נפאל

mika tal

New member
נפאל

בימים אלה יצאה אזהרה חמורה של משרד החוץ המתריעה מפני סכנה הנשקפת למטיילים בנפאל. העניין הוא שתיכננתי בסביבות מרץ אפריל להיות בנפאל וזה מש מבאס אם לא... השאלה אם המצב קצת ישתפר יהיה טעם לטייל שם, או לוותר על זה??

jeshu

New member
המצב שם לא ישתפר בקרוב השאלות הן האם ניתן לטייל בביטחון יחסי בחלק המתוייר של המדינה ואיך היחס של המורדים המאואיסטים לתיירים. המלחמה הזו אינה עניין חדש,היא פשוט הדרדרה בזמן האחרון. תכנית חלופית יכולה להיות לסוע למדינת סיקהים שבצפון הודו ולאזורים אחרים של צפון הודו שדומים לנפאל.

mika tal

New member
תראה..

אומנם אני מודעת לכך שגם בעבר נפאל הייתה מדינה ששרויה ב"מצב מלחמה" , חשבתי על איזורים בצפון הודו, אך השאלה היא האם אפריל מאי הם חודשים לצפון הודו? הבנתי שלדרמסאלה אין בעיה, אבל ללדאק יש בעיה, שהעונה היא החל מיולי... מה דעתך?

Amoureuse

New member
ממליצה לדחות את ההחלטה

ולבדוק מה המצב שם לקראת הזמן שאת רוצה להגיע לשם. בעבר (כולל העבר הקרוב) המאואיסטים לא כיוונו את הפגיעה לתיירים, פרט לגביית "מס" בחלק ממסלולי הטרקים. בתקופת התיירות האחרונה (הסתו האחרון) היתה הפסקת אש. עכשיו היא הסתיימה והמצב באמת לא טוב, אבל אולי זה ישתנה שוב. מחזיקה אצבעות בשבילך ובשבילם...

Amoureuse

New member
אוי באמת על הפנים שם

רק עכשיו קראתי קצת באינטרנט ובאמת זה נראה רע. ועצוב מאד.

chico7029

New member
לא צריך לקחת ברצינות

הייתי בנפאל לפני קרוב ל 4 שנים, פחות משנה לאחר רצח המלך ובני משפחתו, והמצב שם היה רע. משרד החוץ הוציא אזהרה חמורה למטיילים לא להגיע לנפאל. טיילתי שם חודשיים, ומאוד נהנתי ולא נתקלתי בסכנות מיוחדות מעבר לסכנות שיש בכל טיול ... משרד החוץ עוסק הרבה בכיסוי תחת (כסת"ח) ... הכל תלוי בך, כמה אתה נבהל ומתרג מדברים ... אני במקומך הייתי מתכנן את הטיול רגיל. מקסימום, משנה יעד על המקום במידה והמצב שם באמת קשה .... צרפתי לינק לסיפורי דרך שלי מנפאל שמיכלים אלבומי תמונות ... ביי

Amoureuse

New member
זו גם היתה התגובה הראשונה שלי

אחר כך הצצתי קצת באינטרנט ומצאתי שעכשיו יש שם בלאגן גדול קודם כל יש עוצר לילה בקטמנדו, כל לילה מ- 21:00 עד 4:00 בבוקר. כשהייתי שם לפני 3 חודשים היה מעין עוצר וולונטרי ורוב המקומות נסגרו באיזור 10:30-11 בלילה, אבל לא כולם, ויכולת ללכת ברחוב גם ב 2 לפנות בוקר (בשובך ממעט הפאבים שכן היו פתוחים). עכשיו אל תעיז להוציא את האף אחרי 9... בשבוע שעבר היה באיזה יום עוצר כל היום כי תוכננה הפגנה נגד המלך. כל זה בקטמנדו. אז נכון, אפשר לרוץ ישר לפוקארה אולי יותר בסדר שם, אבל זה לא נשמע טוב בכלל. אבל מצד שני עכשיו ינואר ובתחילת פברואר מתוכננות שם בחירות שהן חלק מכל הבלאגן הזה ואח"כ יכול להיות שהמצב ירגע (או שלא). אז לכן אי אפשר להחליט עכשיו, שווה לעקוב וגם להכין חלופות. בטח לא לוותר מראש על נפאל! מקום מדהים ועם מקסים...

Amoureuse

New member
בקריאה שנייה

כל מה שכתבתי לא נשמע נורא כל כך. בכל זאת לא נהרג שם שום תייר. אבל למה להכניס ראש בריא למיטה חולה? טוב כל הכתיבות שלי פה בשרשור הזה בטח נובעות מההתחבטות שלי האם זה זמן טוב לנסוע שוב לנפאל... כי זה כל כך מדגדג לי
למרות שבלי קשר למצב כנראה כרגע זה ישאר רק חלום

pako81

New member
לא כמו שאומרים

גם אני הייתי בנאפל בספטמבר 05 אז דיברו על מהומות היו הרבה שביתות. שם אין שום סכנה במיוחד לא לתיירים חוץ מיזה שבדרך כלל זאת תקופה קצרה וזה עובר מה שבטוח אני לא יודע אם בארץ יותר בטוח מבנאפל.

mika tal

New member
צודק..

תודה רבה..איזה כיף עשית לי טוב בנשמה... חוץ מזה שזה נכון, הכל דינאמי, ומשתנה... נראה איך יזרום..

shaishoo

New member
נשאלת השאלה אז

אם איכפת לך לאמר לנו למה בחרת את הכינוי pako ..

pako81

New member
מתוך הסרט יצרים בדם מכיר?

סתם נדלקתי ששמעתי שם את השם

למעלה