נקבת חמוס חדשה

shemla62

New member
נקבת חמוס חדשה

שלום לכולם,
שמח להצטרף למשפחת אוהבי החמוסים למינהם.
קיבלתי מתנה לפני כחודש, נקבת חמוס לבקנית בערך בת שנתיים שלוש.
קראתי את כל ההודעות שכתבתם עד להתחלה, עזרו לי מאוד בנתיים.
מקווה שאצליח לטפל בגברת בעזרתכם.
בניתי לה כלוב גדול מאוד, מרופד ונחמד (אני חושב). הכלוב במרפסת ולא נראה לי שהיא סובלת עקב כך.
היתה אצל הוטרינר לבדיקה שיגרתית, אמר שנראית טוב, היא לא מעוקרת, כנראה שאבצע את התהליך בשבועיים הקרובים.
הבעיה שלי כרגע היא ויטמינים ותוספי מזון מומלצים. אשמח להמלצות, רשמתי לעצמי מה שכתבתם. מהיכן משיגים בדרך כלל?
תודה על ההקשבה (קריאה)

יוסי וחמוסה (זה השם שדבק בה אצלנו אז כנראה נשאירו)
דרך אגב אנחנו מעכו.

WTR

New member
שיהיה לכם המון בהצלחה יחד

לגבי הכלוב חשוב שיהיה מוגן מהשמש, מגשם ומרוחות, אם התכנון הוא להשאירו במרפסת.
תבדוק שהיא לא יכולה לטפס מעבר למעקה דרך עציץ/ספה/כלוב כל דבר אחר כי אם היא תמצא את עצמה במעקה היא תיפול למטה...

אתה נותן לה כמה שעות ביום שבו תסתובב חופשי בבית? (בהשגחתך בהתחלה)

אם היא אוכלת אוכל איכותי מספיק כמו אוריג'ן, אינסטינקט, אין צורך לתת תוספי מזון או ויטמינים.
את המוצלחים בין כה וכה אי אפשר להשיג בארץ (ferretone, ferretvite) וצריך להזמין ביוקר מחו"ל.

shemla62

New member
חמוס חדש

אנחנו גרים בקומת קרקע, כך שאין פחד גובה. היא אף פעם לא לבד,
הכלוב מוגן די טוב, לא נראה לי שבחורף היא תשאר בחוץ.
כרגע דבר אחד מטריד אותנו מאוד, היא מלקקת אותנו בלי הפסק, מכף רגל ועד ראש,
אם זה משחק, אז סביר, אני מקווה שהיא לא משלימה כך מלחים וכדומה
בדמות הזיעה.
אודה על הארה בנושא.
ואקבל את ההמלצה לגבי האוכל ואחפש אותו אצלנו.

Misha180

New member
אני מאוד ממליצה על ויטמינים

בייחוד בתקופות כאלה שהפרווה קצת מתייבשת (גם אם נותנים אוכל איכותי) ובייחוד לחמוס לבן שמקבל גוון צהבהב אם הפרווה שלו שמנונית מידי.
אי אפשר לקנות בארץ, אבל המחירים באתרים כמו איביי סבירים. אני קונה באורח קבע (גם דברים כמו צעצועים ומיטות) פעם במספר חודשים קנייה גדולה ומרוכזת (מוזיל את המשלוח).
אני נורא ממליצה על חברת 8in1 שעד עכשיו כל המוצרים שקניתי שלהם (ובאמת שניסיתי כמעט כל דבר אפשרי) היה איכותי ביותר ולא היה דבר שהחמוס לא טרף בתאווה. יש להם המון דברים נוספים לטיפוח ומשחק כגון שמפו שמעלים את הריח כמעט לגמרי ואף מקנה לו ריח טוב וכו. מאז שהתחלתי להביא לו פרטון וחטיפים קשים הפרווה שלו השתפרה פלאים (הוא הגיע במצב לא משהו אלינו.. לקח לנו זמן להשמין אותו ולהוציא אותו מזה). התוספים גם מעולים לתקופות בהן הם אוכלים פחות (תקופות מעבר, קיץ) כדי לשמור על משקל תקין או (חלילה) כשהם חולים כדי לדחוף אותם לאכול.

מה גם שחשוב לציין שכדאי לשקול להחרים את מרשל. חברה שהפכה בעל חיים לתעשייה אכזרית ומתייחסת ליצור חי כסחורה שיש לספק אותה מפס ייצור.

מקווה שעזרתי:)

shemla62

New member
תודה רבה

כל דבר עוזר לי כרגע בראשית דרכי עם העולם הזה.
עד שאני אשיג את המוצרים האיכותים מחו"ל, אני אהיה חייב להשיג אותם אכשהוא בארץ, אז אם יש המלצות, אשמח מאוד.
בעיקר אוכל אכותי, ויטמינים ושמפו.
כדי שהחמוס יהיה יותר מאושר.
תודה לכולם.

נ.ב.
אם אי אפשר לקנות מוצרים בארץ, אשמח מאוד לקנות ממכם (למי שיש מלאי מספיק) ובנתיים אעשה הזמנה בחו"ל.

תודה

WTR

New member
המלצתי לך על אוכל

אני לא יודעת אם יש עדיין אוריג'ן בארץ אבל גם אינסטינקט הוא ברמה לא פחות טובה ושניהם הכי טובים שיש היום בארץ (50% בשר)
ויטמינים אין בארץ
שמפו יש של חברת 8in1 בריח מלפפון קיווי והוא מצויין

WTR

New member
גם אני מעריצה של 8in1

לגבי ויטמינים את צודקת בעקרון אבל בד"כ אצל חמוס צעיר ובריא שאוכל אוכל איכותי ומטופל היטב אין צורך להשתמש בויטמינים והפרווה מבריקה ויפה
לא שזה מזיק או משהו אבל בכ"ז מדובר במוצרים יחסית יקרים
לא מתאים לכל אחד

Misha180

New member
ויטמינים

כמובן שזה יחסים יקר ולא לכל אחד, אני אישית מאוד ממליצה למי שיכול לאפשר לעצמו, לפי השאלות נראה שהמגיב מאוד מעוניין לספק את כל הטוב לחמוס שלו וזה מצויין :)
אני אישית נורא נהנית לתת לחמוס חטיפים ולראות אותו טורף אותם בהנאה צרופה, אני חושבת שזה צורך של כל אמא\אבא לגוש פרווה קטן, וחבל לספק אותו באמצעות מזון שלא מתאים לחמוסים כגון פירות שהם כל כך אוהבים (גם אצלכם החמוסים אובססיביים למתוקים? נפלה לי קוביית שוקולד לפני כמה ימים והוא פשוט עט על זה כמו נשר, שלא לדבר על התחינות לגלידה) ועדיף לתת להם דברים שבריאים להם כך ששני הצדדים נהנים והאפקטים על היצור עצמו טובים ורצויים :)

לגבי מוצרים בארץ, ראיתי שמפו ומזון לחמוסים בחנות ברחוב הס פינת סוקולוב בהרצליה, לפי התיאור השמפו נראה נחמד למרות שאני לא מכירה את החברה (ממליצה מאוד על שמפו בריח קיווי של 8IN1, ריח מצויין והפרווה נראית נהדר!) ובסבון לפי מה שזכור לי החלבון היה נמוך יחסית אבל אני באמת לא זוכרת שמות ומספרים. יש גם חנות נוספת בקריות שמוכרת (או לפחות מכרה) אוריג'ין שזה מזון יחסית איכותי לחמוסים. מעבר לזה ניתן לתת להם חטיפים של גורי חתולים, למרות שרוב החמוסים לא מתלהבים מזה יותר מידי ואומרים שזה בראי לתת להם בשר חצי מבושל (יש אנשים שנותנים חי אבל לי זה נראה קצת מסוכן :S) או ביצה, אבל לזה צריך להרגיל מגיל צעיר. אני מאוד ממליצה אם כבר מתכוונים להשקיע לקנות משהו איכותי ומתאים מחו"ל שהחמוס כמעט בטוח יאהב (אני לא יודעת מה הם עושים לחטיפים האלה, חמוסים פשוט משתגעים מהם! הוא ממש מכור לחטיפים האלה- כל פעם שאני חוזרת הבייתה ומשחררת אותו הוא נעמד ובוהה בי עד שהוא מקבל חטיף. אני אמא מאושרת) ושיהיו טובים ומתאימים לו מאשר להסתכן לבזבז כסף על משהו שהוא לא יאכל, או משהו שיהיה לא טוב לו. (בהתחלה קניתי לו שמפו לכלבים וחתולים נגד פרעושים כי לא ידעתי שזה לא מתאים והמוכר בחנות אמר לי שיש לו חמוסים והוא רוחץ אותם עם זה אבל על המקלחת הראשונה הבנתי שזה לא מתאים אז נאלצתי לקנות חדש- אני שוטפת איתו את ארגז החול עכשיו חח) ובכל אופן לא לוקח לזה יותר מידי זמן להגיע, הגבול הוא עד חודש אבל בדרך כלל כשהזמנתי מאמריקה זה הגיע תוך שבוע-שבועיים. הם גם שמים מתנות נחמדות לפעמים :)

Misha180

New member
מה פתאום חח

זו העיתה דוגמא לדברים שלא נותנים. אבל הוא נורא נורא רוצה בכז.

למעלה