נפיחות בכך הרגל

לעת ערב

New member
נפיחות בכך הרגל

לאחר כאב לא כ"כ חזק,זיהיתי נפיחות רצינית סביב קרסול רגל ימין,צילום רנטגן יצא תקין.וכיון שאני מתכננת הריון לא יכולתי לקחת תרופות כלשהן. במפגש עם אורטופד הוא המליץ על מנוחה מוחלטת,ובדיקת מיפוי עצמות-במידה ואני לא בהריון. לא נראה לי הגיוני לא לדרוך על הרגל כלל 10 ימים. מה בכל זאת אני יכולה לעשות? שאלה נוספת:מהי רמת הקרינה כתוצאה ממיפוי עצמות? (לצורך השוואה:האם M.R.I היא בדיקה יותר ידידותית?) תודה רבה מראש.

נפיחות בכף הרגל

שלום, צילום הרנטגן הוא אמצעי דימות טוב, אך לעיתים מוגבל ברגישותו. המיפוי רגיש מאד אך אינו ספציפי. שברים קטנים שאינם נראים בצילום עשויים להיות מודגמים במיפוי עצמות. בנוסף עשוי המיפוי להדגים פגיעות ברקמות סחוס. MRI היא בדיקה ללא קרינה כלל ועובדת על עקרון של השראת שדה מגנטי חזק. הבדיקה יקרה מאד וברוב המקרים אינה מוצדקת. בכל מקרה, מיפוי היא בדיקה הכרוכה בהזרקת איזוטופ רדיואקטיבי שאינה מבוצעת בהריון. קודם לביצוע הבדיקה וודאי כי אינך הרה. בברכה,

לעת ערב

New member
טווח השפעת מיפוי עצמות

תודה רבה על תשובתך.בעקבות דבריך: האם לקרינה של מיפוי העצמות השפעה לזמן מסוים,שבו עדיין מסוכן גם אחרי ביצוע הבדיקה להכנס להריון. אודה מאד לתשובתך בענין זה

זמן מחצית חיים

זמן מחצית החיים של האיזוטופ טכנציום 99 הוא כ 6 שעות. אין לו השפעה לטווח ארוך. בכל מקרה שווה להוועץ ברופא הנשים לפני הכניסה להריון, אולי שווה לדחות בחודש את ההריון. בברכה,

למעלה