נצפתה...

נצפתה...

מורנה בריף מול חוף דו אכדיה- חומה, בערך חמישים ס"מ. אכן מורנה? ידוע משהו לגבי חברותיה בים התיכון? פעילה בד"כ ביום או בלילה? שלום (וסליחה- ככה שיהיה כבר ליום כיפור)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אכן יש מורנות בים התיכון

באחת מצלילות הלילה של הפורום ב"איטלקית" מול חיפה ראינו בין שברי הספינה מורנה ע נ ק י ת ועוד כמה קטנות. בקיצור, מורנות זו לא המצאה של ים סוף. ו ב ב ח י " נ

matroz

New member
יש באיזור

חוף פלמחים, ליד המצוקים כמות גדולה מאוד של מורנות בכל מיני גדלים. עד לא מזמן הייתי צולל אחת לשבוע באיזור ההוא צלילת לילה, ולאור פנס מדהים לראות את כל חיות הלילה שם.

X_Diver

New member
אתה עדיין צולל שמה לילה ?

אם כן, אני אשמח להצטרף.

matroz

New member
כמעט ולא

עקב בעיות של זמן. אני גם מתאמן כל יום אחרי העבודה כך שזה לא משאיר לי זמן חוץ משבתות.

זרובי

New member
איפה בדיוק בחוף פלמחים

כשאתה כותב ליד המצוקים לאיפה בדיוק אתה מתכוון בחוף פלמחים? אחרי חוף הרחצה? במקום שהאוניה התורכית עלתה על שרטון?

matroz

New member
שני מקומות..

אחד ממש ליד האונייה או יותר נכון מה שנשאר ממנה. המקום השני הוא 400 מטר צפונה משם (ממש מול הקצה הצפוני של החניון).

קותי

New member
אני צולל הרבה מול הקצה הצפוני

של החניון ואף פעם לא ראיתי שם מורנה. נכון, לא צללתי שם בלילה כבר הרבה שנים ויכול להיות שהגיע הזמן. האם הסיכוי לראות מורנות שם הוא טוב בלילה? גם כיום?

X_Diver

New member
קותי, אתה רוצה לרדת לצלול שמה?

אני גר לא רוחק ויש לי טנדר ככה שזאת לא אמורה להיות בעיה.

קותי

New member
בטוח שאצלול שמה אבל לא בשבועיים

הקרובים (מסיבות התחייבויות קודמות). ברגע שאוכל אודיע בפורום ואפשר יהיה להתארגן על זה.

קותי

New member
צחי, לא תיעלב?

אולי זה מוקדם מדי? צללת כבר ים תיכון? כניסה מהחוף? גלי חוף? ראות נמוכה? פלמחים זו צלילה קשה משהו. אם כבר צללת צלילות ים תיכון, אהלן וסהלן. אם עוד לא, זו לא הצלילה להתחיל איתה. עדיף מודרכות של מועדוני ים תיכון לפני שקופצים למים הרדודים

matroz

New member
לצוללים ללא הרבה ניסיון

הצךיךה הזאת היא באמת קשה. אני ובו זוגי לצלילות (שהוא גם מדריך כמוני) ניסינו לקחת כמה פעמים אנשים נוספים ללא הרבה ניסיון או שלא הכירו מספיק טוב את הצלילה בים תיכון והתוצאות היו זהות אצל כולם: הם לא נהנו. חלק היה להם פשוט קשה מדי, חלק לא התרגלו לרעיון שלא רואים טוב וכדומה. ככלל, אין דין צלילת לילה באילת כדין צלילת לילה בים תיכון.

matroz

New member
כן,

שאתה עומד על המצוק הצפוני (קצה החניון), ומסתכל על המים (ביום) אתה יכול לראות את האיזורים הסלעיים שנמצאים במרחק לא רחוק מן החוף, זה האיזור הטוב ביותר.

למעלה