" האם יש בכלל מקום לאנשים המעוניינים ללמוד
"הגנה עצמית" להגיע למקומות בהם לומדים שימוש בכלי נשק "מיושנים" כגון חרב? הבמה שלכם .....

jon01

New member
וודאי

לא היית רוצה לדעת מה לעשות אם מחבל היה רודף אחריך עם סכין? (בהנחה שאתה לא רץ מהר או שלא קיבלת הזדמנות לברוח)? חוץ מזה שמנסיוני הדל כל אימון של אמנות לחימה מוסיף משהו, לי זה הוסיף מהירות תגובה.

washburn

New member
תגובה נוספת

סבבה אז אפשר להתמודד עם סכין אך מה תעשה מול אקדח ממרחק 4 מטר? היתרון הנוסף של האומנות הוא הפסיכולגיה בזמן העימות שאולי תקנה לך אמצעים להמנע מהירייה ואלי להתקרב לטווח פעולה!!!

קציצון

New member
אני אוהב תשאלה הזו

כן בן אדם העוסק באומנות לחימה לא יכול להילחם מול מישהו במרחק 4 מטר ממנו רק שאני אדע ייצא לך הרבה פעמים לעמוד מול מישהו במרחק 4 מטר ממך שמכוון עליך אקדח? כי אולי אנחנו חיים בשני עולמות שונים אבל לי לא ייצא ונוציא לשניה מחבל שרוצה רק להרוג אותך לרוב מישהו שיאיים עליך באקדח ירצה ממך כסף אז תביא לו את הכסף אתה ממש רוצה להתחכם לא יודע בזמן שאתה מוציא את הארנק תתקרב קצת ותן לו בעיטה לאקדח ספר מה קרה

washburn

New member
תותח בול תגובה של בן 15...

תחשוב על זה שוב בלי להתפלסף ואו לשלוף תשובה מהמותן. עד שתרים את הרגל לאקדח יצתרכו לגרד אותך מהרצפה. תתבגר ותראה איך אתה תשנה את החשיבה שלך, החיים הם לא סרט מבויים!!!

קציצון

New member
אם לא הבנת זה היה בציניות

אבל לא משנה תקרא תחלק הראשון של התשובה ותראה שמשומה היא לא מתחברת עם החלק השני של התשובה כי אני לא מכיר הרבה אנשים שמישהו איים עליהם עם אקדח וגם עם כן אז תביא את הכסף זה עדיף על החיים ואני יודע שזה לא באמת יקרה לתת בעיטה זה היה בצחוק אבל אני בן 15 מטומטמם שרואה כל היום ג´ט לי מה אני מבין

washburn

New member
אתה תמיד יכול ללמוד(כך את זה ב

קלות ואל תעלב. הכרתי מספיק אנשים שעשו שטויות מכדי לצחוק על זה. לכן שוב אני ממליץ לך בחום ללמוד ואפילו מזמין אותך להצטרף לקבוצתנו לשיעור. הכל ברוח טובה

קציצון

New member
זה בסדר אני כבר לומד

ואני דיי מאמין שאני לא אפגש עם מישהו שיאיים עלי אם אקדח ואני יודע שאני לא אנסה להתחכם במיוחד שאני לא ממש הולך עם ארנק ולרוב אנשים עם אקדח לא מאיימים עליי אבל אם ייקרה אני דיי מאמין שאני לא אנסה משהו אבל תודה על הדאגה

ofir_y

New member
לפי דעתי

מטרת אומנויות הלחימה, מעבר ללחימה והגנה הטכנית היא לפתח אינסטינקים ויכולת צפיית תנועות של היריב (או של כל אחד אחר), לוחם מאומן ידע להימנע מלהגיע למצב בו הוא מאויים ממרחק 4 מטר עם אקדח. דבר שני, בן אדם לא יאיים עלייך סתם עם אקדח יש לו סיבה. מן הסתם כסף, וכאן החולשה של התוקף. אז אם אתה מעדיף לתת את הכסף וללכת, דבר שרוב האנשים החכמים היו מעדיפים לעשות, אז תלך בשלום. ואם לא, כמו שמישהו כאן אמר, תשתמש בארנק או בכסף כדי להסיח את דעתו וברגע הכי לא צפוי תעיף לו את האקדח. אז הנה, גם פה אומנות הלחימה עזרה - גם בנשק ´מודרני´.

קציצון

New member
אוףףףףףףף זה היה בצחוק

כמה אנשים אתה מכיר שבאמת היו עושים את זה מנסים שלחק עם החיים שלהם ומנסים להביא בעיטה לאקדח חוץ מבסרטים אני לא מאמין שיש הרבה כאלה שהיו לוקחים תסיכון

ofir_y

New member
לפעמים אין לך ברירה

וניטרול האקדח בדרך זו או אחרת היא הברירה היחידה שלך... אולי בסרטים הם באמת לוקחים הרבה סיכון ובועטים באקדח אבל במציאות אתה יכול להביא את עצמך למצב שהסיכון של לבעוט באקדח קטן מהסיכון של לא לבעוט בו. מבין מה אני מתכוון?

קציצון

New member
נכון

יש מצב כזה אבל לא הרבה אנשים מגיעים אליו ואנשים שמגיעים אליו כבר לוקחים בעצמם נשק כמו שאמרתי אין מקרים רבי םשבן אדם בא אליך ומאיים עלייך אם אקדח כדי לקחת כסף אז בטח שלא על החיים שלך ולרוב בני אדם שמודעים על זה שיש להם איום על החיים סוחבים בעצמם נשק ולא לומדים אומנויות לחימה הבנת?

ofir_y

New member
נכון ולכן

יש הרבה שאלות כמו " האם דוברמן\אקדח\גז מדמיע וכו´ יעילים יותר מאומנות לחימה?"

קציצון

New member
תלוי במטרה

אם המטרה שלך היא רק ללמוד להגן על עצמך ברחוב אז אתה יכול ללמוד קרב מגע וכן כנראה שדוברמן יותר יעיל בחלק מהמקרים וגם גז מדמיע אבל כמו שאמרתי לא תמיד למודים כדיי רק להגן ברור שאני רוצה לצאת בסופו של דבר עם רמה שאני אוכל להסתדר אם תוקפים אותי אבל אני לומד הרבה מעל אם אתה באמת רוצה ללמוד רק לצאת מקרב אז משהו כמו חגורה ירוקה בקרב מגע נראה לי תספיק בלי לזלזל אבל אני לא אקח אומנויות אחרות כי אני פחות מבין למה יש כל כך הרבה סוגים בקונג פו ולא רק חיות שהן יותר קשורות למבנה גוף למשל למה יש שיכור או טאי צ´י או צ´י גונג לחימתי או רפואתי למה יש פאק מי וכ´ו וכ´ו זה מלמד הרבה יותר מאשר סתם להגן על עצמך

ofir_y

New member
מסכים

כל אומנות לחימה, גם קרב מגע [בלי לזלזל], והאומנות המודרניות יותר והפחות פילוסופיות ורכות נותנות לך מעבר ללימוד הגנה. הן נותנות לך מהירות תגובה ומחשבה מהירה, קור רוח, נחישות, משמעת וביטחון עצמי דברים אלה עוזרים בכל תחום בחיים, ביניהם גם הגנה עצמית.

Sensei

New member
the sword

Self Defense-Defending oneself at times means to be the ATTACKER.We must agree that if one can not avoid an encounter with an aggresive person his best defense is OFFENSE.The defender must attack first. So anyone wanting to learn how to defend himself should learn all aspects of Martial Arts. THE CENTER OF ALL MARTIAL ARTS IS THE MARTIAL ARTIST AND NOT THE WEAPON. A true martial artist will be able to use ALMOST any object as a weapon.Swords,knives sticks of all sizes,etc are just extentions of the Martial Artist. The CENTER OF THE PERSON the HARA is the center of all action in the use of the body as well as in the use of any weapon. GUNS are excellent for self Defense however the only limitation is that ALL WEAPONS WHEN SHOWN OR DRAWN MUST BE USED. Therefore drawing a gun means to kill the aggressor ,since even if one wants to just harm the aggressor he never the less is in a situation were he might kill .If you draw a weapon and fail to use it ,the weapon might be used on the defender himself. Therefore a person should be an expert in Martial Arts as well as an expert in all weapons so that he has the option to also draw a weapon and use it. The knife is very suitable in street situations.Any stick depending upon size can be used as a Jo or as a BOKEN.Nevertheless one can also kill with a Boken if need be. So you see I dont believe in just Self Defense it is an Illusion which puts the defender in grave danger. One must understand that when one is in a fight one should fight to destroy the enemy. I know of BLACK BELTS who went into a street fight over confident and too sport like and got themselves killed. What I have said here are the principles of KAZE ARASHI RYU The use of the sword KEN JUTSU is excellent for building KI and the evelopment of the HARA. Much power is built in Ken Jutsu and the use if the body is brought to the maximum. A Ken Jutsu expert can use a Stick as a boken and badly harm as well as kill. Zan Shin is developed and great skills of concentration developed.Again these are the teachings of Kaze Arashi Ryu.

קציצון

New member
אוקי

לא הבנתי הרבה ממה שכתבת עכשיו אבל רק רציתי להגיד שאם מישהו רואה עכשיו רכבת הכסף יש קטע שוסלי סנייפס שהבן אדם עם כמה חגורות שחורות היא עכשיו מול פושע הפושע מלא דלק ועם אקדח ווסלי סנייפס עם מוט ברזל והוא על רצפת ברזל הוא יכול להבעיר את הפושע וזה מה שהוא עושה כמובן שבסרט הפושע מפספס מתווך אפס כמובן שבמציאות ווסלי סניפס היה מת אם הוא היה עושה את מה שהוא עשה ככה שנראה לי שזה דיי הוכח ובקשר למה שנכתב מעל אני אנסה לקרוא עוד פעם ולתת לך תגובה

Sensei

New member
To clarify

I was responding to MICHAELD´s question pertaining to Self defense and the use of the SWORD.Not to any of your comments.

washburn

New member
The defender must attack first

how can you say that as an aikijujutsu teacher when in the base of the system the principle is NOT attcking first but drowing power from the attack and into a counter move defeeting the enemy. like one of late on AIKIDO principles by being the attacker and attacking first the battle is already lost because by attacking you´re not in harmony with nature

Sensei

New member
You found the answer

If at the basis of Daito Ryu Aikijujutsu is Not Attacking the enemy .Well then we have found at least one of the differences between Kaze Arashi Ryu and Daito Ryu.TENSHIN --which is the initiative of ATTACK is a Priority when it comes to warfare and as I have mentioned earlier Kaze Arashi Ryu is a Martial Art that was developed from Ken Jutsu and Tonto jutsu.Both these arts have at their basis Tenshin.AIKI is a principle used not for achieving HARMONY but for using the least amount of physical force in a technique. INYO (yin yang) also is not a BELIEF but the maximum effort using the least amount of physical force .Kaze Arashi Aikijujutsu is based on all of these principles inorder to defeat an Enemy and not as a belief or principle to achieve.The Yama Bushi were experts is Military tactics.The basic tactic of Military warfare is to attack when you have the initiative .Never let the other person become in charge even for a second. IF the other oerson has attacked first then the initiative of SEN SEN NO SEN is used. what you call counter attack ,exactly the way you explained. However when you have the oppurtunity to attack upon being threatened then you must attack. Attack and then ask questions later. This is the way of the Kaze Arashi Ryu

למעלה