נער "הנרות"

nehtab

New member
נער "הנרות"

מעשה מדהים שקרה בימינו ממש- מתוך הספר "אנשים מספרים על עצמם" / חיים ולדר. הגיע לידיי סיפור שמתאים ממש לספרים שלך, ויש בו מוסר השכל להרבה אנשים. יום אחד מקבל יהודי ירושלמי טלפון באישון לילה. על הקו היה ידיד שלו מן העבר, אדם שמתגורר שנים רבות באחת ממדינות אירופה. אותו ידיד אומר לו: " אני מתנצל בפניך, שאני מעיר אותך בשעה כזו, אך יש משהו שפשוט מטריד את מנוחתי. כבר מספר שבועות, מדי לילה בלילה מופיע בחלומי בני ז"ל, שנהרג לפני כמה שנים בסיבות טראגיות, ואני רואה אותו בוכה, כשסבל נורא על פניו. גם הלילה חלמתי שוב את החלום. והפעם בני היה ממש מיוסר, ומעיניו זלגו דמעות גדולות, ממש כמו זרם של דמעות. זה ממש עינוי בשבילי. אני מבקש ממך, לך מחר עם בוקר, קח עשרה אנשים יראי שמים, ותאמרו קדיש, כמה פרקי תהילים ליד הקבר. אולי הוא צריך תיקון." האיש התנצל על ההפרעה, אך היהודי הירושלמי הרגיע אותו ואמר לו, שיארגן עם שחר מניין כדבריו. ואכן כך עשה. עוברים יום ויומיים, והאיש שוב מתקשר. "מאוד לא נעים לי, אבל הוא שוב הופיע בחלומי, בידיו היו שני נרות, ופניו מעונות מאוד. הוא בוכה בלי סוף. אני הולך למות מצער ופחד. עשה משהו, אני מבקש ממך". הירושלמי נוטל שוב מניין אנשים ועולה אל הקבר. כמה ימים שקט, ואז שוב מתקשר הירושלמי כולו שבור לחלוטין ובפיו אותה בשורה. הפעם, צץ רעיון במוחו של הירושלמי. בפעמים הקודמות הוא שם לב שיש מתקן מיוחד לנרות על קבר הבן. הוא קנה עשרה נרות נשמה והדליק אותם בתוך המתקן. הייתה לו הרגשה שזהו הפתרון, שכן הנער הראה בחלום נרות. עוד באותו לילה, מתקשר האב בצריחות ממש: "תספר לי מה עשית? בני הגיע אליי עם מאות נרות, ופניו ממש דולקות כמו אבוקה, וכאילו הפנים שלו בוערות ונוטפות. אני לא יכול לעמוד בזה". הירושלמי ענה לו, שכנראה יש כאן עניין עם הנרות. "היום הדלקתי על הקבר של בנך עשרה נרות נשמה, עשית לו שם על הקבר מתקן מדהים ביופיו." ברגע שהירושלמי אמר זאת, פרץ האב בשאגה: "אוי ואבוי, המתקן, המתקן! לא שילמתי עליו. לפני שנה בערך, הזמנתי בטלפון מתקן מיוחד לנרות, אצל בעל מלאכה. לקחתי את כתובתו והבטחתי לו לשלוח את התשלום, ופשוט שכחתי. כעת אני מבין הכול. תעשה לי טובה, לך לבעל המלאכה תכף ומייד, שלם לו את הסכום המלא, ואני אשלח לך בדואר את כל הוצאותיך, כולל הטרחה שטרחת בזמן האחרון". הירושלמי הלך מייד לביתו של בעל המלאכה, שלא היה בבית. רק בנו היה שם. הוא סיפר לו בהתרגשות את כל הסיפור, וביקש שיתקשר לאביו, שידע שהכסף הגיע. בעל המלאכה הגיע מייד לביתו, כדי לקבל לידו את הכסף, שלא תתענה נשמתו של הנער המסכן. בעל המלאכה נטל את הכסף ומחל בלב שלם, והירושלמי מיהר להתקשר לאב ולהודיע לו שהכסף שולם. באותו הלילה התקשר האב , רועד מהתרגשות. הוא סיפר שבנו הופיע בחלום, מחייך כולו, פניו שלוות וטהורות ושמחות, ללא אות של סבל וכאב. הוא היה מואר באור נרות, אך נתן לאב תחושה שהכי טוב לו שם למעלה. תוך כמה ימים, הגיעה מעטפה ובה תשלום נכבד ליהודי הירושלמי, שטרח והקדיש מזמנו וכספו, כדי להשקיט נשמה מעונה. זהו הסיפור, ואם תרצה לדעת מאיפה אני יודע אותו, ובכן, אבי הוא בעל המלאכה, שהתקין את מתקן הנרות ואני הבן שקיבל לידיו את הכסף. הסיפור הוא אמת לאמיתה, וניתן גם להוכחה. אני חושב שהמסר מהסיפור ברור, ומקווה שכולם יזהרו מגזל וחשש גזל, ויהיה המסר החשוב הזה לעילוי נשמתו של אותו נער, שאני קורא לו "נער הנרות". ************ וזה ישמש לקח לאדם שיתעורר לבו שאם יש בידו איזשהו גזל לא תתקבל תפילתו ויהיה מופרש בעולם הבא ולא יזכה לראות בזיו השכינה. ואנו רואים שבדורו של נוח שנענשו במבול שהחריב את כל העולם, למרות שעשו הרבה עבירות, לא נחתם גזר דינם אלא על הגזל. ואיסור הגזל הוא בין אם גזל כסף מכיס חברו, ובין שהוא לוה ולא החזיר ובין שרימוהו בעסקו, במספר המעות או בכמות הסחורה. כל אלו הם בכלל גזל. ודין פרוטה כדין מאה. לא משנה הסכום, זהו אותו דין. אפילו להשתמש במחק בלי רשות. הגזל זהו איסור חמור כל כך. והיה אדם שמת מוות קליני ובחלק מסיפורו המרתק אמר שעל שהתקשר מהטלפון של סבתא שלו בלי רשות- אמרו לו בשמים שזהו גזל ואפילו שסבתא שלו אוהבת אותו כל כך. באהבת ישראל ננצח. כל עם ישראל אחים.

nehtab

New member
../images/Emo13.gif

את הסיפור הזה לקחתי מהספר "אנשים מספרים על עצמם" שכתב חיים לדר. ושאר הסיפורים- חלק ממה ששמעתי, חלק מאתר הידברות בקטגוריה של סיפורים מהחיים, ויש עוד מקומות. רק רציתי להגיד לגבי הסיום של התגובה שלך- המתנחלים= בוגדים. בתור אחת שמכירה מתנחלים מקרוב אני יכולה להגיד לך בודאות שהמנתחלים הם אנשים מקסימים וטובים. ברור שיש יוצאי דופן, אבל באופן כללי רוב רכובם אנשים משכמם ומעלה. אנשם שהיו מוכנים לבוא למקום שומם ולהפריח אותו (וכל זה בעידוד הממשלה!) ולמרות כל הקשיים, הקסאמים וכו' הם נשארו שם וסירבו להפקיר את אדמת ארץ ישראל. רק נראה מה קורה עכשיו בשדרות ונבין מה עבר גם עליהם. זה פשוט נורא. אבל הם לא חשבו על עצמם אלא על הכלל. וגם כשבאו לגרש אותם ולעקור אותם מביתם רוב רובם המוחלט כלל לא התנהג באלימות, דבר שלכאורה בלתי נתפס להבנה, אבל הם התעלו מעל עצמם ועשו את הדבר הנכון שהיה צריך לעשדותו ולא הפגינו שינאה ואלימות. והאמת היא שגם אם יש ליהודי אחר דעות שונות מאיתנו- אנחנו צריכים לזכור ש- כל עם ישראל אחים ובאהבת ישראל ננצח.

גם אני מכיר אותם מקרוב

אפילו נשאר לי סימן ביד מהבלוק האחרון שהם זרקו עלי כחייל:)

שרירי86

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח באמת זרקו עליך בלוק?? באיזה גודל????

nehtab

New member
בסה"כ הם התנהגו בצורה ראויה לשבח

אני מסכימה איתך מאוד שזה בכלל לא בסדר מה שעשו אלו שהתנגו באלימות. אבל זה לא כולם! אחותי לדוגמא גרה בפסגות ולמרות שהיא מתנחלת לא נראה לי שהיא או בעלה יזרקו בלוק על מישהו. גם אותם אלו שהתנהגו באלימות- נאמר "אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו". אנחנו לא היינו במצב שלהם ולכן אנחנו לא יודעים. הם היו מלאים בעצב וכאב נוראיים. איזה הרגשה זו ששבית שהם כל כך אהבו והשקיעו בשבילו פתאום נלקח מהם. הניתוק מהבית, מהחברים, מהשכנים זה פשוט נורא. ועד היום הממשלה ממשיכה להתייחס אליהם באכזריות. אולי ליותר מאלף אנשיםן אין עדיין עבודה, אין כסף לשלם, אין בית מסודר, גרים בקראווילות שרק לפני כמה ימים ילד נפצע והובל לבית החולים כתוצאה מהליקויים במקום. זה כאב גדול לכל החיים. הרבה נערים שם היו נמצאים בדיכאון עמוק גם אחרי שעברו חודשים מאז הגירוש הנורא. זה לא פשוט! זה לא קל! לצערי אני יכולה להיות בטוחה שאם היו עושים את הפינוי הזה במקום אחר אז האלימות לא הייתה פוחתת ואולי אף יותר. אני זוכרת שביום של הגירוש פשוט לא יכולתי. כל פעם שנזכרתי בזה שעכשיו מגרשים את האחים שלי מהבית דמעות התחילו להציף את עיני. באמת תושבי יש"ע הם אנשים מקסימים ונפלאים. באהבת ישראל ננצח, כל עם ישראל אחים.

את מדברת איתי על עצב וכאב?

קברת פעם אח? החזקת חבר גוסס בידיים? אני כן! אז מה, אז הלכתי להכות את כל מי שקשור איכשהו? את כל הערבים? את נתניהו ששיחרר את מי ששלח את רוצחיי אחי? איך את מעיזה לדבר איתי על סבל??

nehtab

New member
זה באמת מצער מאוד מה שכתבת

וזה גם באמת בכלל לא טוב לנהוג באלימות. אני לא מצדיקה את מה שהם עשו. עיקר הניסיון במידת האהבה שחשובה כל כך, זה לא כשהצד השני מתנהג אליך יפה אלא כשהצד השני לא מתיחס אליך יפה ואתה בכל זאת מחזיר לו אהבה וכלל לא זוכר את מעשהו הרע. אני רק אומרת שצריך לנסות להבין אותם. הם באמת היו נמצאים במצב קשה מאוד. רק רואים את המראות בטלויזיה והלב נקרע, כל כך הרבה דמעות נשפכו. אתה צודק שיש דברים יותר גרועים מזה. אבל אלו שעשו זאת לא פעלו מתוך רוע לב ואכזריות חלילה. הם אנשים טובים, ואני לא אומרת את זה סתם. יצא לי לקרוא סיפור אמיתי על מישהי שהיא ממש מלאך משמים ועוזרת לכולם, מוסרת את נפשה למען אחרים וקרה מקרה שגרם לאחת אחרת לחשוב עליה שהיא רעת לב וקמצנית, דבר שהוא בכלל בכלל לא נכון. ובעצם המסר הוא שלפעמים יש אנשים שנראים לנו עקב מעשה או מעשים מסוימים כאשנים לא טובים או שפשוט אנחנו נותנים להם איזושהי סטיגמה שהיא בעצם לא נכונה, אנחנו לא מכירים אותם באמת. תמיד עלינו לדון לכף זכות, להסתכל על כל המעשים, להתרכז בחיובי. ושוב- אני באמת לא מצדיקה את האלימות בה נהגו אבל זה לא מעיד על כך שהם רעים כי אני יודעת שזה ההיפך. באהבת ישראל ננצח. כל עם ישראל אחים.

תקשיבי

(ואני לא בא בעצבים, כי את באמת נשמעת בחורה מקסימה), אני אתן כדוגמא מנכ"ל של ארגון התנדבות למען עניים: הוא כנראה היה אדם טוב, ניהל ארגון שציל חיים בזכות האוכל שחילק למעוטי יכולת. אבל אז התלוננו נגדו מספר עובדות, והסתבר שהוא הטריד מינית. זה מבטל את כל הטוב שהוא עשה? כמובן שלא, אבל הוא נגע באישה ללא רשותה ועל זה הוא צריך להענש. אז אני לא אומר שהמתנחלים לא עשו דבר רע בחייהם, אבל הם כן הכו אנשי כוחות הבטחון, כן איימו בחיי אנשי ציבור וצבא, כן יידו אבנים על משפחות שכולות.

nehtab

New member
אבל זה רק חלק!

ובאמת מה שאותו חלק עשו לא היה בסדר. באהבת ישראל ננצח. כל עם ישראל אחים.

ברור שזה לא כולם

אבל בהחלט הרוב. זה התחיל כמיעוט, והקשבנו שנאכוף את החוק אם ירצו ואם לא, גם ה"אוהבים" הפכו לשונאים ואלימים.

noamgk

New member
ספרת?

אתה כל כך לא מבין ולא מכיר את ציבור המתנחלים, כך שככל שתשתוק יותר כך ייטב (גם לך וגם לנו). ה"שונאים" תמיד היו "שונאים", וה"אוהבים" תמיד יאהבו כי אלו שתי השקפות ושתי דרכים שהתפצלו ומפרשות, כל אחת בדרכה, את תורת הרצי"ה והראי"ה ואת כל מהלך הגאולה בתוך זה. ה"שונאים" (ואני כותב במרכאות, כי הם לא שונאים אף אחד - אלא אוהבים את הארץ ונלחמים עליה בדרך בה הם חושבים שצריך להלחם עליה) הם מיעוט. הם אמנם הרוב בתקשורת, והרוב במאחזים, אבל בשטח - הם מיעוט. (כמובן, אין לי שום דבר נגדם כאנשים - הלוואי והייתה לאנשים כמוך עשירית מאהבת העם והארץ שיש להם...)

אגב, ל"אנשים כמוני"

יש אהבת המדינה, מה שאין לאנשים כמוך. מספיק אהבת המדינה בשביל להתנדב לקרבי למרות שאני אח שכול, מספיק אהבת המדינה בשביל להתנדב ליחידה מובחרת ומספיק אהבת המדינה בשביל לרצות לשרת אותה עד יומי האחרון. הכי חשוב- מספיק אהבת המדינה כדי לחסל כל מי שינסה לפגוע בה, בין אם ערבי ובין אם יהודי.

nehtab

New member
אבל הם באמת באמת אנשים טובים!

תראה, אני לא אומרת לך את זה מתוך השערה או משהו כזה אלא מתוך עובדות. אני מכירה מתנחלים והם אנשים מקסימים וטובים וזה ממש מצער שבתקשורת מציגים אותם כפושעים. דבר שהוא כלל לא נכון!!! הנה בפינוי של גוש קטיף חשבו שיהיה הרבה אלימות ובסוף בכלל לא היו מקרי אלימות חוץ ממה שהיה בגג של הבית כנסת בכפר דרום שבכלל לא בטוח שזה אנשים מהגוש וגם מה שהם זרקו בכלל לא היה חומצה אלא חומר אחר ששכחתי מה זה היה בדיוק אבל משהו לא מסוכן. והנה מה שהיה בפינוי עמונה שהשוטרים ברוב חוצפתם העיזו להכות באלות אנשים חפים מפשע, רבים מהמוכים לא עשו כלום. רואים את התמונות ופשוט מזדעזעים. ראשים מלאי דם, מכות יבשות שאין להם סימנים כלפי חוץ, דברים מזעזעים. והם על הסוסים, להם יש מגנים, לא איכפת להם. הרי זה נורא!! כמה צער זה גורם לריבונו של עולם! אז מה הם יעשו, אי אפשר לחשבת בחיבוק ידיים. כמו שהנוצרים אומרים שאם מישהו נתן לך סטירה תגיש לו את הלחי השניה. צריך לאהוב אותם, צריך לאהוב רשע גמור כמו צדיק גמור. אבל לא לשתוק ולהיות כאבן שאין לה הופכין. תדמיין לעצמך שהיו מגרשים אותך מהבית שלך, זה לא היה פשוט, זה דבר קשה מאוד. אני לא סתם אומרת שהם אנשים טובים, זה באמת ככה- וזה חשוב לדעת את זה. חשוב לדעת את האמת ולא לחיות בשקר שהתקשורת מאכליה אותנו. פשוט שקרים וכזבים. כי מה שהתקשורת עושה זה סתם הוצאת שם רע ובכלל לא בסדר. אני אישית מכירה אישה שהייתה גרה בגוש קטיף והממשלה שלחה להם ארגזים כדי לארוז את החפצים והאנשים לא השמתשו בזה, אולי רק חלק ארזו בצד. ואז הבן של אותה אישה היה ליד ערימת הארגזים שם ולפתע הוא רואה עיתונאים אחת מבעירה אש בארגזים. לא לעיתונאים מה להגיד בחדשות על אותו ידשוב ולכן הם ייצרו לעצמם חדשות. ומה אמרו בתקשורת- "תושבי כרם עצמונה הבעירו ארגזים..." פשוט נורא!! וזה דבר שבאמת קרה ולצערי לא המקרה היחיד, כלל לא היחיד שהתקשורת מספרת קשרים. ואסור להאמין ללשון הרע. יהי רצון שכולנו נהייה מאוחדים בע"ה. אמן.

למעלה