נצח

עם ישראל הוא נצח =)

אבל זה משהו אחר.."עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה" שקשורה לעם שטמון בו כנצח שתמיד יישאר לעד...שתמיד לא נכחד. הייתי בשבט נצח בבני עקיבא..יש הרבה דברים שמתכוונים עליו אבל אני לא יודעת מספיק=)

משהו מחוץ לזמן אני מניחה..

זאת שאלה מדהימה, אני אחשוב עליה יותר לעומק.. אם כי אני חשה את עצמי אפסית אל מול שאלות כאלה..

שאלה מדהימה לבחורה מדהימה ../images/Emo8.gif

אין לך מושג כמה שאת תותחית בדברים האלה. אין לך מושג.... ובכלל... יא פגזית-על

לפי דעתי נצח זה

שונה מאחד לאחד אתה בוחר איך לתפוס את המילה 'נצח' נצח יכול להיות בשבילי כול השיעור ובשביל מישהו אחר חמש דק' המתנה בבית חולים. נצח יכול להיות הזמן עד שאגיע לצבא. ובשבילך הזמן עד שתשתחרר אנחנו בוחרים איך להגדיר נצח. ובגלל זה אין לו, הגדרה אחידה. זו דעתי. ואם נתחיל לחשוב מהו נצח? מהו זמן? לא נצא מזה. אנחנו אנשים ואנחנו מסתדרים עם מדע מדויק. אם פשוט נחשוב שלנצח אין נגדרה מדויקת או אחידה, זה יהיה קל בעיננו, לתפוס מהו נצח. שאלה מעניינת ד"א.

מעניין..

אני אוהבת את התפיסה של הזמן כסובייקטיבי, אבל אתה לא חושב שאם יש לדבר 'סוף' אז הוא כבר לא נחשב לנצח?

SadClown

New member
שאלה מעניינת...

אבל קשה לי לענות עלייה... נצח, זה מצתייר לי כמשהו אין סופי. עכשיו מעניין אותי אם ברגע שיגמר העולם, אז הנצח יימשך או יפסק. כאילו אם הוא יימשך בלעדינו, או שהוא ייפסק איתנו. כי אולי יהיו יצורים אחרים, או שהנצח שייך חוץ מאיתנו גם לכוכבים אחרים ארר רק חושבת על זה ועולות לי המון שאלות חופרות. אז אני מניחה שנצח זה משהו שאין לו סוף...

facundo te amo

New member
נצח- זה גם אחרי המוות

אני למשל ירגיש שאני יחיה לנצח אם יהיה אדם אחד לפחות שיזכור אותי. זה מבחינתי לחיות לנצח. לאהוב לנצח זה לתת לאדם את כל מה שאפשר להעניק לו- גם אחרי המוות להמשיך לאהוב אותו. אם אני יזכרה לאהוב לנצח זה אומר שהוא יהיה האדם האחרון שאני אחשוב עליו רגע לפני מותי- זה מבחינתי נצח. יש עוד הרבה דוגמאות שפשוט לא עולות לי, אני אולי יוסיף אחר כך...

facundo te amo

New member
כי אני אחיה בתוך זיכרון של מישהו-

זה סוג של נצחיות. כל עוד שאני בחיים אני תלויה בעצמי, אחרי המוות אני תלויה באנשים אחרים שיעלו לקבר שלי או לפחות יזכרו אותי כחלק מחייהם.

למעלה