נע"ת - נוסף על תפקיד

נע"ת - נוסף על תפקיד

נע"ת זה מושג שמקורו בצבא (משם לפחות אני מכירה אותו), שם אנשים מוצאים את עצמם אחראים על דברים שלא מובנים מאליהם. ככה למשל אני הייתי האחראית היחידתית על ביטחון שדה, מישהי אחרת הייתה אחראית על סידורי התורנויות (נשמע מוכר?
) ומישהו אחר היה איש הקשר מול הרס"ר. במקומות העבודה קורה לפעמים שמוסיפים נע"ת שכאלו אבל לרוב בצורה יותר מקיפה שגם דורשת סנג'ור מסוים, ובעוד בצבא זה נתפס כלגיטימי איכשהו כי גם ככה אתה שייך למדינה וטוחן את הצורה בעד דמי כיס ויודע שלא תקבל שום הערכה, בעבודה זה מרגיש אחרת. סיפרו כאן חברות שלנו שהן אחראיות על סידור המשמרות, איזה עוד נע"ת יש אצלכם? לפי מה נקבע מי מבצע איזה נע"ת? יש תגמול על זה מלבד הערכת יתר של הממונים? במקום עבודה קודם אני גיבשתי נע"ת ספציפי במטרה להקל על העבודה ואכן היו תוצאות יפות, קיבלתי גם בונוס על ההשקעה והרבה פידבקים. אבל... אחרי שעזבתי גיליתי שנפתח תקן מלא עבור תפקיד הנע"ת שלי וגייסו לשם כך מישהו במשרה מלאה (מה שהפך את הבונוס שלי לסמלי למדי...). במקומות עבודה אחרים היה את מי שהיה אחראי על מתנות לימי הולדת, ארגון ימי גיבוש וכדומה, הכל על חשבון הזמן הפרטי כשבמקרה של מתנות זה היה יותר בעייתי כי זה דרש ממנה לרדוף אחרי כל העובדים ולגבות מהם כסף כשהיו מקרים שנאלצה להשלים מכיסה "על חשבון" אחרת העובד לא היה מקבל מתנה בזמן. איך זה הולך אצלכם?

im mitzi

New member
אצלנו אין נע"ת נוספים

אך בהחלט יש תגמול נוסף עבור שיבוץ המשמרות.

im mitzi

New member
לחיות בסרט זה טוב

אני ממש לא מקבלת איזה משמרות שאני רוצה, ברוב המקרים אני נדפקת עם משמרות בררה כי אני היחידה שלומדת חצי יום בשבוע והכי פנויה מהצוות (ולרוב אין לי אילוצים). מה שאומר שביום הולדת שלי עבדתי לילה לפני ובוקר אחרי, ככה שלא ממש חגגתי. אבל זה גם אומר שאם יש לי אילוץ על יום מסויים אני לא מוותרת עליו.

Alm0st Happy

New member
אז איזה תגמול בדיוק את מקבלת?

והאמת שאני לא באותו מצב. כן, אני אתפשר על עצמי לפעמים, אבל לרוב אני בונה את הסידור סביב עצמי וסביב הצרכים שלי. יש שיגידו שזה מגעיל, אבל זה לא שאחרים נדפקים מזה- הם גם מקבלים את המשמרות שהם רוצים, פשוט היו יכולים לקבל משמרות אחרות במחיר שאני אתפשר על המשמרות שלי. אבל כן, אני משבצת את עצמי ראשונה כשאני בונה סידור ומשנה לי משמרות רק אם באמת אין ברירה.

im mitzi

New member
לרוב אני משבצת את עצמי אחרונה

כי כמו שאמרתי אני עם הכי פחות אילוצים אצלנו מקבלים תגמול כספי עבור השבוץ (גם אני וגם מי שעושה את השיבוץ לצוות השני) קיבלנו הוראה מלמעלה להוסיף לקובץ משמרות חודשי עוד "משמרת בוקר" שזה תוספת של עוד 8 שעות לרוב אני עושה את המשמרות בבית כי אין לי זמן לעשות את זה בעבודה וזמן שלי בהחלט שווה את הכסף הזה

Alm0st Happy

New member
טוב, אצלי זה אחרת..

אני לומדת 4 ימים בשבוע (+ התנדבות + עבודה שניה של פעם בשבוע) ורוצה לעבוד 5-6 משמרות בשבוע, כך שיש לי מעט מאד מרווח תמרון. גם אני משבצת את ההכי גמיש בסוף, בשביל שיסתום לי את כל החורים שהסטודנטים יוצרים. ומה אני אגיד לך, הלוואי עלי לקבל תגמול כספי על השיבוץ, אבל האמת שאני לא רואה סיבה אמיתית לעשות את זה אצלינו. אני עובדת על הסידור תוך כדי משמרת לילה, כך שאני גם ככה מקבלת כסף, וזה לא משהו שלוקח שנים, בטח שלא 8 שעות מזמני החופשי.

im mitzi

New member
על הסידור האחרון

עבדתי יומיים, זה לא תמיד קל ולגבי הבחור הגמיש, תנסי די פעם לצ'פר אותו, לתת לו לסתום חורים זה לא יפה

Osnatz1

New member
אני עושה אצלנו בק-אופיס בסוף כל יום

סתם לשבת ולעדכן טלפונים וכו' ללקוחות כי בתור נציגות אין לנו גישה לזה. אין על זה איזשהו תגמול נוסף מבחינת שכר פרט לשעות נוספות שאני בלאו הכי צריכה, ומשחררים אותי מעבודה בימי שישי בתמורה לזה (שזה נהדר בשבילי כי אני שונאת לעבוד שישי) אה, ואני אחראית "ועדת קישוט" (שכוללת בעצם רק אותי
), שהתגמול היחיד על זה זה לחזור פעם בחודש כשצריך להכין לוח ימי הולדת עם סימני טושים על האצבעות כמו ילדה קטנה.. מה שכן, ממש כמו בבי"ס, כשיש תחרויות וכו' מוציאים אותי מהמערכת בשביל להכין שלטים וכאלה וזה מרגיש כמו שעה חופשית

Alm0st Happy

New member
בהחלט!

אנחנו משרד שצריך כל הזמן עבודה שוטפת בעדכון הניירת והנהלים שלנו. הכל דינאמי, הכל משתנה- נוספות מערכות ופיצ'רים חדשים, נהלים משתנים בהתאם למצב הנוכחי... כעקרון, כל אחד שמסיים חפיפה מקבל פרוייקט יחסית גדול לעבוד עליו בחודש הראשון. כל מיני פיצ'יפקעס שהמשרד צריך- לעדכן את כל התיקיות המשותפות, לעדכן את הקונטאקטס, כל מיני עבודות שחורות אבל סופר מועילות שלאף אחד אין זמן וכוח לעשות. מעבר לכך, הבוס לפעמים מפיל על מישהו ספציפי כל מיני מטלות שצריכות להתבצע והן לא בסמכות אף אחד. בנוסף, יש עובדים מסויימים שאיכשהו מצאו את עצמם "מומחים" בתחום נקודתי שלאף אחד אחר אין מושג בו- מי עם תוכנה מסויימת, מי עם להוציא לפועל איזה משימה מסובכת.. גם לי יש את המערכת שלי שאף אחד לא יודע לתפעל, וכבר קיבלתי טלפונים בהולים ב-2 לפנות בוקר כי משהו נדפק שם. לרוב כשיהיה צורך בעבודה על המערכת הזו, הבוס יבקש ממני לבצע אותה כי כל השאר לא מבינים בזה כלום. באופן אישי, כשאני רואה משהו שצריך לעשות (לעדכן קלסר מסויים, לעדכן נוהל וכו') אני לרוב שולחת למייל שלי בוס ואומרת לו שנמאס לי שזה ככה ואם יש לו הנחיות מיוחדות לאיך הוא רוצה שאני אעדכן את זה. השאר לרוב לא עושים את זה ופשוט מקטינים ראש, אבל זה באמת משהו מעבר שאי אפשר לבוא בטענות למי שלא עושה. ואה, הכי חשוב- 0 תגמול כספי, אבל איכשהו זה לא מפריע לי. לא נראה לי שאלה פרוייקטים עד כדי כך גדולים בשביל להצדיק תגמול כספי, למרות שפעם כן היו מוסיפים לשכר השעתי כמה שקלים למי שעשה את הפרוייקטים האלה. כמובן שכשאני באה במיוחד לעבודה בשביל לבצע משהו שהבוס ביקש (כלומר, אני לא משובצת למשמרת ובכל זאת הגעתי) אני מקבלת על זה תשלום מלא, ובפעמים הנדירות שמצאתי את עצמי בלילה חופשי דבוקה לטלפון בועידה עם הבוס והקולגה שבמשמרת באותו הרגע- גם על זה קיבלתי תשלום למרות שפיסית לא הייתי בעבודה.

sparx

New member
טכנית אין לנו כזה..

או לפחות לא משהו שמגיע מדרישה. יצא שאני אחראית על חלב קפה וימי הולדת.. כי אני בנאדם [כנראה] אכפתי ומי שהיה אחראי על זה קודם החליט להוריש לי את התפקיד [ולא סירבתי..] כשהוא עזב בלי קשר אני נוטה לקחת על עצמי כל מיני פרוייקטים כשאני רואה את הצורך. למשל אני וחברה ניקינו את המקרר [כי היה ממש מגעיל שם חח] ובדברים יותר מהותיים - בעבודה שלי אנחנו מתעסקים עם המון המון המון מידע ובהרבה מקרים אנחנו לא זוכרים את הכל בע"פ [כי זה בלתי אפשרי] ואנחנו צריכים לבדוק בכל מיני מקורות וזה מייאש כי אתה לא תמיד יודע איפה למצוא את זה. אז אם אני רואה שיש משהו שחוזר על עצמו וצריך לעדכן את כולם אני עושה את זה. או למשל לאחרונה החלטתי ליצור מעין חוברת למתלמדים שתהיה מאוד מסודרת לפי נושאים שרלוונטים ספציפית אלינו ולא בצורה שהמידע מסודר בכל המקורות השונים. פיזית עוד לא התחלתי את הפרוייקט הזה אבל אני ממש מתכוונת לעשות אותו.. בנוסף לקחתי על עצמי להפוך את המשרד לממחזר ודאגתי שיהיו פחי מחזור וכו'.

golan2072

New member
בזמנו, כשהתקינו תוכנה חדשה, נוספו לי תפקידים

עברנו קורס על התוכנה החדשה, ובלי להשוויץ יצאתי מצטיין קורס - ולכן תפקדתי למעשה כבודק בטא של התוכנה במוקד (לפני שהתחילו להשתמש בה) וכעוזר הדרכה בשימוש בתוכנה (הכרתי אותה יותר טוב מחלק מהבכירים). אמנם לא קיבלתי שום בונוס כספי על זה אבל זה אמר שלפעמים עשיתי עבודה קלה ונעימה במקום מענה, מה שהיה בהחלט מרענן.

golan2072

New member
חשוב לציין...

... שבאותה תקופה כבר הייתי מאוד שחוק מהעבודה כך שלא הצלחתי להקדם משם, אבל הריענון שבעיסוק בתוכנה החדשה עזר לי למשוך עוד חודשיים-שלושה בעבודה לפני שהתפוטרתי.

אני לא חושבת שזה נע"ת...

אבל אני אחראית על כמה נושאים שקשורים לאינטרנט אצלנו מעבר להיותי מדריכה, מתוגמלת גם בהתאם

אושי231

New member
אצלינו זה נקרא "תפקיד רוחב"

את מושג הנע"ת אני מכירה מהצבא. בזמנו היה לי נע"ת חינוך- אחריות על הסברות שבועיות לכלל היחידה , לוח מודעות, חינוך וכו'. בעבודה הנוכחית שלי זה נקרא תפקיד רוחב. בגלל שזו עבודה שכמעט כולם רוצים להתקדם בה אז יש הרבה אנשים שלוקחים על עצמם תפקידים. התגמול הוא בעיקר שיכירו אותך ובהמשך זה יכול לעזור המון כשיודעים מה עשית ואיך הרמת פרוייקט. התשלום הוא לפי שעות בעבודה שלי כך שלא עושים את זה על חשבון זמן פנוי אלא בשעות העבודה. בנוסף, זה לא נקרא נע"ת אלא פשוט פרוייקט שאת מרימה, אחראית על משהו נוסף מעבר לתפקידך.

נע"ת של צבא...

הזכרת לי שבזמנו, בשיא האינתיפאדה, כשהיינו במחסור היסטרי של כ"א ובמקביל תגברו לנו את התורנויות ככה שכל לילה היו 3 אנשים במקום אחד - מה שאומר שכל לילה שלישי במקרה הטוב כל אחד מהקצינים לא ישן ולא הייתה אפשרות ללכת לישון לאחר התורנות, סגן מפקד היחידה החליט שצריך להתחיל הסברה שבועית וכל שבוע יעביר אותה קצין אחר - וכשניסינו להסביר שאנחנו גם ככה בקושי מתפקדים ככה שזה בעייתי עבורנו נתקלנו בחומה אטומה. חשבנו שלפחות יתחשבו ויפילו את זה קודם על קצינים של ענף אחד שהיו פחות עמוסים (תורנות הלילה שלהם הייתה כוננות והם ישנו ברובה + להם לא היה מחסור בכ"א) אבל גם זה לא קרה. וכמובן שמי שנדפק היו הראשונים ברשימה כי אחרי הבנאדם הרביעי או החמישי שעשה את זה כבר לא הקפידו כל כך.

נזכרתי בעוד נע"ת (סוג של)

זה לא היה בדיוק נע"ת כי זה היה חלק מהתפקיד - במקום העבודה הכי טראומתי שעבדתי בו היינו פותחים כל יום במחלקה עם שליחת מייל עם עדכונים על פעילויות מסוימות. איכשהו יצא שקצת אחרי שנכנסתי לתפקיד מצאתי את עצמי שולחת את המייל כל בוקר למרות שכל אחד יכל לעשות את זה בתכל'ס, אבל יצא שזאת בדיוק עושה משהו אחר וזה לא יודע מה בדיוק צריך לעדכן... ומפה לשם זה הפך ל"תפקיד של מרצי". בוקר אחר הטילו עלי משימה דחופה מאוד אז ביקשתי ממישהי אחרת שתעשה את זה והיא טענה שלא יודעת איך (והיא לא הייתה דנדשה במקום). אמרתי לה שתסתכל על המייל ששלחתי יום לפני כן ותזין את הנתונים מהמאגר שהיא מכירה. היא עשתה את זה בצורה עקומה בטירוף - להערכתי בכוונה כדי שלא יבקשו ממנה שוב לעשות את זה (אני מזכירה שזה כולה לשלוח מייל ולעדכן נתונים לפי תוכנה - באמת לא משהו מסובך ולוקח גג 3 דקות). השיא היה שנעדרתי ליום מהעבודה ולמחרת גיליתי שבאותו יום המייל פשוט לא נשלח, אף אחד לא היה מוכן לעשות את זה אז הוא לא נשלח - וזו הייתה תקופה לחוצה למדי ושליחת המייל באותו יום הייתה אפילו יותר קריטית מאשר בדרך כלל. בפעם אחרת אחת הקולגות שיותר הערכתי שם שאלה אותי אם שלחתי את המייל וכשאמרתי שהבוס ביקש שאני אבצע דחוף משהו אחר ואני באמצע, היא הציעה שהיא תעשה את זה במקומי ואני אשלח את המייל. הגבתי לה בכזה מבט המום שהיא ישר התקפלה ושלחה את המייל, באמת שלא ברור לי מה היה הקטע. אני תוהה מה היה אחרי שעזבתי...

למעלה