נפח מיכל סודהסטרים

נפח מיכל סודהסטרים

שלום רב, שמי ניתאי פלד ואני נמצא בימים אלה בלימודים בחו"ל. האם מישהו מכם יודע מה הלחץ בו נתון הגז במיכלים של סודהסטרים וכמה בלונים אפשר יהיה למלא איתו? (במילים אחרות, מה הנפח שלו אם למשל משחררים את כל הגז לחלל החדר?) תודה מראש.

gb228

Active member
לפי הנתונים על המיכל

ההתייחסות היא למיכל מהסוג הגדול שמוגדר להכנת 100 ליטר סודה (בדגמים הישנים היו מיכלים קטנים) נפח המיכל - 1.34 ליטר לחץ עבודה - 250 באר משקל הגז - מצוינים שני משקלים ללא אינדיקציה למה הם מתייחסים - 1.45 ק"ג ו 0.89 ק"ג (אף אחד מהם זה לא משקל המיכל עצמו שכן מצוין בפירוש). עפ"י נתוני הגז המשקל הסגולי שלו במצב נוזלי בלחץ של 58 אטמוספרות בטמפרטורת החדר הוא 770 גר' לליטר, שמביא את המשקל מעל 0.89 ק"ג עבור הנפח הנתון, בנוסף הלחץ הוא 250 באר שאומר כנראה שזה המספר הגבוה יותר. בתוך המיכל הוא נמצא במצב נוזלי, כך שצריך להתייחס רק למשקל (נניח 1.45) צפיפות הגז ב 1 אטמ. ב 0 מעלות היא כ 2 גר' לליטר - כלומר כ 725 ליטר מרגע שזה גז ניתן להתייחס לחוקי הגזים, ולכן בטמפרטורת החדר זה יהיה פי 20 - בערך 15 מ"ק. אם המשקל הנכון הוא בכל זאת הנמוך יותר אז זה יהיה בערך 10 מ"ק

אולי המספר 1.45 הוא גרם לליטר, המסיסות במים?

האם למישהו יש האפשרות לשקול מיכל ריק שיש להם בבית ולשקול אותו שוב לאחר המילוי? או בעצם אם משקל המיכל לבד מצוין בנפרד, אפשר פשוט לשקול מיכל מלא? לפי הנתונים המשקל של הנוזל במיכל (מכפלת משקל סגולי בנפח המיכל) צריך להיות בערך ק"ג אחד, אולי אף אחד מהמספרים אינו נכון? או שאולי בניגוד לנוזלים אחרים הוא יכול להידחס יותר (כי הלחץ הוא 240 אטמוספירות ולא 58?)? נניח שמדובר בק"ג אחד. צפיפות הגז ב1 אטמוספירות 0 מעלות היא 2 גרם לליטר, ולכן 500 ליטר. את חוקי הגזים אני לא מכיר (או לא זוכר), אבל לא אמור להיות מקדם שונה לכל גז? למה הכפלת ב20? עבור כל מעלה צלזיוס? אבל אם מקבלים את ההנחה שלך אז זה אכן יוצא 10 מ"ק. ואם בלון ממוצע הוא בנפח 2 ליטר, מדובר בדי והותר בלונים :) עכשיו אני רק צריך למצוא דרך לווסת את הזרימה של הגז מהמיכל לבלון, ההברגה שהם מציעים היא לא סטנדרטית... מישהו מכיר מתאם שאפשר לחבר כם שסתום? מצאתי בחו"ל מתאמים שאנשים מוכרים לאקווריומים אבל יש בפנים סולנאויד ששולט בפתיחה ובסגירה במקום שסתום ידני וזה דורש מקור חשמל, מה שלא מאפשר ניידות...

gb228

Active member
למה זה אמור לשמש?

למה אתה רוצה לנפח בלונים ב CO2? לי נראה שהמשקל שצוין (1.45) הוא נכון כי אכן הלחץ יותר גבוה ומשמעות הדבר שיותר גז מתנזל ומתווסף למיכל (זה לא שהנוזל נדחס) משקל המיכל הריק הוא 1.59 אבל שלי כבר די הרבה זמן בשימוש כך שאני לא יכול לבדוק כמה היה בהתחלה, אבל נראה לי שהנחת עבודה של איזור ה 1 ק"ג היא טובה. חוקי הגזים אכן אומרים שהנפח פרופורציונאלי לטמפרטורה (כשהלחץ נשאר קבוע) אלא שנדמה לי שעשיתי טעות חמורה - אם זכור לי נכון מדובר על מעלות קלווין ולכן ה 500 ליטר ב 0 מעלות, בטמפרטורת החדר זה בסה"כ כ 7% יותר ולא פי 20, כלומר כ 540 ליטר. אם זה למשהו חד פעמי, לפעמים פשוט יותר לשכור מיכל מבית מסחר לגזים. אם זה לשימוש ארוך טווח הייתי הולך על התקן יותר נורמלי (מיכל סטנדרטי + ווסת + ברז), אם אתה בחו"ל תבדוק בחנויות שמוכרות ציוד לעשיית בירה בבית (HOMEBREWING).

אני נמנה על המארגנים

של מסיבה ואנחנו צריכים לנפח מאות בלונים, המימון וכ"א מוגבלים ואני מנסה לחשוב על הדרך הכי יעילה לעשות זאת. לשכור מיכל לפעם אחת יוצא לא משתלם ולשבת שעות ולנפח בלונים זה מגוחך ומעייף, לכן חשבתי על שימוש במיכלים של סודהסטרים שהם ממש זולים. הבעיה היא שההברגה לא סטנדרטית, ובאמת אני רואה שיש ברשת אנשים שייצרו מתאמים לשימושים אזוטריים, כי זה באמת אחד המקורות הכי נגישים שיש לגז, למשל מבשלות בירה ביתיות או אנשים שמגדלים צמחי מים באקווריום... אני אמשיך לחפש, יש לי שבוע לחשוב על פיתרון לפני שאיאלץ לנפוח את נשמתי.

gb228

Active member
אבל למה דוקא CO2?

על תערובת הגזים שנקראת "אויר" שמעת? אופציה 1 - קומפרסור אופציה 2 - לשכור מיכל צלילה - 12 ליטר, 200 אטמוספרות = 2400 ליטר בלחץ אטמוספרי. מגיע עם ברז

רשר

Well-known member
מנהל
אופציה 3 - הליום מגיע עם מיכל,וסת וברז

נמצא בכל חנות לצעצועים בכל העולם

וגם, הבלונים לא יוכלו ליפול מהתקרה

כי

בשביל אופציה 1 צריך לרכוש קומפרסור וצריך לשנע קומפרסור. בשביל אופציה 2 צריך חנות שמשכירה מיכל צלילה וצריך לשנע מיכל צלילה. בשביל פחמן דו חמצני צריך ללכת לסופר ולקנות מיכל סודהסטרים שעולה 50 שקל ונכנס בתרמיל ומתאם (שמצאתי לבסוף) ב20 דולר מהאינטרנט.

עומר TT

New member
גם קומפרסור אפשר לשכור

וזאת יחידה של כ 60X40X60 ס"מ, עם גלגלים, ששוקלת כ20 קילו, כך שאפשר לשנע את זה בכל רכב או אפילו באוטובוס. כנראה קצת יותר התעסקות מאשר הסודה סטרים, ועדיין פחות מכל המחקר שאתה עושה כרגע על האופציה להשתמש במיכל כזה.

phpclub

New member
אם אתה באזור באר יעקב

אתה מוזמן אלי לנפח עם קומפרסור, לא צריך לקחת יותר משעה שעתיים תלוי כמה בלונים אתה רוצה לנפח קח גם בחשבון איך אתה משנע את הבלונים אל הארוע עצמו, ברכב לא יכנס כמות גדולה של בלונים ..

אני נמצא בחו"ל ומתנייד עם אופניים

וקשה הרבה יותר למצוא פה קומפרסור להשכרה או בן אדם עם קומפרסור ורכב שיהיה מוכן להביא אותו למקום האירוע. וה"מחקר" לקח בדיוק רבע שעה של ישיבה על כסא בזמן הפסקת קפה ומהווה גם גירוי אינטלקטואלי מעשיר. חנות צלילה זה בכלל סיפור למצוא יש אולי אחת בכל המחוז כי אין איפה לצלול פה. בדקתי את האופציה של מיכלי פיינטבול שמלאים באוויר או פחמן דו חמצני, אבל הנפח קטן מדי והווסתים שמשתמשים בהם מוציאים לחץ גבוה מדי כי זה אמור להיות מחובר לרובה צבע. בקיצור, זה נראה לי הפיתרון הכי טוב אחרי שקניתי את המתאם והווסת. תודה על עזרתכם.

gb228

Active member
לא - כתוב 1.45KG

שורת הנתונים המלאה היא: PH250 BAR 1.45KG 51MM 1.34L TARE 1.58KG 0.894KG אופציה אחת היא ששני הנתונים הראשונים מתייחסים לגז שבתוך המיכל והשאר הם נתוני המיכל (ואז לא ברור מה זה ה 0.894) אופציה אחרת היא שכל הנתונים חוץ מהאחרון הם של המיכל והמספרים הראשונים אומרים ש אם דוחסים ל 250 BAR אז המשקל יהיה 1.45, אבל בפועל ממלאים רק 0.894

למעלה