נעלי ריצה

white is formal

New member
נעלי ריצה

אני רוצה לקנות נעליים שטובות לרוב העבודה האירובית (הליכה ריצה ואירובי על מדרגה) ושאלתי היא: איזה סוג הכי מומלץ (בתחום המחיר הסביר) בנוסף שאלה ספיציפית: האם נעלי נייקי שוקס (shock) טובות גם לריצה?

יש לי טיפים עבורך מניסיון

של ריצות,הליכות וכל סוגי האירובי. לפני הכל חייבים ללכת לאורטופד,מומלץ פרטי ולא דרך קופ"ח (עם כל הכבוד לקופ"ח) בכדי לדעת אם ישנה בעיה כלשהיא המצריכה מדרסים.לרוב הרצים (ולא צריך להיות אצנים ) יש מדרסים. אחרי שעברנו את שלב האורטופד ניגשים לחנות נעליים של יבואנים (מומלץ בחום לגשת לשם כי לרובם יש כלים,ידע,ניסיון ואמינות בכדי לתת לך את הנעל הנכונה ביותר עבור רגלייך,בהתאם למשקל,מטרת השימוש בנעל ואם במידה יש בעיה כלשהיא כמו קריסה של כף רגל וכ"ו.). להמליץ על סוג נעליים זו בעיה כיוון שחייבים למדוד..מה שנוח לי,לא בהכרח נוח לך. אני לא בטוחה ש:"shock" הם הנעליים הנכונות,ולא משנה של איזו חברה כי לרוב הם לא עומדות בעומס של הריצות. קנית כבר נעליים,יופי..עכשיו לא לרוץ על ההתחלה..מתחילים בהליכות,אחרי זמן מה מתחילים ריצות באינטרוולים (למתחילים אינטרוולים חובה,אינטרוולים זה לדוגמא,שתי דק' ריצה,דקה הליכה לאורך כל האימון.לאט לאט מאימון לאימון מעלים את טווח הריצה כשטווח ההליכה לרב אינו משתנה.הכל בהתאם ליכולת). כמו כן,שעון דופק מומלץ. מחיר..מה זה סביר? נעל טובה שעומדת בתנאים שציינתי,צריכה לעלות בסביבות 400-500.יש יותר,יש פחות.. מי שזקוק למדרסים לרב צריך תמיכה בנעל ולכן המחיר עולה. מקווה שעזרתי. בהצלחה, מיכל.

ועוד תוספת חשובה

אם ההליכות/ריצות הם לעיתים תכופות, ולאורך זמן (לא משהוא שבעוד חודש תחליטי שהפעילות לא בשבילך כלל) מומלץ שיהיה זוג נוסף של נעליים שיהיה מוכן כי אחרי כשלושה חודשים הנעליים נשחקות.יש הטוענים שלהחשף גם לחברות שונות של נעליים ככל שאפשר בכדי לדעת מה יותר נוח ולהתרגל לשוני בין החברות, אני חושבת שיש בזה הרבה,אבל למי שמתחיל רצוי פשוט לבחור כרגע זוג אחד שנוח בוודאות וללכת/לרוץ איתו תקופה מסויימת וכשמתחילים ריצה אינטנסיבית לקנות זוג נוסף. למה זוג נוסף? רצוי שיהיה זוג לריצה וזוג להליכה. בהצלחה, מיכל.

למעלה