נפגשתי עם חבריי מהישיבה...יש פתרון!
לפני כמה ימים, שמתי כיפה על הראש, והפעם בלי בן זוגי, נסעתי ברכבת ל"עיה"ק" קרית שמואל (חיפה, בקריות). נפגשתי קודם עם חבר אחד מהישיבה, שהיה עסוק בבייבי-סיטינג, האכיל את הנכד החמוד שלו, תוך שאני שחקתי עם הנכד הגדול. לחברי זה יש כבר עשרה נכדים. איזה אושר! אני מבין שאני לא חווה ולא אחווה חוויה עצומה - סבאות (ישנה מילה כזאת?). פני חברי זורחים מאושר כשהוא בחברת נכדיו.
לאחר מכן הלכתי לרחבת בית הכנסת הגדול שם, הגעתי לפני תפילת ערבית, כשגברים יושבים ברחבה בגן , מחוץ לבית הכנסת ומשוחחים ונהנים זה מחברת זה. התקבלתי בחיבוקים גדולים וחמים, בפנים מאירות ובהזמנה לכנס המתוכנן של בני שכונה.
לאחר מכן הלכתי לביתו של חבר שני, גם שם התקבלתי בשמחה והתכבדתי בארוחת ערב. שוחחנו ארוכות על החיים שלי, על הילדים והנכדים שלו, על "יורדים" (אמרתי שבזמנו לא יכולתי להמשיך לגור בארץ, והחבר ואשתו נָדָמו - כנראה אינם אוהבים לדון בנושא זה).
--
אני הומו, הם דתיים סטרייטים. אנחנו מחבבים מאד זה את זה, מכבדים זה את זה. אין בעיה.
כיום גם קל יותר לזוגות גברים לגדל ילדים משלהם (מזרעו של אחד מהם, או מאומצים), וגם אצל הומואים דתיים יתכנו נכדים משביעֵי נחת.
בקיצור, יש פתרון!