נפיחות

yamyaml

New member
נפיחות

שלום בנות, אני פעם ראשונה פה... נחמד שיש פורום רק לאנדומטריוזיס, לא חשבתי שהרבה נשים סובלות מזה, כואב לי לדעת שכן. רציתי לשאול שאלה אם תוכלנה לעזור לי. אובחנתי בלפרוסקופיה שיש לי כמה מוקדים בשתי השחלות. מאז נכנסתי להריון אחרי הלפרוסקופיה והייתה לי הפלה טבעית בשבוע 8. מאז טופלתי באיקקלומין ופרגניל והבעיה (אנדומטריומה) גדלה למימדים של 46 מ"מ אני מטופלת אצל פרופ' שניידר שהוא מקסים ביותר, ובשבועות הקרובים אני הולכת לעבור הפריות. שאלותיי הן: האם בעקבות גדילתו יכול להיות שוא גרם לנפיחות בצד ימין של הבטן כלומר ממש מעל המפשעה, קצת מדאיג אותי... ושאלתי האחרונה איזה דרגה של אנדו' מסמן הגודל שיש לי (46 מ"מ) תודה רבה על תשובותכן... מקווה שיהיה בהצלחה לכולכן...

ר ו מ י ה

New member
yamyaml , ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הרבה נשים סובלות ממחלת האנדומטריוזיס, אך רבות מהן לא מאובחנות נכון או לא מאובחנות בכלל. הסטטיסטיקה מדברת על אחת מעשר. דרגה של אנדומטריוזיס יכולה להינתן רק לאחר ניתוח לפרוסקופיה (או לפרוטומיה), מכיוון שעברת כבר ניתוח כזה אני ממליצה לך לשאול את המנתח. אינני יודעת מיהו פרופ' שניידר, הסתכלתי גם על רשימת רופאי הפריון המומלצים בפורום פוריות אך גם שם הוא אינו מופיע. אני בטוחה שמדובר ברופא מקסים כהגדרתך, השאלה היא האם הוא הרופא המתאים לטיפול בבעייתך? האם הוא מוגדר כרופא מומחה לפריון? זה שהרית זה כבר סימן טוב, מצטערת על ההפלה
האם ההריון הגיע באופן טבעי או ע"י טיפולים? בד"כ לא מקובל לתת לאישה עם אנדומטריוזיס איקוקלומין משום שתפקידו לגרום לגוף האישה לבייץ ולא זוהי הבעיה אצלנו... ברוב המקרים אישה עם אנדומטריוזיס תשלח לטיפולי IVF וזאת מכיוון שבדרך זו סיכוייה להרות הם הגבוהים ביותר. אנדומטריומה יכולה לגרום לנפיחות באזור אותו את מתארת (שחלה), 46 מ"מ עדיין נחשבת לאנדומטריומה בינונית, אך יש להמשיך להיות במעקב. מאחלת לך המון הצלחה
וכמובן את יותר ממוזמנת להישאר חברה פעילה בפורום

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מדוע איקקלומין?
הנפיחות- מוכרת, מוכרת ואכן אנדומטריומות יכולות לגרום לכך. גודל של אנדומטריומה לא יכול לרמז על דרגה, בדו"ח הניתוח שלך צריכה להופיע דרגת האנדו' שלך. ראית את הדו"ח? שיהיה בהצלחה

jou16

New member
מנסיוני הדל

לגבי הנפיחות ממליצה להתייעץ עם הרופא. לגבי טיפולי פוריות מאד ממליצה לאור ניסיוני (ראי את ההודעה שלי מאתמול) להתייעץ עם רופא שמתמחה באנדו' ולא רק בפוריות. אנחנו מקרה לגמרה שונה ממטופלות פוריות רגילות. ולא מקובל עלי יותר רופאים שגם מטפלים באנדו. בהצלחה

yamyaml

New member
תודה רבה

תודה רבה בנות... שמחה על התמיכה ומקווה לכולן הרבה בריאות וילדים חמודים... כיף לדעת שיש את מי לשתף/לעודד/או סתם לדבר... יום טוב

למעלה