סיכומפגש.
ובכן, עבר זמן לא-מועט מאז הפעם האחרונה שבה התקיים מפגש פורום. ואני, אבוי לי, שוב קיבלתי את המטלה המופלאה של כתיבת סיכום נמלצת. צפו לנפילה. הצילו.
אם כן, היה זה ערבו הלח של יום רביעי בשבוע, בעת קיץ מלבב ומחמם נפש ומצב רוח. נתכנסנו עשר אנשות ואנשים בתוך הבר-קיימא התל אביבי, וזאת במטרה לפגוש את מר שמר, שבא ארצה במיוחד בשביל לאגור אריזות של טחינה וקפה נח'לה, למען לא תרעב נפשו בשנה הקרובה בארץ האפשרויות ה... קצת מוגבלות, כמסתבר.
מסביב לשולחן נמוך התיישבנו אנו, על הספות הנמוכות עוד יותר (אם דבר כזה ייתכן!), והמתנּו לבואו של אורח הכבוד. סביב השולחן היו האלזה, אבטסמה, gs1234, merav999, נטע..., תמר האחרת, Talpa europaea (יש!), adic1... ואנוכי.
והנה, אחרי דקות מספר, הגיע חרש גידי, והתיישב יחד עמנו. לפתע עלתה התהייה שמא צפוף לנו מדי. מיד קמנו כולנו והלכנו אצל המרפסת. אלא שהשרפרפים שבחוץ היו נמוכים אף יותר מן הספות, וקיבלנו חינם-אין-כסף תוספת של לחות מרעננת.
החליטה ההנהלה כי דבר כזה אינו בא בחשבון, ולאחר דקות מספר שבנו אל המיזוג, ולחברי הפורום שלום.
השולחן החל להתמלא בכוסות גדושות של שייק בוטנים מתוק, והבריות שמסביב פנו לפטפט על חיי היומיום, על קפיצות של סוכר עקב אכילת כוסמת, על ההיעדר הבלתי-נסלח של מלאי הולם לתאנים וגויאבות בגולה, וגם תצלומים של נדב נווה צורפו לרקע
... ומפה לשם, הצטרפה המחצית השנייה של ההנהלה. הקיוטי הגיעה לבדה הפעם, בלא אופנוענית העתיד ובלא סניץ' מוזהב.
שיחות שונות התנהלו במקביל, חלקן אל אוזניי לא הגיעו, אך מה-רבה הייתה אכזבתה של האלזה, כאשר התברר לה כי תמר האחרת ואנוכי איננו מחובבי הסושי הגדולים עלי אדמות. לדקה ארוכה-ארוכה נדמה היה כי מלחמת עולם שלישית עומדת לפרוץ, אך עד מהרה נרגעה האכזבה והצדדים חתמו על הסכם שביתת-נשק.
וכך עבר לו מפגש בן כשלוש שעות, מלא בדיבורים ומלא במילים, בחוויות ובסיפורים, הן מן החיים כאן והן מן החיים שם. אט-אט החלו המתכנסים לפרוש לביתם עקב השעה המתאחרת, עד כי לא נותרה ברירה אלא לשלם אצל הקופה וללכת.
בטרם פרשנו לדרכינו השונות, המשכנו לדחות מעט את הקץ בחסות הלחות שמחוץ לקירות הבר-קיימא. לבסוף, לא נותר אלא לומר שלום ולצאת לדרך חזרה הביתה. היה ערב נחמד ונעים, מפגש פורום גדול למדי. היה טוב לראות את כל החברות והחברים המוכרים, ואני יודע שלפחות אני, אני כבר ממתין לפעם הבאה.
תודה רבה לכולן על ערב מהנה, ותודה גדולה ומיוחדת לגידי
אורח הכבוד, שבחר להעביר ערב בנוכחות באי הפורום, ובכך מילא מצווה כפולה: גם כיבד אותנו בנוכחותו וגם קיבץ את כולנו יחדיו.
ועד שתבוא אלינו ההזדמנות הבאה... אל תשכח לאכול יום-יום 1.7 ג' של ספירולינה.