נפגעי חוט שידרה

לילכית11

New member
נפגעי חוט שידרה

שלום לכולן(או אולי לכולם...) אני מרפאה בעיסוק יחסית חדשה, ועובדת מספר חודשים כבר בתחום השיקום.יש לי התלבטות לגבי מטופל:מדובר על נפגע חוט שידרה, ASIA A בגובה T4. אני התחלתי לטפל בו רק לאחרונה ואני נתקלת בקושי לקבוע מטרות טיפול:המטופל(בן 35)השיג עצמאות בכל תחומי ה-BADL:ניידות בכ"ג, מעברים, לבוש ורחצה. הקושי העיקרי כיום זה שיווי משקל דינמי וכן סטטי לאורך זמןואלו התחומים אןתם אנו מתרגלים בטיפול. יש לי בעצם 2 שאלות: 1)האם קיימת אפשרות לשיפור בתחום זה כי הרי מדובר על פגיעת שהיא completeוחלק ניכר משריר הגו והבטן אינם עובדים בעצם. האם המטרה היא להקנות לו איזושהי התנסות בעבודה במצב החדש? 2)בטיפול תירגלנו הרמת חפצים מהרצפה תוך הטייה של הגו קדימה תוך שימוש בכ"ג כעוגן.נראה לי כי קיימת סכנה להתהפכות כ"ג בשל שינוי מרכז הכובד כאשר הרגליים מונחות על רגליות הכיסא, אך מהי בעצם החלופה מבחינה תפקודית מעבר לטיפול עצמו? אשמח לתגובות...

volkenfe

New member
נפגעי חוט שדרה

שלום לך, מה שלא כתבת זה היכן האדם עובר שיקום? אין לי כ"כ נסיון עם נחש"ים, אבל למיטב ידיעתי בבית חולים תל השומר יש מס' אפשרויות לשיקום נפגעי חוט שדרה ושווה אולי להתייעץ עם הצוות המטפל שם. אני יודעת שהם משתמשים גם בטכנולוגיה של מציאות מדומה בטיפול ריפוי בעיסוק בנחש"ים וזה כולל עבודה על טווחי תנועה, מוטוריקה גסה ושיווי משקל. מקווה שעזרתי במעט. שרון.

למעלה