נעשה מעט צדק

zomet10

New member
מה דעתך? נעשה מעט צדק?

לא ברור מהי עמדתך האישית. הרשימה של הייטנר מעניינת, היא מציגה את התמונה ברמה תלת-מימדית, אך מהי דעתך האישית?

leongershovich1

New member
אני מסכים עםהרשימה של הייטנר

כשארעו הפרעות בתשס"א אני הייתי במכינה קדם-צבאית שהייתה ממוקמת אז במתחם נעמן (בין עין-המפרץ לכפר-מסריק) דרומית לעכו ואני זוכר את הפחד הכללי שנוצר עקב פרעות הערבים. אנחנו היינו צריכים לארגן לעצמנו שמירת לילה במתחם (בכוחות עצמנו כמובן), במדינת ישראל הריבונית, בגליל המערבי! היעלה על הדעת??? אחת הבעיות של כולנו היא הזכרון הישראלי הקצר. ועל כן אין ברירה אלא לזכור ש"מלחמה לנו בשיכחה" (כמו שקבע ברל כצנלסון לפני הרבה מאות שנים). וועדת אור באה לעולם בחטא ומסקנותיה בנויות על הנחות יסוד מוטאות ועל-כן מסקנות מח"ש הן עשיית צדק עם השוטרים שנאלצו להתמודד עם הפרעות. אין זאת אומר שמח"ש היא שיא השלמות כמובן- זהו ארגון בעייתי מאוד.

zomet10

New member
לדעתי...

אחת הבעיות הגדולות בחברה שלנו הוא העיוות של ערכי הדמוקרטיה, אכן, לפי עקרונותיה מחוייב שיהיה אפוזיציה וקואליציה, אגב, לא רק בכנסת ובממשלה. תמיד יהיו את המתנגדים, המסכימים, השוללים, הקיצוניים ומעט קנאים, ובשביל למנוע אי-סדר ואנרכיה נוסדו רשויות נוספות כמו מערכת בית-המשפט, המשטרה וכו'. כאשר יש אנדרלמוסיה, מהפכה, סכנת חיים, על המשטרה להתערב לשם השכנת סדר בית "בבית-שלנו" וכאשר קיימים ענינים ומחלקות לא פתורות, בית המשפט מתערב וזאת מתוך סמכות-על שניתנה לו ולצוות השופטים, הבעיה שאף על-פי שבית המשפט-השופטים, יועצים בכירים, ראיות למינהם וכו' מוכיחים את האמת, יתעורר "גוף" אנטי (בדרך כלל מייצג את האופוזיציה לרוב) ומעורר הד-תקשורתי ללא עובדות והסמכתות, מה שמבלבל בסופו של דבר את האזרח ההא'-פוליטיקאי....

zomet10

New member
יום השנה לציון מאורעות אוקטובר

במשטרה חוששים מגל הסלמה, חיכוכים והתלקחות, החשש גובר עקב פירסום החלטת המחלקה לחקירות שוטרים בשבוע שעבר, שלא להגיש כתב אישום נגד השוטרים המעורבים באירועים.

למעלה