נפילת הדולר

Jan22

New member
נפילת הדולר

מישהו יכול למנות את היתרונות החסרונות של זה ? לפי מה שאני חושב ,כל מי שיש לו תוכניות צמודות לדולר הפסיד. כל מי שמשכיר דירה לפי שער דולר - הרוויח. אבל זה בקטנות ,מהן ההשלכות המדיניות למצב הזה ? סתם מעניין אותי לדעת . http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3392202,00.html Guns N' Roses - Don't Cry

yehuda18

New member
נורמה

לדעתי.. אני לא חושב שזה צעד חכם.. הדולר לא סיים את תהליך ההחלשות שלו.. ההאטה בכלכלה האמריקנית לעומת התפתחות המשק הישראלי והזרמת ההון הזר הרב למדינה מחזקיםאת השקל בצורה ניכרת. הנגיד ימשיך להוריד את הריבית במשק מה שיהפוך את האפיקים הסולידיים לפחות אטרקטיביים עבור המשקיעים. אז שימי אצבע על הדופק.. חכי שיתקן מעט למעלה.. ותחזירי לעצמך את הדינרו. אלא אם את מתכוונת ליסוע בחודש-חודשיים הקרובים לחול.. שזה כבר פחות רלוונטי..

אסביר לך יהודה יקירי,

אני טסה בספטמבר . עד אז אני מקווה מאוד שהדולר יעלה . עכשיו, גם כדי לחסוך את הכסף, וגם כי אני אצטרך גם ככה דולרים , אני קונה עכשיו ושמה בצד . עד ספטמבר...

דיקלה21

New member
מי שקנה דירה עכשיו

(למשל המשפחה שלי...) הרוויח..המוכר די נדפק...יש הבדל די מהותי.

m121

New member
נראה לי שליצואנים זה לא טוב........

בגלל שהם מוכרים את הסחורה שלהם לחו"ל ומשלמים להם בדולרים... ובגלל שהערך של הדולר יורד הם כאילו מרוויחים פחות!

BenisaaC

New member
אני קצת מתלבט

מה לעשות עם זה אני רוצה לנסוע לדרום אמריקה בנובמבר אבל זה עוד מלא זמן נמשיך לעקוב ונראה מה יהיו ההתפתחויות יאללה שימשיך לרדת!!! ובלי קשר כל מי שמוכר בדולרים מפסיד כל מי שקונה בדולרים מרוויח מוכרי ומשכירי הדירות מפסידים ולהפך יצואנים מפסידים יבואנים מרוויחים הדלק ושאר המוצרים המיובאיים גם אמורים לרדת במחיר ואז אנחנו נרוויח אבל בטח החארות לא יורידו מחירים

ק ד ו ש

New member
הדלק לא קשור לזה

מחירי הדלק בארץ נקבעים לפי מחירי הדלק באיטליה, על פי אותו מדד ואין קשר לדולר. ולגבי ההתלבטות שלך... זה ממש לא משמעותי, גם אם הדולר יעלה ב-0.5 שקל (דבר שלא סביר בכזאת תקופה קצרה), זה יהיה הבדל של 400-500 שקל.

BenisaaC

New member
וואלה

לא ידעתי על איטליה מה הסיבות של זה? וגם 500 שקל זה כסף

ק ד ו ש

New member
אין לי מושג מה הסיבות לזה

זה אבל לא בעיה לבדוק. בזמנו כשהסולר עלה 6 שקלים +... זה היה בגלל שהמדינה עשתה טעות עם ההשוואה לאיטליה.

yehuda18

New member
יש כמה אפשרויות

קודם כל בגדול הרווח שלנו כצרכנים הוא גדול. היבואנים קונים בדולרים - כאשר הדולר יורד כוח הקניה שלנו בשקלים גדל ---> הוזלה במוצרים שנקנקים בדולרים. מצד שני היצוא שלנו נמצא בבעיה כי הוא מקבל פחות שקלים על הדולרים שמשלמים לו על הסחורה. אך יש לזכור שלא כל היצוא הוא דולרי.. חלקו המייצא לאירופה מקבל יורו.. בנוגע למשק.. ברגע שהיצואנים מפסידים.. יש חשש שהם יקצצו ----> פיטורי עובדים. זו גם אפשרות לא נעימה. אבל בגדול.. האווירה במשק חיובית.. הבורסה עולה.. (אל תדאגו היא גם תרד מפאת מימושים מתישהו.. אבל רק לצורך עליה). המון כסף זר נכנס לארץ.. זה התחיל באמון שוורן באפט.. המשקיע מספר אחת בארה"ב, נתן אמון בחברה ישראלית (מה שהוא לא עשה אף פעם כי הוא מתמקד בהשקעות באמריקה בלבד).. המדדים שוברים שיאים והצמיחה במשק גבוהה. וזהו להיום. אין להתייחס לאמור לעיל כייעוץ/הכוונה לרכישת ניירות או השקעה כלשהי במוצר פיננסי אחר

danielo18

New member
כמעט מושלם...

רק שכחת שלבנק ישראל יש אינטרס לשמר את רמת הדולר גבוהה ביחס לשקל (בעיקר בגלל כספי הסיוע האזרחי לישראל,וגם כדי לשמר את ערך הנדלן,שבשל החלשות השקל בתקופות שונות הוצמד לדולר). לדולר יש גם השפעה על גובה האנפלציה ועל הריבית. זהו..

yehuda18

New member
רק שאתה שוכח ידידי

שהנגיד מתנער לחלוטין מהסחר בנדל"ן באמצעות הדולר!!! הוא כבר המון זמן מטיף על מחירים בשקלים! המחיר הדולרי לנכסים הוא שריד היסטורי מתקופות האינפלציה. מלפני עשור ושני עשורים.. שבהן היה צורך להגן על הנכס באמצעות מטבע יציב וחזק כמו הדולר. היום המצב שונה.. השקל חזק ומתחזק.. ויציב מאוד. ולכן אין שום סיבה לסחור בנכסים בדולרים! עם כל הכבוד לסיוע הדולרי.. המדינה מרוויחה לא פחות ממיסים ומהשקעות בארץ (שהורדת הריבית מעודדת). מדינת ישראל גזרה קופון של מאות מליוני דולרים מעסקת ישקר ומעסקאות אחרות של משקיעים מחו"ל. לדעתי כל עוד הכל יבוא בהדרגה.. וכל עוד אנחנו נשנה את דפוסי החשיבה שלנו.. יהיה טוב.. אפילו טוב מאוד.

ק ד ו ש

New member
אגב

היום הרבה מאוד קבלנים מוכרים בשקלים. אם תקנה דירה ממישהו סביר להניח שהוא ימכור לך בדולרים, אבל אם אתה קונה מקבלן זה כבר בשקלים. אבל זה לא משנה בסופו של דבר, כי מחירים זה דבר שעולה ויורד. כנ"ל לגבי שכר דירה.

yehuda18

New member
קדוש.. אחי.. זה מאוד משנה המחיר!

כי אדם קונה בית במחיר מסויים. והמחיר נשאר אותו מחיר. אם אדם קנה דירה בדולרים.. והדולר עולה.. והאדם ממשיך לשלם משכנתא.. אז הוא בעצם משלם יותר בשקלים!!! ולהיפך!! אתה מבין את העקרון?

ק ד ו ש

New member
שנינו צודקים

אתה פשוט לא הבנת אותי.. אני יודע איך זה עובד כי לא מזמן עברנו דירה. אם קנית דירה עכשיו בדולרים, ואתה נכנס אליה נגיד רק עוד חצי שנה ובינתיים הדולר יורד אז הפסדת. מצד שני בד"כ שאתה קונה דירה אתה גם מוכר את הדירה הקודמת קודם, ואז זה מתקזז. מה שאני התכוונתי זה שנגיד קבלן עכשיו בנה בניין חדש ורוצה למכור דירות. בהתחלה הוא רוצה למכור נגיד ב-250 אלף דולר, אבל פתאום הדולר יורד, אז אופציה שלו היא נגיד להעלות את זה ליותר מ-250 אלף דולר, ואז העלות בשקלים משתווה. ושכח מזה שיבואנים של מוצרי חשמל באמת יורידו מחירים... תמיד אומרים את זה, אבל בכל מקרה בשוק הישראלי יש כזה טווח מחירים רחב שזה לא משנה בכמה הם קנו, זה משנה בכמה אתה קונה...

Jan22

New member
יא עשירים

כולם פה קונים דולרים מינימום הם גאידמק. כמו שזה נראה עכשיו ,הדולר הולך לרדת עוד .

למעלה