נפלתם על הראש?

זה יהרוס לי את כל ...

הבלגרת אושאני רק לא יבין קצת או משהו כי עד שאני ישיג שת בלגרת אלוהים גדול

אתה תבין הכל

אבל הרבה קישורים והסיפור עצמו יבלבל אותך כי פולגארה חיה רק 3000 שנה ובלגארת חיי 7000 שנה אתה תפסיד את כל הקטע שקשור לחיזורים של פולדארה לבלגארת אתה לא תבין את כל המשימה של פולגארה בשלמות ואת היחסים בין האב לבת היא תגיד את הצד שלה אבל אתה לא תבין את שנות היסורים של בלגארת בגלל זה אתה צריך לקרוא קודם את בלגארת המכשף

SaberTooth

New member
גם אני חושב כמוך (בנושא שר הטבעות)

בלי כוונה להעליב את ג´ון רונלד רעואל טולקין, אבל הספר פשוט נמרח ומתפלסף. כל רעיון נמשך לנצח ונמרח על פני כמה פרקים. הספר מתפלסף יותר מידי, יותר מידי תיאורים סתמיים.

Ophel McNeil

New member
אני מתייחסת אל שר הטבעות

כהספר הכי משעמם שאי פעם קראתי. קודם כל, התרגום גרוע! השפה כל כך נמרחת וחסרת פואנטה. אבל אני רק אניח שגם במקור הספר היה כל כך נסחב, הדמויות כל כך אומללות, והעלילה כל כך משעממת.

מה הנושא הנידון בכלל?

בכל מקרה, טרילוגיית שנארה(חרב שנארה, המלך הראשון לבית שנארה, אבני האלפים של שנארה) היא אחת מסדרות הספרים הכי לא מקוריות שקראתי בחיים שלי. יש את הטוב(כל הגזעים להוציא טרולים וננסים), הרע(רב-המכשף מה שמו[קראתי לפני הרבה זמן, לא זוכר שמות] והגזעים הרעים והמכוער(או הנעלם במקרה זה- הדרואידים[כן, למרות שהם לכאורה טובים]). כמו כן איזה חפץ קסום או שניים וכמה סכנות צדדיות, אבל הכל נע לעבר הסוף הידוע מראש. סדרות ספרי הפנטסיה הכי איכותיות שקראתי: רומח הדרקון. מארג פיונובאר- מומלץ בחום רב! מחזור שער המוות. ועוד כמה שבטח אני לא זוכר ברגע זה. ספרים שמאוד הייתי רוצה לקרוא אבל מה לעשות הם לא בהישג ידי(אם מישהו יכול להשאיל לי אשמח מאוד): *הספרים של אדינגס(סדרות מלוריאן ובלגריאד) *שיר של אש ושל קרח *טיגאנה

alond

New member
ניטפוק קל.

הטרילוגייה של שאנארה זה the sword of shannara the elfstones of shannara the wishsong of shannara ורק אחרי זה יש פריקוולון (כך הבנתי) שהוא the first king of shannara ואחרי זה יש עוד 4 ספרים ואחרי זה עוד 3... אני קראתי רק את החרב של שאנארה ומאוד(!) נהניתי.

שלושת הספרים שרשמתי

הם הראשונים שיצאו לאור. ודרך אגב על the wishsong of shannara ו- פריקוולון בכלל לא שמעתי...

strahd

New member
שאנארה

החרב של שאנארה הוא הספר הראשון שיצא, ההמשכים לסדרה היו אבני האלפים ושיר המשאלה (שלא תורגם עדיין - בקרוב). המלך הראשון הוא הפריקוולון שמספר על גילוי איך נוצרה חרב שאנארה בכלל. סדרת ההמשך, מורשת שאנארה, באופן מוזר ביותר תורגמה ראשונה ורק שני ספריה הראשונים תורגמו, צאצאי שאנארה ודרואיד שאנארה. עוד שני ספרים מלכת האלפים וקמיע שאנארה מסיימים את הסדרה. עוד סדרת שאנארה יצאה לא מזמן במורכבת משלושה ספרים, השלישי יצא בקרוב בארצות הברית, הסדרה נקראת מסעה של ג´רלה שאנארה (ספינת האוויר) ושלושת הספרים הם: מכשפת אילסה, אנטראקס (הכותרת יצאה לפני ה-11 בספטמבר, האם ברוקס הוא נביא?) ומורגוואר.

אתה צודק

מארג פיונובאר ממש מוצלח! קראתי פעמיים את הסידרה והיא באמת כייפית למרות שיש כמה דברים לא מובנים שמה לגבי הזמנים שבהם הם קורים ועוד דבר הענקים היו אמורים למות ממזמן כמה שבועות הענקים שמה יכולים לחיות בלי לאכול? מעט! אני חושב והדליקו את המדורות הרבה לפני שהצילו אותם לא היו אמורים לשרוד בכלל

תור

New member
?????

מה ספר הראשון של מארג פיונובאר או איך שלא קוראים לזה... והאם הספרי של לי גורדון טובים??? ותענו על השאלה(סקר שלי!!!)

"עץ הקיץ" ספר ראשון של המארג

ספר שני "האש הנודדת" (הטבעת) ספר שלישי "הדרך הארוכה מכל" (הילד) של לי גורדון? תזכיר לי את הסידרה עצמה? אני לא קורא לגבי סופרים אלה לגבי סדרות

strahd

New member
לא יאמן

הייתי ביום שישי בחנות ספרים משומשים בחיפה שמכירים אותי שם טוב מאוד וראיתי שיש שם המון ספרים עתיקים של רומח הדרקון באנגלית, פשוט המון, היו לי את הרוב, אבל יצאתי עם פקטה נחמדה, מה שעוד יותר מדהים הוא שאת טיגאנה, ספר שלם באנגלית ומשומש, קניתי רק ב- 15 ש"ח. חבר´ה לקפוץ לחנות מיד ולהגיד שסטראד שלך אותכם.

strahd

New member
"מסחר הספר"

היא נמצאת ברחוב החלוץ בחיפה. אמנם לא מכירים אותי בתור סטראד שם, אבל אם תגידו זה עם המשקפיים שקונה כל הזמן באנגלית, הם יזהו. תבקשו את דוד, הוא הכי מבין שם.

למעלה