נצלנות לשמה?

ש י ר ה 42

New member
נצלנות לשמה?

גרה בבית שכור מזה כחצי שנה. לפני כחודשיים נכנסה משפחה לבית מתחתי. (וילה שחולקה לשתי דירות). עד כניסתה שילמתי את חשבון החשמל לבד, וגם אז טענתי כי הוא מוגזם לאין שעור, אמא ובת = 1980 ש"ח לחודשיים, הגיוני? המזגן היה מדוד ביותר (בקיץ, ומאז כמעט ולא הופעל), כמות הפעלת מכונת כביסה מדודה, לא מפעילה פה מייבש, לא חיברתי אפילו את המדיח. שעון החשמל נמצא בדירה למטה. החשבון האחרון שהגיע היה נמוך מקודמיו (האחרון = הוא לשתי משפחות כבר), אבל.......... בעל הבית לא ידע לאמר מה חלקי בחשבון, ולא רק שלא ידע לאמר, אלא לפי "קריאת" המונה שלו יצא כאילו שאני צריכה לשלם כ 560 ש"ח מעבר לחשבון שהגיע מחברת חשמל.משום מה לא הופתעתי. אתמול, היה אצלי הבעלים והשכן, ומה אומר לכם? ה"ישראלי היפה" נכח פה בהתגלמותו, שניהם הפגינו רעיונות מדהימים. בעל הבית הציע כי החשבון יחולק שווה בשווה בין שנינו (הם 5 נפשות, אנחנו 2), והשכן הציע כי נשלם שליש בשתוף עם בעל הבית (למרות שעל פניו הרי אינו צרך חשמל יחד איתנו) אז נכון שאני שוחרת שלום, אבל לממן אחרים, קצת מוגזם לא? מה דעתכם?

a n a t i 3 3

New member
דעתי כשלך.. נצלנות לשמה../images/Emo70.gif

אייל 401

New member
להתקין מונה ניפרד בדירתך

זו הדרך היחידה ולהחליט שאת משלמת פעם בחודשיים לפי מחיר החשמל בחשבון האחרון שהתקבל (קל לחשבו )

פיקסון

New member
מונה נפרד לדירה

ואז לפי קריאה חודשית התשלום + החלק היחסי של התשלום הקבוע

ש י ר ה 42

New member
אילצתי אותו כבר לפני שבועיים

להזמין לי מונה בנפרד כי כלום הגיוני עם החשמל הזה מהיום שאני פה. אבל בינתיים עד שיותקן המונה (ממש בימים הקרובים), צריך לשלם את החשבון שנשאר פתוח. לגבי החשבון האחרון, הוא מגיע כמשותף לשתי הדירות, לא כל כך קל לחשב כי המונה "שלי" משום מה לא הגיוני.

ש י ר ה 42

New member
אוףףף לא לאאאאאא

ה 560 ש"ח יצא כאילו אני אמורה לשלם את מה שהגיע מחברת חשמל + ה 560 ש"ח (מעבר לעלות הנקובה בחשבון). אז מתוקונת זה ממש לא הגיוני.

destiny36

New member
התכוונתי שהסכום הזה מתאים

לחשבון חשמל אחד ולא הסכום שנכתב מעל האלף שמונה מאות כמו שכתבו לך צריך מונה נפרד או קביעת מחיר הגיוני בינך ובין המשכיר

אני לא הייתי משלם כלום

אלא אם כן יגיעו להסדר שמקובל עלייך. אם אין מונה לך בלבד אף אחד לא יכול לבוא בטענות. מי שרוצה להשכיר צריך להתקין מונה נפרד, חוצפה להשכיר ככה.

ש י ר ה 42

New member
יש מונה נפרד שנמצא בדירת

השכנים (סליחה אם לא הסברתי כראוי). יש פילר משותף בחוץ, ויש מונה (זייפן אחול שלוק של זיוף או ש....... מעדיפה לשתוק עדיין בעניין גזילה) בדירה התחתונה שקורא את השימוש שלי בחשמל.

שירה היי

קודם כל לידיעתך לפי התאור שלך 1980 ש"ח הם סכום אסטרונומי לתשלום לשני נפשות אפילו עם היית משתמשת במזגן במדיח במייבש ובבויילר... מאחר ואני צרכנית של מייבש מדיח בויילר ומכונת כביסה שעובדים סביב השעון אהה שכחתי מזגן בחדרים שנפתח לפי צורך במידה וחשבון החשמל שלי נע בסביבות ה 1300 ש"ח לחודשיים ל-6 נפשות ... הייתי דורשת מבעלי הבית לבדוק גם חשבונות קודמים כי זה לא הגיוני המחיר שאת שילמת (שיגיע מישהו מחברת חשמל לבדוק האם אין לכם שותף סמוי) , כי הסכום שציינת הוא פשוט מוגזם.

מסכימה בהחלט...

אצלנו 3 נפשות - מכונת כביסה, מייבש, כיריים חשמליים, בויילר שדלוק כשלוש שעות ביום בוקר וערב, מזגן שדלוק מהצהרים ועד למחרת בבוקר ורדיאטור בחדר שלהילדים שדלוק גם באותה מתכונת... החשבון האחרון עמד על512 ש"ח ואני מפעילה מייבש קיץ וחורף... השיא שלי בחשבונות הוא בחודשי הקיץ או החורף ואז מגיע לכ-800ש"ח.

ש י ר ה 42

New member
אני הדיירת הראשונה בבית

כך שאין חשבונות קודמים. ואכן, העניין הועבר לחברת חשמל, אלא שכרגע נותרו לתשלום החשבון האחרון והקרוב שיגיע ונצטרך להגיע לפתרון כלשהו, אלא אם באמת יוכח כי למפעל החשמל שלי יש שותפים סמויים.

מחלקים לפי מס' הנפשות...

ולא חוסכים במיקרים כאלו. במחיר הזה, יותר זול להתקין שעון בניפרד

כן

הכל בגלל שלא הזמנת אותי לראות את הדירה...
1,980 ש"ח זה סכום לא הגיוני אפילו לעובד חברת חשמל... כמו שכבר אמרו פה - שחברת חשמל תבדוק שלא מישהו התחבר למונה שלך. בהצלחה !

ש י ר ה 42

New member
בטח שלא הגיוני אפילו לעובד חברת

חשמל, הייתי נשואה עד לא מזמן לאחד כזה

לדעתי טרוף.

רק לשם השוואה, מכירה משפחה שגרה בבית 2 קומות, משפחה אבא ואמא ושני ילדים והם משלמים חשמל משהו בסביבות 1400 שח. שזה כולל מזגן, בויילר, מכונת כביסה, ומעט מייבש כביסה וכל שאר המכשירים החשמליים. לא נשמע לי בכלל הגיוני לשתי נפשות 1980 שח לחודשיים. חשבון החשמל בדרך כלל הוא עבור חודשיים. לדעתי, הכי הגיוני שיהיה לך מונה חשמל משלך. זה אפשרי, זה כרוך בתשלום כמובן ולדעתי מי שצריך לשלם עבור התקנת מונה זה בעל הבית, שמצד אחד רוצה להשכיר את הבית, אבל מסתבר?! שלא רוצה לשלם את החובות שמוטלים עליו מגדר היותו משכיר. לא הוגן לבצע חלוקה שרירותית. אני לא הייתי מסכימה לחלוקה שכזו. את צריכה לשלם את חשבון החשמל, אבל רק את הצריכה שלכן. תעמדי על שלך, <בהנחה שזה אפשרי ואת לא חוששת שהוא יפנה אתכם מהדירה, למרות שכמובן יש לך זכויות גם בעניין הזה>

למעלה