נפילת מתח אולי?

דינו13

New member
נפילת מתח אולי?

האם נפילת מתח יכולה לגרום לכך שהטלוויזיה לא תכבה באמצעות השלט. השלט מעביר תחנות בקלות ומתפקד בסדר, כשלוחצים על כיבוי , הוא מבצע איזשהו פעולה אבל בטלוויזיה כנראה לא נקלט שהיא אמורה להכבות, היא מחשיכה את המסך, אבל אם מדליקים אור בחדר לדוגמא עובר קו אור אנכי בטלוויזיה , מה שמראה שהיא לא כבויה. הבעיה התחילה כשכיבו את השלטר של החשמל בבית והטלוויזיה היתה דלוקה. הטלוויזיה מחוברת לכבלים אנלוגי לכן אין ממיר. מה יכולה להיות הבעיה ואיך ניתן לתקן אותה. נא שאלו פרטים רלוונטים לצורך הבנת השאלה ומתן תשובה. תודה על תשומת הלב.

הטלויזיה לא ממש אמורה להינזק

מהפסקת חשמל באופן שאתה מתאר, אבל ברור שזה לא הכי בריא. לפי מה שאתה מתאר, נשמע כאילו חל שיבוש כלשהו במערכת הבקרה של הטלויזיה, והיא לא מכבה את שפופרת המסך. ניסית להוציא את הטלויזיה לגמרי מהשקע ולהחזיר כעבור זמן מה? ייתכן שהמערכת רק "התבלבלה" קלות והפעולה הזו תחזיר אותה למצב ההתחלתי. אם זה לא עוזר, כנראה שמדובר בתקלה קצת יותר רצינית. בכל זאת אפשר לעקוף אותה. כמעט בכל הטלויזיות קיים גם מפסק פיסי בפנל הכפתורים, שאמור לנתק את המתח לגמרי, שלא כמו כיבוי באמצעות השלט. לצורך הערכת עלות תיקון התקלה חייבים תחילה לאתר אותה במדוייק. ייתכן שמדובר החל בממסר שהתקלקל ולא מגיב, וכלה בהחלפת כרטיס שלם.

דינו13

New member
נראה לי שהבעיה מחמירה

קודם כל תודה על התשובה העניינית. נראה כי ההחמרה היא בגלל שכיביתי עם השלט, והטלויזיה בעצם לא נכבתה אלא היתה דולקת כל הזמן, המסך נראה לי מתרחב, כלומר למשל מספר הערוץ הוא מחוץ לתמונת הטלוזיה , או חלק מהאותיות שמופיעות לפעמים במהלך תוכנית (כמו כתוביות) הם בצד ,כך שאי אפשר לראות אותם. אגב, לגבי טלויזיה רגילה ( לא lcd) 14 או 21 אינץ', שווה לתקן בגלל הממסר או הכרטיס, או שכבר עדיף לקנות חדש בסכום של התיקון?

אתה מדבר כרגע על תקלה נוספת

והיא שהמתח הגבוה בשפופרת אינו גבוה מספיק. הדבר מתבטא בדיוק בתופעה שתיארת - Crop עצבני לתמונה. דווקא התיקון של תקלה כזו אינו יקר במיוחד - אבל אם שתי התקלות הנ"ל קרו בטלויזיה זולה וחדשה יחסית (לאחר פחות מ- 5 שנים של שימוש אינטנסיבי), עדיף לדעתי לזרוק אותה ולקנות חדשה. גם אם התיקון יהיה זול יותר, הרי ברור שאח"כ ודי בקרוב, תיאלץ להתמודד עם משהו חדש.

דינו13

New member
../images/Emo140.gif כמה כיף לקבל ממך תשובות כל כך

ענייניות וברורות.
. יש איפשהו תמונה (ברורה) באינטרנט של כל החלקים האלה, שאני אבין מה קורה מבפנוכו? ותודה על העזרה והתשובות. עוד שאלה: למה אי אפשר למצוא טלויזיה שחורות במידות שציינתי ? הרי כשהרקע לתמונה הוא שחור , התמונה יותר בולטת וטובה! מה הקטע עם הכסוף המטאלי הזה? יופי? יוקרה? עניין של אופנה? היא מתכוונת לעבור מתי שהוא (עדיף בזמן הקרוב)? ובעצם השאלה שלי היא איפה מוצאים טלויזיה נורמלית מחברה איכותית במידות 14 או 21 אינץ'?

הממממ...

כבר מזמן לא קניתי טלויזיה (תצחק, כשאני כבר צופה בטלויזיה, וזו תופעה נדירה, זה עם כרטיס טלויזיה במחשב). הרקע הכי טוב לתמונה הוא חדר חשוך, כך שצבע הטלויזיה לא אמור לשנות הרבה.. נסה לחפש בגוגל CRT Tube ואולי אחד האתרים גם יסביר מה קורה שם..

דינו13

New member
קצת בקשה להסברים ושאלה

הבעיה היא כזאת: היה לי וידיאו משהו לא רגיל(akai) והטלויזיה קלטה את התחנות יופי. לצערי הוידיאו הלך בדרך כל וידיאויים. החיבור בין הטלויזיה לוידיאו היה ביציאת scart (פלוס אנטנה כמובן). חיפשתי וידאו מאותה חברה ,אבל מצאתי שלא משווקים יותר בארץ.
(עד כמה שמצאתי (וחיפשתי!)אם מישהו יודע אחרת ,נא לדווח לי מיד). הרבה לפני שהבעיות בטלויזיה התחילו(כלומר , הבעיה לא קשורה למכשיר הטלוויזיה... המממ....היה צריך לפתוח שרשור חדש לנושא? כי זה לא קשור לבעיות הקודמות.) קניתי וידיאו מחברה אחרת שהיה לו חיבור RCA(שבגלל הבעיות הבאות גם החזרתי אותו לחנות). קניתי כבל בצד אחד scart(זה מה שיש בטויזיה) בצד שני RCA(זה מה שהיה בוידאו). בחלק מהתחנות ראו בסדר ,אבל דווקא החשובות ראו תמונה אבל עם המון פסים, כמעט שלג. כשהוצאתי את החיבור לוידאו, ראיתי את התחנות בטלויזיה מצויין. כשחיברתי את הוידאו ,וראיתי את התחנות דרך הוידאו קיבלתי את התוצאות שכתבתי קודם. אגב,היה צריך להחליף קודם את החוטים שמתברים לוידיאו,מה ש in> out , רק בשביל לקלוט את התחנות, כי בלי להחליף , לא ראו כלום , כלומר לא נראה אות שידור. עכשו לשאלה: בטלויזיה לא השתנה כלום, בחיבור לאנטנה כבלים אנלוגי (בלי ממיר) לא השתנה כלום, רק בתמונה דרך הוידיאו בחלק מהתחנות לא ראו טוב, ביתר ראו סביר. האם זה הוידאו? האם זה בגלל מורכבות הכבל? הבעיה היא שמצאתי וידיאו הכי קרוב למצויין שרציתי ולו יש scart, אז אם אני קונה טלויזיה, שאני אחפש אחת עם scart, כדי ששוב לא יהיו בעיות? או שהבעיה היא אחרת ואיך פותרים אותה? תודות. תודות. תודות.

למעלה