נפלה הפצצה!

talbensh

New member
נפלה הפצצה!

אז זהו, שרת הבריאות יעל גרמן הפילה את הפצצה היום.
היא הולכת לאשר את הליך הפונדקאות בארץ גם לזוגות חד מיניים וכמו החשש הגדול כמובן שזה בא על חשבונם של הזוגות ההטרו.
לא מתכוונת להיכנס בכלל לוויכוח אם זה כן נכון או לא נכון כי הם לא זוג נורמטיבי, זה וויכוח שלא שייך לפורום הזה לדעתי.

איך היא מתכוונת להתמודד עם תוספת של מאות זוגות לרשימת ה"הורים המיועדים"? לא ע"י יצירת תנאים שיאפשרו ליותר נשים להיות פונדקאיות אלא דווקא ע"י הגבלת ילודה.
אכן, כמה שזה נשמע רע היא הולכת להגביל הליך פונדקאות אחד למשפחה.
היא בעצם אומרת (וסליחה מראש על הבוטות אבל זה ממש מכעיס אותי): אישה עקרה, מדינת ישראל לא תתן לך יותר מילד אחד.
אם אותה אישה עקרה היא "בת מזל" יהיו לה 2 ילדים במידה הצליחה להביא ילד אחד לעולם בעצמה לפני שנלקחה ממנה האפשרות הזו מאיזושהי סיבה רפואית.

אותי זה ממש מרתיח ומכעיס שיש לה החוצפה להגיד למשפחה כמה ילדים מותר להם ללדת....

יש 2

New member
בעיה

הדרישה לפונדקאיות תגדל.יצוצו משרדים רבים לתיווך.המחיר יעלה פלאים.מזל שיש את חול לזוגות. שכבר נולד להם ילד בתהליך הפונדקאות.לא בטוח שהחוק יעבור בכנסת למרות ירידת כוחם של הדתיים.
לדעתי בגדול זה לא יעשה שירות לתהליך הפונדקאות בארץ.ימים יגידו

puchula

New member
בנות משפחה

הן כן מדברת על לאפשר לבנות משפחה להיות פונדקאיות. זה לא הרבה אבל נראה לי שזה שינוי דרמטי

londoner1

New member
במסיבת העיתונאים

היא דיברה בין השאר על זה שבמקביל היא תפעל להגדיל את מספר הפונדקאיות, בין השאר על ידי כך שיאפשרו גם לנשואות להיות פונדקאיות.

מירבי*

New member
חקיקה

כל מה שנאמר היום ע,י השרה יעל גרמן דורש חקיקה. לא יהיה פשוט בכלל להעביר חוק שמגביל ילודה מצד אחד ומצד שני נותן מענה לחד מיניים ולחד הוריים.
אני חושבת שזו טעות חמורה להגביל זוגות לילד אחד בלבד ואני די בטוחה שזה לא יצא לפועל. היום זוגות יכולים לעשות 3 תהליכי פונדקאות ולא 2 כפי שנכתב, לכן נראה לי שהכוונה היתה להגביל ל-2 תהליכים ולא לתהליך אחד.
בכל מקרה זה בעייתי .

קשה לי להאמין שיגבילו ילודה

אני רוצה להאמין שהכוונה ש"השתתפות" המדינה בתהליך תהיה זולה יותר בילד הראשון
ובילד השני התהליך יהיה יקר יותר

אין סיכוי שחוק כזה יעבור

לצערי הרב מאוד.
אנחנו חיים במדינה של כפייה דתית ו"הם" אלו שמנהלים את העיניינים.

MAMALY

New member
דווקא הדתיים בצד שלנו

זה כל יפי הנפש וה"פמניסטיות" המאוסות שעשות את הבעיות.

מתחשק לי לרדת מהארץ אין לי פה כלום חוץ ממפח נפש אחד גדול
איך שמתיחסים לפונדקאיות - בושה
איך שמתיחסים להורים מיועדים בושה פעם שניה

מגיע לזוגות המוסקסואלים שוויון זכויות לכולם מגיע וממתי מגבילים ילודה בישראל??? מה זה הזוועה הזו??
מליון וחצי ילדים נשרפו בשואה - שכחו
מאות אלפי חיילים - ילדים ממש נהרגו בצבא - ועדיין מחוייבות אנו למסור את בנינו לצה"ל בבוא היום - יום שחור יהיה זה בבית שלי שיגיע צו הגיוס
איש לא עזר לנו להביא ילדים לעולם הכל מיממנו בעצמינו לא לקחנו כסף מאיש
היום יבואו כל השאר ובמקום שוויון זכויות עשו את זה על חשבון מישהו אחר
להקיא מיפיפיות הנפש
להקיא מכל מה שקורה פה
כשיגיע הדרכון האירופאי לבית שלי אני בהחלט אשקול לוותר על האזרחות לתמיד ולהסתלק מפה.
כי כשקוראים דברים כאלו - זה כבר לא הבית שלי יותר.

יש 2

New member
ישנן כל כך הרבה עוולות במדינתנו

אבל זוהי מדינתנו למרות שביננו לא מצפה לילדי הפונדקאות עתיד מזהיר
ולמרות שיש לנו גם דרכון ארופאי אנחנו נשארים פה....

מה זה הצד "שלנו"?

בדבריי התייחסתי נטו לסוגיית הפונדקאות לזוגות חד מיניים
וכאישה שחיה בזוגיות כזו.
כשחיים במדינה שבה הדת מעל הכל,לצערי אין סיכוי שיאשרו את הצעת החוק הזו.

ברור שכל שאר הסעיפים בהצעת החוק שתוגש הם שערורייתיים
באופן בלתי נסבל ויעשו עוול גדול לכל מי שיש לו צורך בפונדקאית, כמו גם לפונדקאיות עצמן.

MAMALY

New member
הצד שלנו זה הצד של הפונקאיות והאמהות

וכל מי שרוצה להיות הורה זה לא קשור להומוסקסואלים זה קשור לבניה של החוק עצמו שהיא מטומטמת מאוד חסרת הגיון מינימאלי ובכלל לא חושבת על מה שבאמת חשוב בחוק הפונדקאות.

נוני174

New member
מאמאלי כל כך צודקת

במדינה שהקריבה כל כך הרבה חיילים ויהודים בהסטוריה שלה,מגבילים את הילודה,לא נתפס.
מערימים עלינו עוד קשיים
והבאת ילד לעולם הפך למותרות לעשירים בלבד.

אכן, מפחיד לחשוב על היום שהם יתגייסו

ובמדינה כמו שלנו, אכן "משפחה" חייבת להיות יותר מילד אחד
בדיוק בגלל כל המלחמות והפיגועים

talbensh

New member
אני דתייה... אז מה?

אני חושבת שמגיע לכל אחד לחיות איך שהוא רוצה, גם אם זה לא מתאים להשקפת עולמי ולכן, כמו שכתבתי, אני לא מתלוננת על כך שמאפשרים להם הליך בארץ...
אני כועסת על הדרך העקומה והלא צודקת שבה משרד הבריאות מתכנן לעשות זאת...

לי ברוך השם יש שתי בנות נהדרות ועשיתי הפסקה ארוכה על מנת "לחלוק" את המתנה הכל כך מבורכת שקיבלתי (פוריות, הריון ולידה קלים) עם נשים אחרות שלא זכו לקבל...
כמו שאני לא יכולה לדמיין את עצמי עם ילדה אחת או שתיים בלבד אני לא חושבת שמדינת ישראל צריכה להחליט ולקבוע את זה לנשים אחרות רק בגלל שהן לא יכולות ללדת.

אם שרת הבריאות כל כך רוצה לאשר לזוגות חד מיינים אז שתמצא דרכים קצת יותר יצירתיות להגדיל את המאגר של הפונדקאיות כמו למשל להקל בתנאים, לפרסם ולהעלות את הנושא לדעת הקהל וכו'.

כבר מזמן שהדתיים לא שולטים בכל מה שקשור לחקיקה בכנסת או בבג"ץ...

ועדיין, בכל מה שקשור לקהילה ההומולסבית

הדתיים שולטים ביד רמה.
לא עושה חלילה הכללות ולא יוצאת נגדך באופן אישי,
אבל למה נראה לך שלזוג של גבר ואישה יש יותר זכויות ומגיע להם, על רקע בעיית פוריות זו או אחרת, להביא ילד באמצעות פונדקאית
בעוד שלזוג גברים, שאצלם "בעיית הפוריות" היא פשוט מחסור ברחם - לא מגיע??

talbensh

New member
לא חושבת שזה נכון...

בכל מה שקשור לזוגות חד מיניים ההתנגדות היא לא רק מהדתיים...
מכירה לא מעט אנשים שהם לא דתיים שגם לא מקבלים את זה לעומת זאת מכירה לא מעט דתיים שאין להם עם זה שום בעיה.
זה מאוד קשור בפתיחות של האדם ובתפיסת עולמו, לאו דווקא עד כמה הוא דתי.

מחסור ברחם זו לא בעיית פוריות. זו עובדה מוחלטת שאי אפשר להתווכח איתה, זו לא מחלה, זה לא פגם מולד וזה לא סיבה בלתי מוסברת (כמו בעיות הפוריות של נשים).
זה טבעו של האדם מאז ומעולם ולכן קשה לי ההשוואה הזו.
בהתחלה כתבתי שאני לא חושבת שזה נכון להיכנס לדיון הזה של אם כן או לא מגיע לזוג חד מיני אבל אם כבר שאלת....

לאישה עם בעיות פוריות אין שום ברירה אחרת אלא להיעזר בפונדקאית, לעומת זאת לזוג חד מיני אין בעיה של פוריות והם יכולים להביא ילדים לעולם ב"דרך הטבע" וכבר שמעתי על הרבה מקרים של הורות משותפת שכזאת וזה עובד לא רע....
אז למה בעצם צריך לתת לזוג גברים שכן יכולים להביא ילד לעולם ואין להם שום בעיה רפואית שמונעת זאת "לקחת" פונדקאיות על חשבונם של זוג (ידוע לכולנו המחסור) שאין לו שום אפשרות אחרת?
אני באותה מידה יכולה לשאול אותך למה נראה לך שלזוג גברים נטולי רחם, שהגוף שלהם לא מיועד לכך, צריכה להיות אפשרות להביא ילד דווקא באמצעות פונדקאית?
הרי האפשרות הזאת קיימת מלכתחילה רק בגלל התקדמות הרפואה, זה בכלל לא היה נושא לוויכוח או לדיון לפני בערך 20 שנה ואם גבר (הומו או סטרייט) רצה ילד הוא היה חייב לעשות זאת בדרך הטבע.

יש לנו השקפות עולם שונות מידי

כי בשבילי מחסור ברחם אצל זוגות של גברים
זה בדיוק כמו מחסור ברחם אצל אישה, לצורך העיניין, שעברה כריתה.

את היית מוכנה להורות משותפת עם עוד גבר או אישה?? נכון שלא?
למה זוג גברים צריך להכניס גלגל שלישי לחייהם כי מדינת ישראל לא נאורה מספיק כדי לאשר להם שימוש בפנדקאית?? יש להם זוגיות בדיוק כמו לך והם שואפים לקיים תא משפחתי בדיוק כמו שלך, אז למה לך מותר ולהם אסור?
גם להם אין אפשרות אחרת!!

ואגב,
כמו שכתבתי, אני לא עושה הכללות
ובוודאי שיש הומופוביה מצד חילונים, בדיוק כמו שיש הומואים ולסביות דתיים, זה בכלל לא העיניין.
העיניין הוא שאותם דתיים הומופובים עומדים בראשות המדינה הזו
וכל עוד זה ככה, הם אלו ששולטים בכולנו, גם בי ובך.

talbensh

New member
אפשר לסכם...

שבהחלט ההשקפות שלנו שונות מאוד וזאת הסיבה שלא רציתי להכנס לזה...
כמו שכתבתי, אין לי בעיה אישית עם הומואים או לסביות, בדיוק מאותה סיבה שאין לי בעיה עם חילונים או חרדים.
אני בעד שכל אחד יחיה את חייו כפי שהוא רוצה ואין ספק שזה נושא מאוד טעון ולא פשוט.

ואגב, אני לא מרגישה ששולטים בי... להפך, כל מה שרציתי לעשות עד היום עשיתי...

פה בדיוק נעוץ העיניין

צודקת, אין צורך להרחיב בנושא. זה לא המקום.
אבל מהמשפט האחרון שלך קשה לי להתעלם כי בו נעוצה כל הפואנטה.

א-ת יכולה לעשות מה שאת רוצה, כי את סטרייטית.
אני, רוצה להתחתן ולקבל זכויות של אישה נשואה.
אני רוצה שבת הזוג שלי תוכר כאמא של הבן שלנו בלי לעבור תהליך אימוץ ארוך ומפרך... בי כן שולטים.

למעלה