נפתלי הירש זאלץ

lizab1

New member
נפתלי הירש זאלץ

שלום רב! הייתי מעוניינת למצוא מידע על נפתלי הירש זאלץ, בן ליעקב ופרידה. מהעיירה בוברקה, Bobraka, בגליציה המזרחית לשעבר, כיום אוקראינה. אודה באם יש למישהו קצה של חוט..

עדנה4

New member
רגע, זה מה שאנחנו קוראים בויבריק?

כי אם כך יש זלץ בטבריה, שמוצא משפחתו, כך סיפר לנו הוא מבויבריק. לצערי בטלפון שם (ראה בזק) בדרך כלל לא עונים. (ניסיתי כרגע שוב, אין תשובה). לנו יש כנראה קשר רחוק עימו. יתכן ועבר דירה לירושלים. אבל רוב הזלצים הם קרובים אחד לשני. ניסית בג'ואישג'ן?

lizab1

New member
אכן

בוברקה, Bobrka- אכן, בלשון העם "בויבריק" - האם לזלץ הטברייני קשר כלשהו לזלצים מצפת?

lizab1

New member
האם יש לך אולי נתונים

בקשר לקשרים שבין הזלצים מצפת והזלצים מטבריה? לא ניסיתי בג'ואישג'ן, האם תוכלי להדריך אותי מה נדרש לעשות? ומה זה בכלל בעצם.. תודה!!

lizab1

New member
אני מנסה שוב..

האם יש לך אולי נתונים בקשר לקשרים שבין הזלצים מצפת והזלצים מטבריה? לא ניסיתי בג'ואישג'ן, האם תוכלי להדריך אותי מה נדרש לעשות? ומה זה בכלל בעצם.. תודה!!

ניני4

New member
בספר "לזכר קהילת בוברקא ובנותיה"

בפרק ה"נזכור" המציין את בני העיירה שנספו בשואה מופיעים: זאלץ הירש וזאלץ פריידה - 5 נפשות. כמו כן, מופיעים: זאלץ אברהם - 4 נפשות זאלץ בריינצ'י - 3 נפשות. זאלץ רויזה - 3 נפשות.

lizab1

New member
למרות הנאמר בספר

"לזכר קהילת בבורקא ובנותיה" בפרק "נזכור", ידוע לי כי זאלץ-נפתלי הרץ וזאלץ פריידה עלו ארצה בשנת 1880 (בערך) ןהתיישבו בצפת

למעלה