נציגנו באו"ם

rozgil

New member
נציגנו באו"ם

"לפני שאני פותח בנאומי", אמר נציג ישראל במושב האחרון של עצרת האומות המאוחדות, "ברצוני לספר לכם משהו על משה רבנו: כאשר הכה משה על הסלע ויצאו ממנו מים, אמר משה לעצמו: 'זו ההזדמנות שלי לעשות אמבטיה הגונה.' פשט את בגדיו, הניח אותם ליד הסלע ונכנס למים. כאשר יצא מהמים ורצה להתלבש, לא מצא את הבגדים. הפלסטינאים גנבו אותם!" "מה!" הזדעק המשקיף הפלסטינאי, "באותו זמן בכלל לא היו פלסטינאים בעולם!" הנציג הישראלי חייך. "זה מה שרציתי לשמוע," אמר, "עכשיו אני יכול להתחיל בנאומי..."

חייקין

New member
../images/Emo45.gif don't cry for me phalestina

אבי שרת בצבא הבריטי במלחמת העולם השניה בצפון אפריקה ואחר כך אירופה. הוא היה חלק משלושים אלף מתנדבים יהודים מארץ ישראל, וכתשע מאות מתנדבים ערבים מארץ ישראל. הפיקוד הבריטי קבע סמל עם הכתובת Palestine. היהודים לא אמרו מלה, ענדו את הסמל וזהו. תשע מאות הערבים התקוממו ולא הסכימו לבושה הזו, הם טענו: אין אנו פלסטינים, אנו ערבים! הכל מתועד ואמיתי

smile2life

New member
לא רוצה להתחיל בפוליטיקה אבל גילי

התחיל. לא ניתן להתעלם מבעיה שניצבת מולנו. נכון שלא היה עם פלסטינאי בתקופת המקרא או לפני כך וכל שנים אבל עדיין אנו ניצבים מול עובדה שכל אומות העולם מכירים בהם חוץ מאיתנו - גם אנו דראשנו זכות להגדרה עצמית באדמה שלנו. וגם אנו קיבלנו תמיכה מהעולם המערבי רק אחרי שעמנו עבר סבל לא יתואר (ואין כאן הקבלה או השוואה) מה לעשות? אנו מצטיירים בעולם ככובשים ומתעללים ורוצחי ילדים. אני יודע שאנחנו לא אבל לכו תשכנעו את האירופאים וכ-45 אחוזים מאוכלוסיית ארה"ב, שבהם כלכלתה של האימפריה הקרויה "ישראל" תלויה. לא לעולם ישכון עמנו בדד. אנו תלויים בנדיבות ליבם של הגויים בכדי להתקיים ואנו צריכים לזכור זאת כאשר אנו ניגשים ולבחיון את הבעיה שלנו עם הפלסטינאים או של הפלסטינאים איתנו. אין נוסחאות קסם לפתרון סיכסוכים ובמיוחד לא זה הנדון. יש עקרונות כלליליים שעל פיהם ניתן לעבוד. ושוב איני רוצה להתחיל כאן דיון פוליטי אלא הבהרה למשהו שראיתי.

עָנת

New member
smile../images/Emo24.gif אפשר לפתוח.....

דיונים כמעט בכל נושא כל עוד תרבות הדיון נשמרת,ע"פ כללי הפורום

למעלה