דוד שלח אותי (טריגר)
היי דוד כפרי שלח לי ודעה בקשר לדיון, אז באתי לתרום גם את דעתי. אני אחד מהמנהלות של פורום נפגעי/ות תקיפה מינית (למי שרוצה לדעת למה "מהמנהלות" ולא "מהמנהלים" שילך ויחפור בפורום
) אז ככה, דעתי המאוד אישית והמאוד לא מלומדת: תקיפה לא קורה סתם. כמו שכתבו כאן לפני התוקף מתכנן את התקיפה מראש. הוא בוחר את הקורבן. הוא בחור את הזמן והמקום. אבל קחו בחשבון שתוקף לא יתעסק עם מישהו שהוא לא בטוח שיהיה טרף קל. לענייננו, מישהו שלמד אומנויות לחימה הוא לא טרף קל, תמיד יהיה מישהו שלא למד אומנויות לחימה שיהיה טרף קל עוד יותר. או אם לשים את זה בצורה אחרת, לימוד אומנויות לחימה מורידה את הסיכוי להפוך לטרף קל. היא לא מעלימה את הסיכוי, אבל מורידה אותו. עבורי תמצית המסר של מניעת תקיפה מתמצה במשפט "אם לא תספר זה לא יגמר" והאמת שחזרתם על המנטרה הזו כמה פעמים, אבל בכיוון השני. הזכרתם לא מעט את האיום של תוקף על הקורבן "אם לא תעשה מה שאני רוצה אני אספר ש...". אחת המטרות שלי בפעילות שלי במלחמה נגד תקיפה היא להבהיר שהאיום הזה לא פחות מפחיד כשהוא מפונה כלפי התוקף. תוקף פוטנציאלי
מאוד לא רוצה שידעו על מה שהוא עשה. לדעתי האיום שבלספר ולהוציא את הדברים החוצה, במקרה שבו התוקף מוכר לקורבן הוא אפקטיבי הרבה יותר מיכולת התגובה הפיזית. לא סתם תוקפים מנסים לשכנע את הקורבן לשתוק. הקורבן מחזיק נשק מאוד מפחיד עבור התוקף והתוקף יעשה לרוב הכל כדי שהקורבן לא יידע איזה נשק מפחיד הקורבן מחזיק בידיו. במקרים אחרים כשהקורבן יודע כמה התוקף מפחד מגילוי "הסוד" התוקף יעשה הכל כולל שימוש באלימות ואיומים ברצח כדי להשאיר את הקורבן בשתיקה שלו. אני חושב שהייתה פה הסכמה בנושא של העזרה שיש לאומניות לחימה אחרי התקיפה. אבל אני חושב שראוי להדגיש את הייתרונות שיש לאומניויות לחימה גם לפני התקיפה. ראשית - הקורבן הוא פחות טרף קל מעצם היכולת שלו להגיב. שנית - הקורבן מעצם ההפנמה של
האופציה שלו להגיב, הופך מסוכן יותר לתוקף, במיוחד בצד המילולי. קורבן שמתורגל לא לשתוק הוא קורבן פחות נוח. ותוקפים לא אוהבים קורבנות עם מחשבה עצמאית שעלולים לפתוח את הפה בנסיבות לא נוחות. את אתם שואלים את ההמלצה שלי, אני באמת הייתי שמח אם מדריכים לאומנויות לחימה שמלמדים ילדים, ידגישו את הנושא של התגובה המילולית ככלי בהתמודדות עם אלימות. כשמדובר בילדים, האיום "אני אספר לאמא", "אני אספר למורה", "אני לא אשתוק" יכול להיות ההבדל שבין תקיפה לויתור של התוקף על התוכניות שלו. לפעמים זה יכול להיות ההבדל שבין חיים ומוות. יש נפגעים שמפסיקים לתפקד אחרי פגיעה. יש כאלו שמפסיקים לחיות .. פיזית! עכבר