נפלת על השכל?

RossieL

Active member
נפלת על השכל?

שלום למנכ"ל FM 103, "רדיו ללא הפסקה", אור צלקובניק. מה שלומך הבוקר? ישנת טוב בלילה? הסתכלת במראה לפני שהלכת לישון, או כשהתעוררת? שאלות קצת אישיות, אני יודע. אנחנו לא באמת מכירים. למיטב זכרוני פגשתי אותך פעם אחת בחיי. אני הייתי עיתונאי צעיר ב"העיר" שעשה כתבה על אלדד קובלנץ וגלגל"צ, וקיבל גישה תקדימית ונדירה ל'קודש הקודשים' - ישיבת הפלייליסט השבועית. אתה היית עורך מוזיקלי עוד יותר צעיר, שכבר אז הספיק להתבלט. אני זוכר שהתרשמתי מהידע המוזיקלי הרחב שלך, וגם מנועם הליכותיך, לצד כישורי מנהיגות ברורים. נדמה לי שאפילו ניהלת את הישיבה. מאז נתקלתי מדי פעם בשמך. ראיתי שאתה עושה חיל, מתקדם. במקביל, פה ושם הקשבתי לתוכניות שערכת. התרשמתי שיש לנו טעם די חופף. אני מאמין שיכולנו להיות חברים. דווקא בגלל זה החלטתי לפנות אליך, ועוד בז'אנר המאוס של מכתב גלוי. זה רק יחמיר - אני מתכוון לעשות שימוש גם בסימני קריאה, שאין מחלוקת שהנו סימן פיסוק בעייתי בכתיבה עיתונאית.

תגיד אור, נפלת על השכל?!
קראתי אתמול (נועה פרייס, "וואלה ברנז'ה; איתי שטרן, "גלריה") שהחלטת להשעות מעבודתו את השדרן רון קופמן, אחרי שבתוכנית הספורט של התחנה הוא אמר על מירי רגב, אפרופו נסיעת הראווה המתוקשרת שלה לאולימפיאדת ריו: "בורה, טיפשה. כמה טמטום יש באשה אחת? היא הופכת את הספורט הישראלי לסניף של מרכז הליכוד. היא פשוט נחותה. זה שהיא הולכת לבד — זה נס". בהחלט מילים קשות. אבל אני לא רוצה לדבר איתך על קופמן וסגנונו. גם לא על רגב וסגנונה. ואפילו לא על תופעת "פעיל הימין" שמאי גליק, שכהרגלו בקודש דאג להטריל את מועצת הרשות השנייה ב"עשרות תלונות" ודרישה לפטר את קופמן (גילוי נאות: הוא התלונן גם נגדי פעם למועצת העיתונות, הכל בסדר, למען האמת הייתי נעלב בשלב מסוים אם זה לא היה קורה).
אני רוצה לדבר איתך על התגובה שהתחנה בראשותך מסרה בעקבות ההשעיה.

"זה הולך ככה, מילה במילה: "שדרני התחנה מחויבים להשתמש בלשון נקייה ולהימנע כליל ממילים וביטויים שיש בהם משום עלבון אישי והסתה כלפי אדם, קבוצה באוכלוסייה, או גוף כלשהו. עקרונות אלו תקפים גם בעת מתיחת ביקורת, נוקבת ככל שתהיה, ואינם שוללים כהוא זה את חופש הביטוי הנהוג בתחנה. השדרן רון קופמן חרג מנהלים אלו ועל כן הושעה כבר אתמול משידורי התחנה".
תגיד אור, אתה רציני?! זה אמיתי הדבר הזה?! אתה עומד מאחוריו?! אתה צוחק עלינו?! מישהו שכנע אותך שכולנו מטומטמים?! שדרני התחנה מחויבים להשתמש בלשון נקייה ולהימנע כליל ממילים וביטויים שיש בהם משום עלבון אישי והסתה כלפי אדם, קבוצה באוכלוסייה, או גוף כלשהו???!!!!! אצלכם, ב-103 FM, ביתו הגאה והמתגאה של עורך הדין יורם שפטל? אביר חופש השיסוי והגידוף, נביא "השמאל הקומוניסטי הפלשטינאצי", האיש שיחד איתכם ובעידודכם הזנה והוריד לביבים כל סטנדרט אפשרי של שידור רדיופוני, הן כלפי המאזינים שמתקשרים והן ביחס למושאי השנאה וההסתה שלו, ולא רק שאינו מושעה או מפוטר אלא דווקא ממשיך לשדר באין מפריע, ואף מככב אצלכם בקדימונים ובאתר האינטרנט?
אני יודע שבאמת אין צורך, לא לרענן את זיכרונך ולא לתת לאיש הזה עוד במה, אבל בכל זאת, הנה כמה דוגמאות מקריות מהארכיון של שפטל. באמת על קצה המזלג. אפשר הרי למלא בזה כרכים עבי כרס. הוא בכל זאת מקבל אצלכם מיקרופון כבר שש שנים.

◄ על שמאלנים: "האויב האדום מבפנים". והנה בונוס - מקבץ כינויים לשמאלנים שנקלט מפי מאזיניו בתוכנית בודדת, להנאתו הגלויה וללא התערבות: "בוגדים, עוכרי ישראל, חלאות אדם, אבק אדם, מזוהמים, טינופות, סמרטוטים, רפש, צואה, רעל, מכוערת, יהודונים, מנוולים, משוקצים, כנופיות פשע פוליטיות, מחבלים תקשורתיים, האויב האדום, הסמרטוט האדום, יהודים משומדים, אויב מבפנים, לוע טמא, בוגדים בעמם, יימח שמם וזכרם".

◄ על מרצ: "הולכת לאורם של הנאצים".

◄ על הומוסקסואליות: "סטייה מחליאה".

◄ על השמאל: "אנטישמים ברחבי העולם משתמשים ברעל שהשמאל האדום מוציא מהלוע שלו".

◄ על ברק אובמה: "צורר".

◄ על שמעון פרס: "איש דמים, היה צריך לשבת בכלא".

◄ על ציפי לבני: "משומדת, אביה היה מקיא עליה אם היה יודע שהיא בוגדת בדרכו".

◄ על "אילן גילאון: "סרסור של הג'יהאדו-שהידו -פשיזם הערבי".

◄ על פרופסור זאב שטרנהל: "כמובן שמיד הזדרזו אנשים מתועבים כמו זאב שטרנהל, הלא הוא היועץ לענייני רצח ויחסי-ציבור של החמאס, שאומר לחמאס, אתם תרצחו רק תושבי אריאל ודומיהם, ורק תעשו את זה מעבר לקו הירוק, ואז תהיה יותר אהדה למאבק שלכם בקרב הציבור הישראלי".

◄ על רבקה מיכאלי: "מאחל לה שהבנים של נכדיה ייכרתו מזרע ישראל".

◄ על שוברים שתיקה: "כנופיית פשע פוליטית, סרטוניה הופקו כדי לשרת את האויב הערבי לפי בקשה ספציפית של האויב הערבי".

◄ על הפלסטינים: "תנועה לאומית שזהו מייסדה, זהו מנהיגה, ויורשיו הם חלאת המין האנושי, ערפאת והשרץ הניאו-נאצי הדוקטור להכחשת השואה, אבו-אדולף-מאזן, אין פלא שתנועה לאומית כזו הביאה לעולם את הטרור המזוהם, הבזוי והשפל לו מדינת ישראל היתה קורבן עקב פשע אוסלו, שהוא כידוע מיזם משותף רבין-ערפאת-פרס".

◄ על משטרת ישראל: "כנופיית הפשע הגדולה ביותר בארץ".

◄ על ערוץ 2: "חממה של מחבלים תקשורתיים".

◄ על גלי צה"ל (שים לב, צלקובניק): "תחנה תומכת טרור, הבית של המחבלים".

שנמשיך, אור, או שהמסר הובן?

המסר הוא שאתה עומד בראש תחנה מתקרנפת וצבועה. אתם רועדים מפחד הימין ומאימת זרועה של שרת התרבות והספורט מירי רגב, ומקפידים מאוד בכבודם - אבל מספקים באופן קבוע מיקרופון ובמה ופריים-טיים רדיופוני ליורם שפטל, ועוד מעזים להודיע כי "שדרני התחנה מחויבים להשתמש בלשון נקייה ולהימנע כליל ממילים וביטויים שיש בהם משום עלבון אישי והסתה כלפי אדם, קבוצה באוכלוסייה, או גוף כלשהו".
אם קופמן מושעה בבהילות ושפטל משדר בנחת, אין מנוס מלדבר איתכם בשפה שאצל שפטל עוד נחשבת מנומסת: אתם לא רדיו ללא הפסקה, אתם בושה ללא הפסקה.
הסר את הכתם הזה, אור. מוטב מאוחר מאשר לעולם לא. אתה לא אחראי לרוח הרעה שמנשבת במדינה שלנו, אבל אתה לא חייב לבחור להתכופף ולהתקרנף. יש לך הזדמנות לתקן פינה קטנה בחושך הגדול. זה בידיך. סגור לשפטל את המיקרופון, אחת ולתמיד. אחר כך תתפנה לערוך בירור לקופמן.

את אורי משגב פגשתי בברלין בביקורי האחרון

דרור סידר לנו להגיע להרצאה שלו באיזו מסעדה של ישראלי שנקראת "כנען".
לפני שהתיישבתי לשמוע מה יש לו לאורי משגב להגיד על הדמוקרטיה, יצאתי לעשן וראיתי אותו עם חבורת אנשים צעירים, משוחח על הא ועל דא. ניגשתי אליו והצגתי את עצמי. סיפרתי לו שאני עוקבת אחריו בפייסבוק. כנראה שזאת הייתה אהבה ממבט ראשון כי הוא לחץ את ידי בחום רב כשחיוך ענק נמרח על שפתיו. אמרתי לו שאני מאוד אוהבת לקרוא אותו למרות שמבחינה אידיאולוגית אני דווקא שייכת למרכז.
התחלנו לשוחח ואמרתי לו שאני רוצה להיות חברה שלו בפייס אבל מכסת חבריו מלאה ולכן אני יכולה להיות רק עוקבת. הוא מיד אמר, תשלחי לי פרטית ואני אפטר מכל מיני חברים שאני לא מכיר ומצרף אותך מייד.
ההרצאה שלו הייתה מרתקת ושמעתי כל מיני פרטים על כל מיני נושאים שלא היו ידועים לי עד היום ולא כאן המקום לספרם. בחזרה הבייתה מברלין, נפגשנו שוב בשדה התעופה וטסנו ביחד באותה הטיסה.
כמובן שהוא עמד בהבטחתו ועכשיו אני גם חברה שלו בפייסבוק ולא רק עוקבת.
אני פשוט מעריצה את הבחור הזה. כל כך לבבי, כל כך מקסים, וגם אם אנחנו לא חושבים אידיאולוגית אותו הדבר, אין ספק שאני רוצה שהוא יהיה חבר שלי לעד.
נדמה לי שאת המאמר הזה שלו אני פרסמתי כאן, אבל לא בטוחה. אין ספק
שתחנות הרדיו מתקרנפות אחת אחרי השניה. מה שמותר לאחד אסור לשני.
זהו פרצופה החדש של המדינה.
כפיים!

למעלה