נערה מתבגרת

mika2

New member
נערה מתבגרת

שלום, בתי בת 12. לאחרונה פתחה בדיאטה רצחנית והורידה 12 קג ממשקלה. מאד גבולית. האם אוכל לקבל המלצה לתזונה מאוזנת שבה היא תשמור על משקלה אך תקבל את כל אבות המזון הדרושים לילדה בגילה ? גובהה 160 והיא שוקלת 38 קג. כמה קלוריות היא צריכה לאכול ביום ? האם אוכל לקבל תפריט לדוגמא ? תודה

מלכיאלה

New member
זהירות

מתוך ניסיון, נראה לי שהבת שלך בדרך לאנורקסיה. גם אני התחלתי ככה בגיל הזה , והייתי במשקל הזה, והיום 5 שנים מאוחר יותר אני נלחמת כדי להבריא ( 3 אישפוזים). אני מציעה לך בכנות ומכל הלב , לשים לב למה שבתך אוכלת, איך היא מתלבשת , האם היא בדיכאון, האם היא מנסה להתחמק מארוחות עם כל מיני תירוצים ( אפילו אם הם נשמעים הגיוניים) פשוט תפקחי את העיניים, שאם חס וחלילה היא עושה משהוא קיצוני , שתוכלי לתפוס את זה בזמן. מצד שני יכול להיות שהיא באמת עושה רק דיאטה. חומר למחשבה דניאל

tori1

New member
משקל נמוך מידי..

אני חושבת שאם בתך כבר בת 12 וגובהה 160 היא צריכה לשקול מינימום 45, 38 זה מעט מאוד, יש לה כוח בכלל? היא לא חיוורת? אני גם בגיל 13 או 13 התחלתי עם "דיאטה" אני מציעה לך לשים לב, ובאמת כמו שמיכאלה כתבה להסתכל מקרוב איך היא מתנהגת ליד אוכל.. תירוצים, לשחק עם האוכל, הולכת לשירותים מיד אחרי האוכל וכו. בקיצור מקווה שהיא תעלה במשקל מעט והכל יהיה בסדר.

mika2

New member
אני זקוקה לעזרה- תפריטים

איפה אפשר למצוא טבלה של כמה קלוריות ילדה כזו זקוקה ליום ומגוון של תפריטים בהתאם ? אודה לכם.

kiticat

New member
אני בטוחה שאם תפני

לדיאטנית היא תתן לך ייעוץ. קויים כלליים- אומרים שבגיל כזה צריכים 41 קלוריות על כל משקל גוף בהנחה שלא מעוניינים בהשמנה או הרזייה. ש55 אחוז מהקלוריות יגיעו מפחמימות, 25 משומנים ועדיף רווים (שומנים טובים, כמו זיתים, אבוקדו ואגוזים שונים), ו20 חלבונים. תדאגי שהיא אוכלת משהו כמו פרוסה קטנה לפני היציאה. לחם וגבינה עדיף. צהריים הכי חשוב. מנת חלבון, אורז/קוסקוס, לחם. משהו כזה. תדאגי שיש סידן בתפריט! מאוד חשוב סידן לנערות! וירקות! בירקות יש הרבה ויטמנים, שמועילים לגוף.

למעלה