נפילה לשינה

נפילה לשינה

המממ, תראו בכל שנה שאני יוצאת לטיול שנתי עם השכבה או שאני יושנת אצל חברות וכל זה אומרים לי הרבה פעמים שאני יושנת עם עיניים פתוחות. בדרך כלל אני שוכבת עם עיניים פתוחות חושבת על כל דבר בעולם עד שאני מתעוררת נגיד שעה אחרי ובכלל לא זוכרת שישנתי. פעם מישהו אמר לי שהמצב הזה ניקרא נפילה לשינה... אני לא בטוחה עד כמה זה נכון, מישהו יכול להסביר לי על התופעה? תודה מראש וסליחה על ההודעה החדשה, פיצי.

דנטל

New member
גם החבר הכי טוב שלי ישן ככה

אבל הוא קודם נרדם ממש כמו שצריך (ונרדם מהר) ורק אחרי זה פתאם העיניים שלו חצי פתוחות בחלק מהשינה. לא יודעת לגבי נפילה לשינה, אני אברר.

לקשמי

New member
אני זוכרת מקרה דומה

ש"נרדמתי" בשעות הערב המוקדמות, איזה יום, וכנראה שישנתי עם עיניים פקוחות כי העיניים שלי היו פקוחות אבל ההכרה בכל זאת היתה במצב של שינה כי באיזשהו שלב הייתי צריכה לצאת מהבית ובאו לאסוף אותי והשותף שלי אז, דפק לי בדלת ואני לא שמעתי. הם גם צלצלו לפלאפון שלי ואני לא שמעתי כלום וכמו שהכרתי אז את השותף שלי הוא בטח דפק חזק בדלת. אז מזה הסקתי שכנראה ישנתי למרות שלא הייתי מודעת לכך שאני ישנה כי הרי העיניים שלי היו פקוחות. זה היה מצב מוזר מאוד במיוחד לאור העובדה שלא שמעתי כלום. בדרך כלל גם אם אני ישנה, כל פיפס קטן מעיר אותי. יכול להיות שזה היה המצב אז.

דנטל

New member
טוב, תראי

הדבר היחיד שמוזכר חזור והזכר בהקשר של נפילה לשינה היא מחלת הנרקולפסיה. זה לא מה שאת מתארת. בהתקף נרקולפסיה לא ישנים שעה, אלא שניות בודדות. מצב שמתאפיין בעיניים פקוחות חלקית הוא שנת ה- REM, אבל אז מתעוררים מכל פיפס.

ש י ר י מ

New member
האם ייתכן שכבר כמעט חודש

הגוף שלי מגיע אך ורק לשלב ה-REM בזמן השינה??? כי כשאני נרדמת אני כאילו חולמת דברים שמתערבבים לי עם המציאות, אני מתעוררת לפחות 8 פעמים בלילה (ואני לא מגזימה), וכל פעם כשאני מתעוררת אני נרדמת לחלום חדש, ואת כולם אניזוכרת, את כל החלומות. בסופו של דבר אני מתעוררת בבוקר לא עייפה, זאת אומרת המרגש הוא שכמעט לא ישנתי כלל.... ואז כל היום אני מתה מעייפות ונורא נורא כואב לי הראש... האם באמת ייתכן שאני אף פעם לא מצליחה להגיע לרמות גבוהות יותר בשלבי השינה?

דנטל

New member
ראבק, ההודעה שלי לא עלתה

ורק עכשיו שמתי לב
כן, יתכןו דנטל / נדודי שינה ו 00:30 | 30/06/04 קראתי איפשהו (אולי במצגת שיש בטאגליינס, כבר לא זוכרת) שישנם אנשים שיש להם בעיה לעבור את שלב ה- REM. זה דורש בדיקה במעבדת שינה.

המממ...

זה דווקא נורא דומה... מוזר כי אני ישנה עם עיניים פתוחות לגמרי אבל לכמה דקות... תודה רבה לילה.

ש י ר י מ

New member
אני לא מאמינה במעבדות השינה נאלה

כבר הייתי שם , ברמב"ם בחיפה, ןהם פשוט אמרו לי שהכל בסדר... ושישנתי טוב בלילה אצלם, כשבעצם לא עצמתי עיין. זה היה לפני שנתיים, יכול להיות שמאז ישנה התקדמות במעבדות האלה. יש עוד אנשי מקצוע שיכולים לעזור לי בעניין, חוץ ממעבדת שינה?

דנטל

New member
שינה עם עיניים פקוחות לא מהווה בעיה

הבעיה היא שאת מרגישה כאילו לא ישנת. ברפואה הקונבנציונלית, המטפלים בהפרעות שינה הם אלה שיושבים במעבדות שינה. האחרים הם מטפלים ברפואה אלטרנטיבית ואצל אלה יש לך מגוון של טיפולים שאת יכולה לבחור ממנו.

למעלה