נפילות סוכר

elina26

New member
נפילות סוכר

שלום,
אני צריכה עצה לגביי "נשנוש"
אני אוכלת ארוחת בוקר בסביבות השעה 7, ארוחת צהריים בסביבות השעה 2.
בין השעות הללו אני לא מקבלת שום הפסקה, ואני עומדת על הרגליים כל המשמרת.
במהלך המשמרת אני חווה לעיתים קרובות סחרחורות , אני חושבת שזה בגלל שאני לא מכניסה לגוף שום דבר.
אז רציתי לדעת מה יכול להיות מזין, מעלה סוכר מהר, לא משמין, ונאכל במהירות (אני חשבתי על צימוקים אבל נראה לי זה משמין ממש...)

תודה רבה מראש

נפילות סוכר

הסיבה לנפילות הסוכר יכולה להיות אכילה של פחממות מהירות עיכול (מדד גליקמי גבוה) בארוחת הבוקר כך שגם בנושא הרכב ארוחת הבוקר יכול להיות שאפשר לשפר.
עליה מהירה ברמת הסוכר בדם תגרור אחריה גם ירידה מהירה ברמת הסוכר וגם השמנה כך שאלו דברים בהם את לא מעוניינת.
כל מה שתאכלי במהלך היום יגרום לך לעליה ברמת הסוכר בדם כך שזה לא משנה מה תבחרי לאכול, מה שחשוב כאמור הוא לא מה לאכול כדי להעלות את רמת הסוכר בדם אלא מה לאכול כדי לא לגרום לעליה חזקה מדי של רמת הסוכר.
אם בחרת בצימוקים (שיחסית מעלים מהר את רמת הסוכר בדם) איכלי כמות מאד קטנה מהם (עד שלושה ) כשהסחרחורת מתחילה או מעט לפני הזמן שבו את בדרך כלל מקבלת סחרחורת. כמות קטנה של צימוקים לא תגרום גם להשמנה אבל יכול להיות שתצתרכי לאכול שוב לאחר שעה או שעתיים.

קודם כל תבדקי מה מקור הסחרחורות

בימים שאת בבית, את אוכלת המקווחים אחרים? האם הסחרחורות קיימות?
בכל מקרה, רופא לשאלה זו.
זה כול להיות גם מים באוזן וכתוצאה מכך סחרחורות מאיבוד קל של ש"מ.
יש כל מיני אופציות ואחת מהן היא הסוכר.
במידה והכל תקין אז מבחינה תזונתית:
שתיה במהלך המשמרת. לא כתבת אם את שותה ויתכן וגם שם יש בעיה.
חוץ מזה לגבי הארוחות.
ארוחת הבוקר - חלבון, פחמימה מורכבת וירק. לא כתבת מה את אוכלת ושימי לב שזו הארוחה שתכין אותך טוב ליום עבודה.
ארוחת ביינים - כריך מוכן מראש של לחם מקמח מלא, חלבון וירק.
השילוב של חלבון, פחמימה וירק מאפשר פירוק איטי, האטת הספיגה של הסוכר ומונע תנודתיות גדולה ברמת הסוכר.
מה שכתבת כמו צימוקים זה לא משמין אלא לא מתאים למקרה שתארת.

elina26

New member
תודה ורדה,אך אין לי זמן לארוחת הביניים שציינת

אני צריכה לחטוף משהו מהר לפה ולחזור לעבודה... בגלל זה חשבתי על צימוקים או משהו בסגנון

לגביי ארוחת בוקר אני נוהגת לאכול יוגורט ועוגה

Gidi Shemer

New member
תנסי להחליף את העוגה בקוואקר

ביחד עם היוגורט (ושזה יהיה יוגורט ללא סוכר). כמו שכתבו לך כבר, סוכרים פשוטים רק יגרמו לך לנפילות סוכר חזקות יותר. את צריכה משהו שיתפרק לאט ויתן לך תחושת שובע

למעלה