נפרדת

רחל5

New member
נפרדת../images/Emo13.gif../images/Emo7.gif

כן. זה שמח, אבל גם קצת עצוב. בחרתי להפרד כאן, כי נראה לי שהחלק החברתי מהפורום של אסתר עבר לכאן. בובי (לא להאמין... זה השם שלו עוד מפורום הריון ב- IOL) בן שנה וארבעה חודשים, ומאז יום חמישי שעבר לא יונק. בסביבות גיל שנה ירדנו משלוש הנקות ביום לשתיים, אחר כך לאחת, ובשבועות האחרונים היו מדי פעם ימים שדילגנו לגמרי. ההנקה כבר לא נתנה לו שום סיפוק. הוא היה מבקש לינוק בהתלהבות רבה, אבל אפילו אם עזב לבד את השד אחרי חצי שעה (אצלינו ההנקות המשיכו להיות ארוכות עד להנקה האחרונה), היה פורץ בצרחות ועצבים, כך שההנקה נראתה לי כבר ממש לא מתאימה לו. היתה לי תחושה שהוא יותר מתוסכל מההנקה מאשר מסרוב שלי להניק אותו. מאחר שהוא כבר בשלב שאם מסיחים את דעתו הוא מוותר בקלות על ההנקה, ומאחר שהוא אוכל יפה והכל, כמו גדול, החלטתי שזה זמן מצויין לגמול אותו. אני שמחה שכך יצא. כך בדיוק רציתי מאז שנולד - לגמול אותו מהנקה רק כשיהיה מסוגל לאכול כמו ילד גדול. לא להעביר אותו לתמ"ל (לי זה נראה, סליחה, כמו לגמול נרקומן מהסם על ידי אדולן... סליחה על ההשוואה - להחליף התמכרות אחת בהתמכרות אחרת. ואם אפשר לא, אז למה כן?) היום הוא אוכל את כל הארוחות איתי וטועם דברים חדשים לעיתים קרובות. זה סיום של תקופה וצובט קצת בלב, אבל זה בעיקר ממלא אותי אושר. אני מסתכל אחורה ולא מצטערת על אף רגע. לא על הפיטריה שלוותה אותנו בשלושת החודשים הראשונים. לא על הסתימות שהתחילו כשבובי התחיל לישון לילות. ההנקה היתה חוויה נפלאה בשבילי (ואני מניחה שגם בשביל בובי). לראות אותו ישן כמו מלאך בזרועותי אחרי שגמר לינוק - רק הזכרון של זה מעלה לי דמעות בעיניים. בגיל יום, בגיל שבוע, בגיל חודש, בגיל שנה... כל גיל והאושר שלו. הנקה על כרית, בשכיבה, ובהמשך - בישיבה על הברכיים שלי. לראות איך התינוק הזה מתחיל עם תנועות מציצה עצבניות של האגרופים, חיפוש עיוור על ידי הנעת הראש ימינה ושמאלה, לומד להניח אגרופים בצידי הראש כדי לא לעכב את ההנקה, עובר לתנועות התלהבות אקראיות למראה השד בגיל כמה חודשים, אחר כך תופס לבד את השד ומנסה להכניס לפה, מניד את הראש מעלה ומטה בהתלהבות כששואלים אותו אם הוא רוצה לינוק, ולבסוף מצביע באסרטיביות על השד ומנסה להרים את החולצה (לשלב שהוא אומר "אמא, לינוק!" לא הגענו...) אני רוצה להודות מכל הלב לאסתר גרוניס ודר´ ליבוביץ´ שהצילו לי את ההנקה מספר פעמים, או לפחות הפכו אותה לפשוטה יותר וכואבת פחות. כשבובי היה בן כמה שבועות, הוא גמר לינוק ונרדם לי על החזה. הלחי שלו היתה מונחת על תליון בצורת לב שאני עונדת. כשהוא התעורר, קישט לו את הלחי לב קטן. הרגשתי כאילו הוא אומר לי "אמא, אני אוהב אותך!"

inbale

New member
איזה הודעה מקסימה ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

ריגשת אותי כמעט עד דמעות. את מקסימה ותמשיכו להנות אחד מהשני.

לאה_מ

New member
אנחנו לא מכירות, אבל את מרשה לי

לומר לך כמה שזה נפלא, נכון?

אני מחייכת ובוכה...כל כך מרגש...../images/Emo9.gif

ואיזה יופי של פרידה מהנקה...עם כל העירבוב של הכאב, השמחה, ויתר הרגשות... שיהיה לכם המון טוב. ותבואי לבקר!

ציפי ג

New member
נתראה בסיבוב הבא?

עכשיו אני רואה כמה זמן אני בפורומים, כי אותך אני זוכרת כאם צעירה שלא כ"כ בטוחה בכל מיני דברים. להגיע לכזה גיל, זה באמת נהדר, וגמילה מלב כ"כ שלם, שמשתלבת ברצון הילד, זה משהו שהרבה אמהות היו רוצות להתברך בו. והנה גם אניכבר לא מיניקה, ועדין כאן. וכך גם המנהלת. אז אולי נקים כאן תת קבוצה של מיניקות לשעבר?

מדהים לקרא ../images/Emo24.gif

אני לא מכירה אותך אבל את נשמעת לי אמא מדהימה!!! גם אני מקווה שכשיגיע רגע "הגמילה" זה יבוא מאיתמר ולא ממני. ולא אני לא מחכה לרגע אבל מתי שהוא זה יגמר לא? טוב שיש לי תכנון לעשות עוד כמה
שתמשיכו לגדול בכייף , ולבקר פה אני בטוחה שיש לך המון מה לתרום לכולן ובטח ל"צעירות" שביננו

כן , נכון רחל. את אמא מדהימה

ויש לך ילד מדהים שבמדהימים (לא לחשוד בי בהתחנפות...במו עיני ראיתי אותו ואין אין אין מתחרים!) וגם אותי ריגשת עד לכדי כדור קטן בגרון (שבלעתי מיד...). עד שלא נחשפתי לנושא ההנקה לא היתה לי כל עמדה בעניין וכל מושג. היום - אני מרגישה שההנקה היא "בדמי" ואני מוכנה לעשות ה-כ-ל על מנת להמשיך אותה כמה שיותר. אין דבר יפה ממנה ונעים ממנה.אין דבר מחבר ממנה. כמה כיף לגלות "תגלית" שכזו ככה פתאום , באמצע החיים. רק כיף שיהיה לכם. עם ילד כמו בובי שלך הייתי עושה ילדים מקיר לקיר (באיצטדיון בלומפילד...
). ענת.

איזה כיף לקרוא הודעה כזאת

זה נותן כוח לעמוד מול כול השואלים "נו? הוא עוד יונק?" רק כדי להגיע לשלב שהוא יפסיק לבד ואני אהיה שלמה עם מה שנתתי לו כמו שאת שלמה. עידו בן שנה וחודש ועברתי לא מעט רגעים שכבר לא היה לי כוח והתלות הזאת בי ובציצי הקשתה נורא ובכל זאת אני ממשיכה להניק ומקווה, כמוך, שההנקה תסתיים כשהוא לא יהיה זקוק לה יותר וללא מעבר לשום תמ"ל. כתבת כל כך יפה ומרגש בהצלחה בהמשך

איזו הודעה מרגשת...

מזמן לא ראיתי את שמך כאן רחל. נעים להזכר והכי חשוב שכל כך נהניתם. מקוה שתחזרי הנה לסיבוב נוסף...

כל-כך מרגש

אני חושבת שאם הביטוי "רגשות מעורבים" לא היה קיים, צריך היה להמציא אותו (סליחה על הקלישאה) בדיוק לסיטואציה כזאת - של ילד שגומל את עצמו. מעניין שאצל עידן, כשהוא רוצה לינוק, שום הסחת דעת לא עובדת (והוא כבר בן שנה ושמונה), כך שכנראה בובי באמת לא צריך יותר את הציצי. התיאור של בובי מתוסכל מהציצי, פורץ בצרחות ובעצבים, הזכיר לי את עידן לפני כחצי שנה בהנקות של לפני השינה. עד אז הוא היה רגיל להירדם כמעט רק עם ציצי, ופתאום, הוא לא הצליח יותר להירדם לאחר הנקת "לפני השינה" וזו בדיוק היתה תגובתו. ברור לי שהתסכול והכעס על הציצי נבע מזה שהוא כבר לא עזר לו להירדם. מעניין מה תיסכל את בובי.

נירית1

New member
רחל ../images/Emo24.gif

כלכך ריגשה אותי ההודעה שלך וזו סה"כ נראית לי גמילה כייפית, אני זוכרת אותך עוד טרם היות בובי עוד מימי יואל. ומקווה שתחזרי מהר לפורום לסיבוב שני שיפתיע כמו בובי

_גלית_

New member
מאוד התרגשתי ../images/Emo23.gif...

והסוף של הסיפור עם הלב... אחחח... אני מקווה שגם הגמילה של תומר (בגיל 18 ...?
) תהיה קלה והדרגתית כמו שלכם.

כ"כ התרגשתי !

דרך נפלאה לסיים הנקה. גם אצלינו זה הסתיים ככה - שתיי הנקות ביום שירדו לפעם. ימים שלא היתה הנקה בכלל, עד שהוא פשוט לט היה מוכן. בכלל. כל זמן שאני נזכרת בהקה, בתענוג גדול, אני שמחה שזה בא ממנו. אני מזמינה אותך להמשיך ולהיות כאן. חוץ ממני יש עוד תינוקות גמולים. נכון?

Shellylove

New member
עשית לי צמרמורת של התרגשות

כל-כך יפה תיארת את התפתחות ההנקה (אח..., היו ימים...), את החיבור הזה ואין לי ספק שזה מה שבובי באמת התכוון לומר. איזה יופי של גמילה!!!

רחל יקרה-מרגש מאד מאד מאד

אני מאחלת לעצמי להרגיש כמוך יום אחד ומאחלת לך להמשיך ולהנות מהאימהות בצורה כל כך יפה וטבעית.

איזה כיף לסגור תקופה

אנחנו מכירות עוד מימי פורום פוריות של IOL ועד ימינו אלה. בובי שלך הוא באמת מקסים וכיף לראות שנהיה ממש בן-אדם וכבר לא תינוק. תמשיכו להנות ממנו! חנה

למעלה