נעלי blundstone לטיולים ?

dan10011

New member
נעלי blundstone לטיולים ?

האם נעלי blundstone מתאימים לטיולים וטראקים ארוכים או שכדאי לרכוש נעלי הליכה יעודיות?
הרי הבלאדסטון מוגדרות כנעלי עבודה, השאלה אם יש כאן אנשים עם ניסיון שעשו טראקים והסתדרו ללא כאבים?
תודה

jeshu

New member
לא כדאי - הן פשוט לא נועדו לזה ונקע ברגל בשטח יכול להסתיים רע מאוד כשתקועים בלי מים או כשהטמפרטורה בהרים צונחת.

מה אתה מתכנן?

dan10011

New member
עוד לא סגור הטראק.

אבל בגדול עניין אותי לדעת אם זה מומלץ ועושים את זה.
וסתם טיולי שבילים אפילו בארץ שביל ישראל\מדובר יהודה וכו גם לא מומלץ?
תודה

jeshu

New member
זה לא יקרוני אם זה בארץ וכבר מספיק מקרי מוות טיפשי של מטיילים אנחנו מכירים ממדבר יהודה. כאלה שמטיילים בחום, נוקעים רגל ולא יכולים לברוח מהשטח כשנגמרים להם המים...היה מקרה שאני זוכר בנחל דרגה של שני אחים שטיילו. אחד נקע את הרגל והשני רץ לקרוא לעזרה - זה שרץ לקרוא התעלף (התייבשות, נפילה או משהו) וזה עם הנקע ברגל גם התייבש למוות. היו עוד מקרים. גם אל תטייל שם כשצפויים שטפונות.

המלצה: לדעת איך לקבע רגל נקועה.

נקע אפשר לקבל גם עם נעל יעודית

גם אם תקנה נעל יעודית מתאימה להליכה בטרקים,מספיק שתניח את הרגל בתנוחה לא טובה ותגרום לנקע.
אין שום קשר בין סוג הנעל לבין הנקע שתקבל כתוצאה מכך שדרכת לא נכון.

jeshu

New member
הסיבוי לנקע עולה עם נעליים לא מתאימות וגם אני כבר הצלחתי לנקוע את הרגל עם נעל טיולים.

הקיבוע נעשה באופן כזה שהחבישה מחליפה את פעולת הרצועות בקרסול וצריכה להיות מונחת באופן מסוים - רק לקשור חזק את הנעל זה לא קיבוע של נקע גם אם זה עוזר קצת.

sailor

New member
תלוי איזה נעל, לא?

אני לא מכיר את הנעלים בהן מדובר, אבל ראיתי תמונות של נעלים עד אמצע הקרסול ונעלים מעל הקרסול .
נעל מעל הקרסול מונעת כמעט לחלוטין שט"ד/נקע בקרסול. נעל עד אמצע הקרסול מונעת את זה במידה רבה מאד.

jeshu

New member
הבלנדסטון שהוא דיבר עליהן גמישות מאוד ולא ממש ימנעו נקע. זה מה שנקרא "מגף אוסטרלי". תסתכל כשאתה בחנות ציוד טיולים או חנות ציוד חקלאי.

jeshu

New member
הוא כתב "הבלנדסטון מוגדרות כנעלי עבודה" ושאל אם הן טובות לטיולים.

sailor

New member
אני מבין "מוגדרות כנעלי עבודה" אחרת

אם הוא התכון לנעל עם גומי בצד, הגדרה שלה כנעל עבודה זו הונאה.

למעלה