נעלי ריצה של נייק מול ברוקס ואסיקס

נעלי ריצה של נייק מול ברוקס ואסיקס

יש מה להשוות בכלל? אתתמול אמרו לי שניק משקיעם בנעלי ריצה הרבה יותר מברוקס ואסיקס....עד כמה זה נכון?

DDong

New member
אני יכול לומר לך מנסיון

היה לי אסיקס ברוקס ונייק, והרגשתי הכי טוב עם הברוקס, עושות את העבודה, נוחות מאוד.

אריק106

New member
לי,בשטח,הכי טוב עם ברוקס וסקוני.

על כביש ובחדר כושר - אין העדפה.

ead1

New member
אני אוהב את כולם!

נעליים זה מאוד אישי אני מאוד אוהב את נייקי, אדידס וברוקס.

HevenB

New member
מהאינטרנט כתבה שתעזור לך להחליט.

המדריך לבחירת נעלי ריצה [ 19 במאי 2009 | 9,820 views | אין תגובות ] כשבוחרים נעל ריצה ישנם מספר אלמנטים שכדאי לקחת בחשבון. החנויות מוצפות במבחר גדול נעלי ספורט מכל הדגמים, צבעונים יותר, קפיצים יותר, טרנדים יותר אבל ההתלבטות עדיין קשה. רוצים לרוץ בנוחות מקסימאלית ? לא מוכנים להתפשר על פחות מהטוב ביותר? קראו את המדריך המלא לבחירת נעלי ריצה. מאת: שי אלנקרי נעלי ריצה כבר ממזמן לא רק נעליים אופנתיות שמתאימים רק לבגדים, נעלי ריצה היום זוהי טכנולוגיה בפני עצמה. ישנם לא מעט פרמטרים חשובים מאוד בעת בחירת נעלי ריצה ולא תמיד המחיר הוא שקובע. לכן כדאי שתדעו מספר דברים לפני שרצים לקנות. לפניכם 10 טיפים שכדאי לדעת: 1.קונים נעל לפעילות גופנית ולא נעל אופנתית. 2.הגדירו את אופן השימוש לפני רכישת הנעל (להליכה או לריצה) 3.מומלץ להראות למוכר את הנעל הקודמת שלכם, שמהתבוננות בה הוא יוכל להסיק מסקנות בנוגע ללחצים בכף הרגל. 4.חשוב לקנות נעל בשעות אחר הצהריים כאשר כף הרגל במצב הרחב ביותר שלה, שכן היא עשויה להתרחב במהלך הריצה. 5.חשוב לוודא שהמוכר ידע מהי סוג הריצה (שטח, כביש, שבילים, תחרות או חובבני) 6.לוודא רווח של חצי ס"מ מהבוהן לקצה הנעל. 7.רצוי לקחת את הנעל לריצת מבחן, במרבית חנויות הנעליים תוכלו לערוך בדיקת ניתוח תנועתי של כף הרגל, בדיקה שתאפיין את כף הרגל ותתאים לכם את הנעל תוך כדי ריצה על מסילה. 8.אל תקנו את הנעל היקרה ביותר, לא תמיד הנעל היקרה ביותר היא הנעל הטובה ביותר. 9.אל תתקבעו על דגם מסוים טרם נכנסתם לחנות ומדודתם. 10. קחו איתכם גרביים פרטיות שאיתם אתם משתמשים בזמן הריצה- גם לזה יש חשיבות. לנעלי ריצה מספר קטגוריות: נעלי תחרות בדומה לנעלי הביצוע היא מאופיינת במשקל קל ובתמיכה מינימאלית. מומלץ בעיקר לתחרויות. נעלי יציבות מומלצות לרצים עם קריסה פנימית קלה עד בינונית ועם קשת נמוכה . נעלי שיכוך זעזועים מומלץ לרצים הזקוקים לתמיכה מינימאלית ושיכוך מקסימאלי. מתאימות לבעלי קשת סטנדרטית עד גבוהה. נעלי בקרת תנועה לרצים עם קשת נמוכה. כאלה הזקוקים לתמיכה מקסימאלית בחלק האחורי של כף הרגל ובאזור הקשת. סוג זה מומלץ גם לרצים כבדי משקל.. נעלי אימון\ ביצוע הנעל מאופיינת במשקל קל ובתמיכה מינימאלית. מומלץ בעיקר למרוצים ולאימוני מהירות. נעלי שטח נעליים לריצה בתנאי שטח. הנעל צריכה להיות יותר אגרסיבית ובעלת תפרים עמידים יותר. יכולת בלימת הזעזועים של הנעל קטנה במהלך החודשים ומפחיתה את יעילות הריצה. חמדה בראון יועצת מכירות בחנות "סאקוני" בר"ג אומרת: "לכל אדם כף רגל אחרת, יש כאלה בעלי קשת גבוהה בינונית ונמוכה. לכל אדם נדרשת התאמה מדויקת לפי מבנה כף הרגל. אצלנו בחנות תוכלו לרוץ על מסילה לפני בחירת הנעל. מצלמת וידאו זעירה, שמוצמדת למסלול הריצה מתעדת את איכות הדריכה של כף הרגל בזמן הריצה ובכך מסייעת לבחירת הנעל המתאימה. כמו כן לא לשכוח שתוחלת החיים של נעל היא בין 700 ל-1000 ק"מ ומומלץ להחליפה כל חצי שנה. לדברי קרן גולדנבלט בעלים של חנות פרוספורט " כשבוחרים נעל לריצה חשוב לבחור חצי מידה יותר, שכן כלי הדם בכף הרגל מתרחבים בזמן הריצה ועלולים ליצור אי נוחות במהלכה" כמו כן חשוב גם לבחור את רוחב הנעל ולא רק את האורך שכן, היום מרבית הדגמים מגיעים גם בכמה מידות רוחב. גולדנבלט מוסיפה "לבחור נעל זה כמו לבחור משקפי ראייה, ההתאמה חייבת להיות אישית ובנוכחות הקונה" התלבטות קשה הייתה לי בין דגמי סאקוני לאסיקס אך הייתי צריך להחליט על מנצחת אחת ברורה. חמשת המומלצים שלי: 1. במקום הראשון- חברת "אסיקס" עם דגמי נימבוס ו- קינסי. טווח המחירים נע בין 800 ל-1200שקלים. 2. במקום השני – חברת "סאקוני" עם דגמי טריומף ואומני, טווחי המחירים של שאר הדגמים נע בין 550 ל-700 שקלים. 3. במקום השלישי – חברת "נייקי" דגם פגאסוס, טווחי המחירים של דגמי החברה נע בין 499 ל-650 שקל. 4. במקום הרביעי – חברת "ברוקס " דגם אדרנלין ואקסיון, טווחי המחירים של דגמי החברה נע בין 550 ל-700 שקל. 5. במקום החמישי – חברת "ניו באלאנס", דגם 1061 – טווחי המחירים של שאר דגמי החברה נע בין 499 ל-700 שקל. איפה כדאי לקנות? החנויות הבאות סיפקו עבורנו ועבור הכתבה את התנאים האופטימאליים ביותר לבחינת נעלי הריצה. סאקוני (מ.ב.ס) רחוב כינרת 15 בני ברק (מול קניון איילון). פרו ספורט החשמונאים 121 בתל אביב המחזיקה במרבית חברות הספורט (סאקוני, אסיקס, ברוקס, ניו באלאנס ונייקי). חנות הדגל של נייקי הממוקמת בהרצליה רחוב שנקר 9. ספורט דיפו המאפשרת גם קנייה דרך האינטרנט, ממוקמת במתחם הפאואר סנטר ירקונים בפ"ת. חנות אליטל ספורט הממוקמת בכניסה לבצרה. לונגו מחסני הנעלה וביגוד תוכלו לרכוש את מרבית חברות נעלי הריצה, כתובת החנות רחוב זרחין 12 אזוה"ת רעננה. רן ספורט (סחר אלקטרוני) תוכלו לרכוש את מיטב החברות דרך אתר האינטרנט. רשת מגה ספורט וספורט ורטהיימר הממוקמות במרכזי הקניות והקניונים ברחבי הארץ. מאת: שי אלנקרי נושאים קשורים המדריך לבחירת בגדי ספורט פציעות ספורט כתוצאה מריצה כאבי ברכיים בספינינג-איך מונעים? 5 תרגילי וידאו לחיזוק שרירי הגב אימון אירובי לשריפת קלוריות מוגברת

ohad1co

New member
סליחה, אבל אם הייתי קונה נעליים מהמלצה בעיתון

אני לא רוצה לדעת לאיפה הייתי מגיע.... עיתון=השפעה ישירה של גורמים כאלו ואחרים=המלצה לא אובייקטיבית במיוחד בכתבה הנ"ל.

זה מאוד אינדיבידואלי..

וכל רץ יאמר לך חברה אחרת. לי למשל יש ניסיון עם :ברוקס, סקוני, אדידס, ניו-באלנס ונייק הפייבוריטים שלי הם :סאקוני ומעט אחריו הברוקס. לדעתי החנות שביקרתי יש לה אינטרס למכור נייק (לא שהנעל לא טובה), אבל הכי טוב בשבילך הוא מה שנוח לך ולא למוכר. לגבי יותר השקעה מצד החברה, ובכן זה שטויות תהיה בטוח שכל חברה שמכבדת את עצמה משקיעה המון בפיתוח המוצר.

run4funn

New member
צריך לנסות ...

אני רצתי שנה עם ברןקס וקניתי לפני חודשיים נייקי וומארו 4 לאימונים, ומבחינתי הברוקס כמה רמות מעל הנייקי מבחינת הנוחות ומבחינת האיכות, זה לא שהוומרו לא נוחות הן רכות וקפיציות אבל כל פעם שאני נכנס לברוקס זה עולם אחר, אבל שוב זה אנדיבידואלי, כשאר תגיע לחנות נעליים ותעשה ריצת סיבוב מספיק ה 50 מ' כדי להבין מה נוח ועד כמה. בהצלחה

nyochai

New member
ממליץ על סאקוני RIDE לאימונים וניוטון לתחרויו

כאחד שאוהב לנסות סוגי נעלים שונים, העדפות האחרונות שלי הם סאקוני RIDE לאימוני נפח ונעלי ניוטון לתחרויות וטריאתלונים. ממליץ בחום.

yevgenis

New member
סיבה חשובה ביותר לבחור חברה מסוימת

חברה ממשיכה עם קו מוצרים(דגם ספציפי) שאתה רגיל אלו

jalydie

New member
המלצה שלי

ללכת לחנות מקצועית שיודעת לנתח הן צורת הריצה והן פיזיולוגיה שלך, לקבל מברח של דגמים המתאימים לך, לאחר מכן, לבחור מה שנוח יותר. המלצה אישית (ללא פרסום) RUNWAY צומת זרזיר.

תיקון שאלה...

כמה נכון שנייק משקיעים יותר מברוקס ואסיקס? (בכסף...) (ברור שבנעליים זה כל אחד ומה שנוח לו...)

מרטריקס

New member
אני מניח שזה לא נכון

אם כבר הייתי חושד בנייקי שמשקעים לפעמים יותר באופנה וגימיקים ופחות באיכות הנעל אני לא יודע כמה עולה לפתח כל נעל, אני מניח שכל החברות מהליגה הראשונה משקיעות +- אותו הדבר (ואני רץ אם אסיקס נימבוס ונייקי ומרו על כביש, וברוקס קסקאדיה על שטח)

זה מה שאמרתי למוכר...

וזה מה שחשבתי... שהם משקיעים באופנה יותר מהבלימה או התפיסה של הרגל. אבל הוא אמר שהמחלקת ריצה של ניק יותר גדולה מכל ברוקס או אסיקס ביחד...וזה סתאם סטיגמה של אנשים... לבנתים הניק שקניתי ממנו אני מפסוט מהם (air span+7)רק מענין אותי אם זה נכון...

ead1

New member
נייקי משקיעים המון!

בוא נגיד אחרת, החברות הכי רוחיות בשנה האחרונה היו אדידס ונייקי. אדידס עשו רוחים אדירים ואף עלו משנה קודמת, ונייקי כמו תמיד די שולטים בשוק. אז נכון שיש מיזונו, ברוקס, אסייקס ומי לא, אבל בפועל לעומת אדידס ונייקי הם "קטנטנים". מבחינת השקעה בנעליים - ברור שנייקי כאילו! אבל השאלה כמה כסף מתוך זה עובר לפיתוח של ריצה, ופה אני לא בטוח לגבי התשובה לחלוטין ואף אחד לא ממש יודע (אלא אם אתה עובד בכיר בנייקי ואז כנראה לא תשתף אותנו בזה מפאת סודיות). מבחינת נעליים - כפי שאמרו, זה הרבה יותר עניין אישי והתאמה מאשר חברה X או Y. אם אני הולך לחנות (נניח RUN IT שגם עושים התאמה מקצועית), ופתאום מביאים לי לדוגמא מיזונו ויושב בול עליי ומרגיש טוב ואני נהנה מהם - אז קונה וסבבה! ואם לא, אז משהו אחר. כפי שאמרו בעיקר ההיתרון הוא שאם יש דגם שאתה ממש אוהב, נניח נייק ספאן או וומרו או משהו שכזה, אתה יכול להיות "בראש שקט" שכל שנה יהיה אותו ואף ישפרו פה ושם דברים קטנים ולהמשיך ולהשתמש בו שנה אחרי שנה בכיף. סתם שתדע שמבחינת חברות שאני אוהב ומעריך, נייקי במקום ראשון, אחר כך אדידס, ואחר כך ברוקס ואחרים. לגבי אדידס - אני מדבר רק על דגמי האדיזירו שלהם (שדי נדירים ועוד יותר נדירים בארץ) שהן נעליים מדהימות, ולא סתם הנעל שטח של אדיזירו זכתה בנעל השנה של RUNNERS WORLD האחרון לנעלי הקיץ http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-240-400--13444-0,00.html לצערי לא מביאים אותם יותר מידי לארץ :( ולגבי נייקי - אני אוהב הרבה מאוד דגמים שלהם, לטעמי נייקי הן מבין הנעליים שהכי מחזיקות מעמד אצלי, מבין הנעליים היחידות שאני יכול לרוץ גם 1000 ק"מ ועדיין נראות כמו חדשות.

לפי ערוץ המדע

נייקי משקיעים יותר בפיתוח מוצר ובדיקת איכות מכל ערך השוק והמניות של ברוקס בכל מדינות העולם וגם על הירח כמובן שלא הכל נעלי ריצה. נעלי כדורגל,כדורסל,כדוריד וכדורעף מהוות את נתח השוק הגדול בתחומי הספורט ושם ככל הנראה ההשקעה אדירה

למעלה