נערה מבולגנת

nhrukv

New member
נערה מבולגנת

מיכל שלום, הבת שלי בת 12 מאוד מבולגנת. החדר שלה תמיד מבולגן וגם ארון הבגדים. בעבר סידרתי לה מדי פעם את הארון ומדי פעם עזרנו בחדר. באיזשהו שלב דרשנו ממנה לסדר את החדר ואז היא דוחפת את הבגדיםואת כל הבלגן לארון (כאילו מסודר) ומעמיסה שקיות ואוהבת לצבור דברים במגירות.. כמו כן גם המקלחת נדחת לדקה ה-91 לפני השינה. ואז חשבתי שזה צריך כבר לבוא ממנה כל ענין של האסטיקה ולא להוציא אנרגיות מיותרות או להסיט את כל התקשורת ביננו לויכוחים על סדר, וניסינו לא להעיר לה בכלל. זה אומר שלא מנקים לה את החדר ולא מחליפים מצעים עד שהחדר מסודר. כמו כן המקלחת היא אחריות וענין שלך. העניין שהגיעו מים עד נפש והחדר היה מבולגן בצורה קטסטרופלית- בגדים או כל הארון על הריצפה, אין שולחן לימודים כי הוא לא פנוי וקופסאות אוכל ובקבוקים על הריצפה. נקודת השיא הגיעה שהיא לא התקלחה ביום של מחזור. ואז החלטתי לומר לה שאלו החוקים בבית ועד שהיא לא תסדר את הארון והחדר אין משחק במחשב וצפיה בטלביזיה. אני הרגשתי שרווח לה עם החלטה זו כי עם ההתעלמות מהחדר - גם היתה התעלמות מה ממנה... עברו שלושה ימים היא לא בוחרת לסדר את החדר עדין, אולי בנסיונות קטנים. מוטב לציין שהיא מאוד קשורה למחשב ולטלביזיה ואני בטוחה שמתי שהוא היא תצטרך לסדר. האם נהגתי נכון? האם יש דרך אחרת? רוב תודות, מירי

מירי, קראתי את המכתב שלך וגם אני בסרט הזה

יותר נכון הסיוט הזה, אלא שהבת שלי בת 10 ועוד אין לה מחזור (את אומרת יש למה לצפות) היא ואחותה רבות כל ערב מי תתקלח ראשונה, מי היתה אתמול ומי היום, כל ערב אותו ויכוח, מה זה עונש להתקלח? אני חושבת שנהגת נכון בנוגע להחרמת הטלויזיה והמחשב. אנחנו לא משרתות והן גם חלק מהבית שלנו עם חפצים משלהן, בגדים וכו' שיש צורך בלסדר. אז קודם כל אני בעד דוגמא אישית (אני משתדלת לסדר את השטחים הציבוריים - סלון מטבח וגם את חדר השינה שלי) דבר נוסף גם אנחנו החלטנו שיש צורך בהפעלת סנקציות עליהן וגם פה זה טלויזיה, מחשב וחברים. הן משתדלות לסדר כל יום (זה עדיף מאשר פעם בשבוע המון) השולחן כל הזמן נקי, זה כל מיני חפצים שיש ליד המיטה ועל רצפה ומסביב. לפני שאנחנו חוזרים הביתה מהעבודה אני מתקשרת אליהן ומוודא שהחדר מסודר (הן חוזרות בצהרים). דבר נוסף, ארוחת ערב מוגשת בשעה 19:30 לכלל אנשי הבית ועד אז הן היו אחרי מקלחת, סידור התיק וסידור בגדים למחר, אחרת אין כמה דקות טלויזיה לפני השינה!!! עוד דבר, אני לא חוזרת על משפט יותר מפעמיים, אם זה קורה יש סנקציה (לא רואים טלויזיה בצהרים למחרת/אין מחשב למחרת). גם הבגדים של בתי הגדולה מבולגנים בארון ומה שנופל על הרצפה גם אם הוא נקי חוזר לסל כביסה. אז לפני שאני עושה כביסה אני מוציאה את כל הבגדים שנראים לי נקיים ומקפלת בחזרה. לפעמים אני אומרת לה לקחת את הכביסה המקופלת בסלון ולהכניס לארון שלה. זה הארון שלה, כלומר הוא מבולגן בצורה נוראית, והאמת היא שלא צריך להיות לנו איכפת, פעם שמעתי את מיכל דליות נותנת עצה למישהי ברדיו לגבי סידור חדר/ארון, זאת הבעיה שלנו שזה מפריע לנו כהורים. אז או שנסדר ונשתוק או שנסגור את הדלת. אז הבגדים לא מסודרים בארון, אז מה, היא לובשת מקומט, היא צריכה חולצה לבנה ביום שישי לבית הספר, אם היא לא תמצא זאת בעיה שלה. הכי חשוב, לא להתעמת איתה על כאלה דברים, נכון שהם חשובים, אבל מערכת היחסים שלנו איתם יותר חשובה. תלמדי להרפות, ותאמיני לי שזה יקרה לבד. דרך אגב, גם את בעלי חינכתי בנוגע לבגדים, כל פעם שהיה חוזר מהעבודה, מוריד חולצה בסלון ומניח על הכסא בפינת אוכל, זה חירפן אותי לגמרי, מה החולצה צריכה להתאוורר, אתה תלבש אותה שוב? כמובן שלא, אז למה לא לשים ישר בסל הכביסה, כמובן, המשרתת שאנחנו מעסיקים תעבור ותיקח את החולצה לסל הכביסה. אז זהו אחרי שנמאס לי התחלתי לקפל את החולצות שהוא היה מניח בסלון ומחזירה לארון, רק אחרי שבוע הוא שם לב שהוא לובש חולצות מסריחות. כמובן שהוא שאל מה קורה ולמה זה לא בכביסה, אז זה בדיוק מה ששאלתי אותו. מאז זה לא קורה.

nhrukv

New member
עינת שלום עוד לא קיבלתי תשובה לשאלה

אשמח לקבל תשובה מקצועית ולא שיתופים... תודה.

nhrukv יקרה ../images/Emo20.gif

גן חיות עשתה מאמץ גדול, חשבה על שאלתך, השקיעה בניסוח תשובה ונתנה לך דוגמאות. אני מבינה שאת מצפה להתייחסות מצד גורם מקצועי. אך אני אנצל את התגובה שלך כדי לומר משהו חשוב. זהו פורום. בפורום את מפרסמת שאלה וכל אחד מהגולשים, ובודאי מהגולשים המתמידים והמעורבים כמו "גן חיות" רשאי להתייחס לפנייתך. פורום מיועד לא רק בשביל שאת תקבלי את מה שאת רוצה, הוא מיועד לשיתופים, החלפת דעות, דוגמאות אישיות, ועצות גם מגורמים מקצועיים וגם מאימהות שמתמודדות עם מצבים דומים. אני חושבת שהתגובה שלך ממצה באופן מדוייק את הבעיה. כל כך הרבה הורים מתקשים ונתקלים בבעיות שונות, הורות בעת הזו היא תפקיד שהולך ונעשה מורכב ומסובך מיום ליום. רבים ההורים שמגיעים לכאן נמצאים במצבי קושי ומצוקה אמיתיים, וקצרה היד מלענות לכולם, כל הזמן, במהירות וזריזות ותת מענה שישביע רצונם. כשפונים לפורום מקבלים מהכל, אולי קצת סיוע מאיש מקצוע, דעות, רעיונות, דוגמאות אישיות וגם שיתופים. אם בתשובה מקצועית גרידא את חפצה בלי שום התערבויות מסביב, פני לאיש מקצוע וקבלי את התייחסותו האישית רק אליך. כל מי שכאן, אנוכי, גן חיות ועוד גולשים, מתכנסים כדי לעזור ואין שום סיבה לבטל כך את תשובתה המושקעת. לפעמים יש לי הרגשה שהפורום (לאו דווקא את ספציפית) מתנהג כאותו ילד מפונק, תובעני ואנוכי שאותו אנחנו רוצים לחנך. הפורום תובע ודורש תשובה! מיד! עכשיו! לא ממנה, היא לא שווה! רק מהמנהלת! בלי דחיית סיפוקים, בלי מקום להורה עם בעיה דומה. מה את אומרת, עינת? אולי צריך לגדל את הפורום? לפתוח מקום לשיתוף בין גולשים? לאפשר מקום לגולשים הקבועים והתורמים?

ביצת קינדר היקרה

תודה לך על תגובתך, מוכרחה להגיד שהיא די הוציאה לי את הרוח מהמפרשים, ואת קלעת בול בתשובתך. אז אמשיך לכתוב בפורום. ושוב תודה.

אני מאמינה...

שלום רב לכולן, אנשים שונים לומדים בדרכים ומאנשים שונים. כל אחד,אחד יחיד ומיוחד. אני חושבת שפתיחות גמישות ורצון ללמוד הם המפתחות להתקדם . אני פוגשת מידי יום תלמידים רבים ונועצים רבים לכולם אני מתייחסת כאל מורי. אני מאמינה שהחיים הם בית ספר וכל סיטואציה היא שיעור. אין מקריות. לכל אדם שנקלע לסיטואציה יחד איתנו הוא המלאך שלנו. יש לו תפקיד, יש לו מלאכה הוא מגיע ללמוד מאיתנו וללמד אותנו משהו (כולל : האיש המזדמן ברחוב או בסופר, השכנה, המגיב בפורום ... ...) לכן יש חשיבות גדולה לקשב, לשלווה ולפתיחות שלנו לקבל. כשאנחנו מאפשרים לזולת לתת אנחנו מקבלים ובו בזמן מעניקים לו זכות גדולה לתת. באופן זה כל אחד חשוב ומשמעותי. לכן, אני מזמינה כל אחד ואחת מאיתנו לכבוד הדדי, לענווה, לקבלה ולנתינה. בהזדמנות זו אני מברכת את כל באי הפורום המשיכו לצמוח ולהצמיח, להפרות ולקבל ובעיקר להיות שותפים,משתתפים פעילים, משתפים, חושבים, נועצים ויועצים. זו ההזדמנות שלנו להשחיז את המיומנויות שלנו ביחסים בכלל, ובמשימת החיים הקשה, המורכבת, הנפלאה והמאתגרת ביותר שלנו ההורות. מה דעתכן? להשתמע עינת גבע.

למעלה