נפאל בספטמבר

doronhall

New member
נפאל בספטמבר

שלום לכולם, לכבוד יום הולדתי ה-30, אני מתכנן טיול לנפאל בחודש ספטמבר. כדי להיות שם ביום ההולדת, וגם להנות מימי חופש של החגים, אני רוצה להתחיל בערך באמצע ספטמבר. אני יודע שהדבר גבולי בגלל שזה סוף המונסון, ובכל זאת, האם אפשר כבר לעשות טרקים בעונה זו, או שעדיף לי להמתין על חשבון לקחת יותר חופש ולא להיות שם ביום ההולדת? (למרות שהדבר פחות רצוי מבחינתי) תודה מראש לכל המגיבים, דורון

muga

New member
אין בעיה

אמצע ספטמבר זה כבר סוף עונת הגשמים, לקראת אוקטובר כבר מזג האוויר נוח מאוד. אין בעיה לצאת לטרקים כבר מאצע ספטמבר. באופן כללי, מזג האוויר הוא לא מדע מדויק. התקופה המומלצת לנפאל היא אוקטובר-נובמבר, כך שלהגיע שבוע-שבועיים קודם, ממש לא אמור להוות בעיה. טיול נעים ומזל טוב.

doronhall

New member
זה מהיכרות אישית?

אח שלי היה שם בספטמבר ולא הפסיק הגשם לרגע. האם אתם מכירים מישהו שהיה שם ועשה טרק בעונה זו? אני מנסה להסיק האם מה שקרה לאחי היה משהו חריג, או שזה באמת סיכון לבחור עונה זו. תודה מראש, דורון

sela v

New member
אני הגעתי לנפאל

באמצע ספטמבר והתחלתי את הטרק בערך בשבוע השלישי של החודש, והיה מזג אוויר מצויין, אבל זה לא אומר ששנה אחת מזג האוויר יפה שנה אח"כ הוא יפתיע. כמו שאמרו אי אפשר לחוות את מזג האוויר. למשל עכשיו אני גר באנגליה, וירד מעט מאד גשם מאז אוקטובר 2003, אבל שהייתי פה בין 1999 ל-2000 הגשם לא הפסיק, והיו כל הזמן הצפות.

doronhall

New member
תודה רבה על האינפורמציה

האם מישהו היה בנפאל בספטמבר ולא יכל לעשות טרק? תודה מראש על התשובות, דורון

sela v

New member
אני לא יודע איזה תשובה

אתה מחפש. מה זה לא יכל לעשות טרק? טרק אפשר לעשות כמעט בכל מזג אוויר. חלק יגידו שלא היה נורא, וחלק יגידו היה סיוט על אותו טרק, כמו שאני זוכר שאני עשיתי את הטרק ל-ABC לא לקחתי סבל, וראיתי ישראלים שעשו טרק לפונהיל שהוא הרבה יותר קל, לקחו סבל, ועדיין כבר ביום הראשון התלוננו כל הדרך. כשתגיע לשם, תוכל להתייעץ עם מטיילים אחרים שחזרו מטרקים (אלא אם יש לך טרק ספציפי שאתה יודע שאתה רוצה לעשות) ועם המקומיים שיוכלו לתת לך עצות לגבי מזג האוויר. יש בקטמנדו ופוקרה את סוכנויות הישראלים, והם יתנו לך מידע אמין.

doronhall

New member
סבבה.....

סגרתי עכשיו טיסה לאמצע ספטמבר, כך שהטרק יהיה בשבוע האחרון של ספטמבר לכיוון תחילת אוקטובר. יש לי נסיון רב עם טרקים בגשם בניו זילנד, אז אני מניח שיותר גשום לא יכול להיות (בכל זאת סוף המונסון). אגב, יש לי 3 אופציות לטיסות מבנגקוק לקטמנדו: 1. עם Thai בעלות של $500 2. עם Royal Nepal בעלות של $350 3. ב-Thai בעלות של $200 + 25000 מיילים של Star Alliance שיכאב לי מאוד לאבד. מה עדיף? האם חברה נפאלית זה בסדר? תודה, דורון

עמית22

New member
החברה הנפאלית סבבה לגמרי

טסתי איתם כבר 3 פעמים והם סבבה. הבעייה היחידה היא שיש על כל מטוס לפחות דיילת אחת מאוד שמנה שכשהיא מגישה לך אוכל הבטן שלה נוזלת דרך הסארי על העוף
, חוץ מזה הם ממש בסדר.

עמית22

New member
חשוב, לא לשכוח!!!

להגיע לנמל תעופה בבנגקוק מוקדם ולבקש מקום בצד ימין של המטוס ליד חלון!

למעלה