נצרות וקסמים

Hermione

New member
נצרות וקסמים

בזמן האחרון אני קוראת ושומעת על כל מיני תביעות נגד ג`יי קיי רולינג והחרמות של הספרים שלה בספריות ע``י הכנסיה הקתולית ועוד כל מיני אירגוני דוסים נוצריים כאלה שטוענים שהספר מחנך לכפירה בגלל כל הקסמים והאמונה שרק האל מסוגל לעשות קסמים ודברים אל- טבעיים וכו` כו` וכו`... אבל בספרים עצמם כל הדמויות מתוארות כנוצריות (ובטח יש גם קוסמים יהודים, מוסלמים ועוד בארצות אחרות), אז איך הם יכולים להמשיך להאמין שיש אל גדול אחד כל יכול שמסוגל לדברים שבני אנוש לא מסוגלים (כמו קסמים למשל)? איך הם יכולים להמשיך לדבוק בדת הזו גם כהיא מתבררת כלא נכונה על ידיהם? הם סותרים את עצמם! מצד אחד הם מאמינים בדת שאומרת שהם לא יכולים לעשות קסמים ובאותו הזמן הם לומדים ומשתמשים בקסמים! מישהו חשב על זה פעם?

shai.m

New member
וחילונים לא סותרים את הדת?

חילונים לא אוכלים כשר,נוסעים בשבת ובכל זאת מקיימים את חגי ישראל,אז חילונים גם סותרים את עצמם,לא?

לא יודעת

חילונים שומרים על חגי ישראל? הם צמים? הם לא אוכלים חמץ? לא נראה לי... לפי הראיה שלי יש את אלה שלא שמים קצוץ על הדת, יש את אלה שצמים ואוכלים מצות בפסח וכאלה, אבל לא יותר מידי, ויש דתים ויש חרדיים. אלה בהוגוורטס הם מאלה שקצת שומרים, או חילוניים לגמרי ככה שאם הם לא מאמינים הם לא סוטרים את עצמם.... בכל אופן זו לא סיבה להחרים את הספרים. תמר דינור

Prongs

New member
נוצרים?

כן הם נוצרים. הם חוגגים את קריסמס לדוגמא. ואת יהודיה נכון? את חוגגת את פסח נכון? אבל את מאמינה בה`? את מאמינה שמשה עשה את כל הדברים שהוא עשה בדרך המתוארת באגדה? אני לא יודע מה איתך אבל אני לא. כמו שיש יהודים חילונים יש גם נוצרים חילונים. זו הדת שלהם זה לא אומר שהם מאמינים בה. לא זכור לי שום קטע בסיפור שהם הולכים לכנסייה ביום ראשון. Prongs נ.ב פסח שמח לכוווווווווווווווווווווולם!!!!!!!!

Hermione

New member
פיספסתם את הפוינט

הם כן נוצרים. זה כמו שדאתה (אני מתארת לעצמי-) יהודי. (דרך אגב, אני לא.) בכל מקרה, אתה אולי לא מקיים מצוות, אבל אתה מאמין שקיים כזה דבר- ``אלוהים``. החילונים לא סותרים את עצמם- הם יהודים חילוניים, אבל מאמינים שיש אלוהים. גם ההוגוורטיסים הם חילוניים (חילוניים- נוצרים כמובן) אבל בתור נוצרים (בלי קשר עם הם דוסים או סתם חילוניים)- הם מאמינים באלוהים. האמונה באלוהים אחד היא אמונה שאומרת שהאלוהים הזה הוא כל יכול ושרק הוא מסוגל לחולל דברים על טבעיים- כמו קסמים. הם עושים קסמים, ובכך הם מוכיחים שהאמונה מוטעית. אז למה הם ממשיכים להאמין בזה? *Aממ-Aממ*

Prongs

New member
מה??!?!?!?!?!

למה את אומרת שחילונים מאמינים בה`? רוב החילונים כולל אני לא באמינים באולהים בכלל! כל יכול אלק... מי שמאמין שלא יעלב. ואת לא יהודית? מה את? אם רוצים להיות דקדקניים אז גם אני לא כי אני כהן וזה שבט לוי אזי לא יהודה אזי לא יהודי (אח אני נשמע כמו המורה למתמטיקה. Prongs מה זה הRPG שכולם מדברים עליו. ליאת! הסבר עכשיו!

רחלי!

New member
???

תסלחו לי, אבל שניכם עשיתם לי כאב ראש עם ההודעות המתוסבכות האלה...

Hermione

New member
שמע,

אתה לא יכול להיות יהודי בלי להאמין בה`- זוהי תמציתה של היהדות! (או הנצרות... או האיסלם... וכו`...) אם אתה לא מאמין בה` ז אתה פשוט לא יהודי! לא משנה- דתי או חילוני, אם אתה יהודי, אתה מאמין (לא מקיים, מאמין) בדת! ואני לא יהודיה, אני אתאיסטית באופן רשמי. *Ann-Ann*

תגובה!

הוא נראה לי התכוון לכך שהוא יהודי כי יש לו אמא יהודיה או משהו....לא שהוא מאמין, ואני מניחה שאתם /כן/ חוגגים את חגי ישראל, לא? אז אתם קצת יותר מאתאיסטים....אלא אם כן אתם לא חוגגים את החגים ולא...אני לא יודעת מה...בכל מקרה, הגענו כבר לנושא לא ממש קשור, לא חושבים?? -ליאת- נ.ב-למה בזמן האחרון אני מתחילה להשמע כמו מורה???

shai.m

New member
תגובה!

מה זה משנה אם הוא יהודי לא מאמין או אתאיסט?-זה אותו הדבר!!! רק שיהודי זה לא רק אמונה,אלא גם לאום. יש הרבה יהודים שהם לא אתאיסטים,שעושים חלק מהמצוות וחלק לא-וזה בדיוק כמו הארי וחבריו-הם סותרים את עצמם-ואני מסכים שזה טיפשי...

סטיב

New member
בסדר***

לא אכפת לי מה רוצים מגי` קיי` רולינג כל עוד היא כותבת את ספריה אני לא מוכן לוותר על הארי פוטר בשום פנים ואופן ואני שם על כל הנוצרים קתולים וכו`... שמנסים להחרים אותו הם פשוט מקנאים ( סתם ) אבל מה זה פה הפקרות מחרימים ספרי ילדים זאת שערוריה אני לא אתן להארי להעלם

למעלה