כמה מילים על נעלי ריצה
קודם כל: צודקת החברה שלך. חשוב לרוץ עם נעלי ריצה מתאימות, אחרת את מסתכנת בפציעות, השבתה מריצה ועוגמת נפש. וחבל.
על מנת להוזיל את העניין אפשר לחפש בחנויות יבואן, הרבה פעמים יציעו לך נעליים חדשות במחירים זולים הרבה יותר מדגם של שנה שעברה ואז המחיר הופך כדאי הרבה יותר.
אם אלו הנעליים הראשונות שאת קונה לריצה אל תתפתי להזמין ברשת. כן, אפשר למצוא מחירים טובים, אבל נעל ריצה איכותית ככל שתהיה, אם היא לא מתאימה לך ולמבנה כף הרגל שלך - עלולה להביא לפציעות והמחיר הזול יצא יקר מאוד...
אני מצרפת לך כאן מייל עם כמה הנחיות ששלחתי למתאמנים בקבוצה שלי לגבי נעליים ואיך לקנות (אני מורידה כמה חלקים שמתייחסים ליבואן ספציפי שנותן לנו הנחת קבוצה).
היי לכולם,
הפעם אני רוצה להקדיש כמה מילים לנושא חשוב במיוחד: נעליים, ולספר לכם על הסדר הנחות חדש ושווה במיוחד שכרמי ואילן בניסטי ארגנו לנו.
אחד הגורמים העיקריים לפציעות בקרב רצים הוא נעליים. ריצה עם נעליים שחוקות/ישנות שכבר לא בולמות זעזועים, או ריצה בנעל לא מתאימה יכולות לגרום לפציעה. אנחנו מתאמנים ביחד כבר כמה שבועות, מקפידים לעבוד בצורה הדרגתית, זהירה ושקולה כדי למנוע פציעות, אבל כל זה לא יעזור אם הנעליים כבר סיימו את חייהן או לא מתאימות.
הנחות לחברי הקבוצה
נעלי ריצה מקצועיות וטובות עולות לא מעט, אבל הן עושות הבדל ענק. והיה לנו חשוב למצוא סידור שיאפשר לכולנו להנות מנעליים איכותיות במחיר הכי טוב שרק אפשר.
[כאן יש קטע שצינזרתי.... מור]
אני ממליצה בחום, לנצל את ההזדמנות ולהצטייד כבר עכשיו בזוג נעלי ריצה איכותיות. זה באמת עושה הבדל ענק.
ולטובת מי שמתלבטים לגבי הקנייה, הנה כמה תשובות לשאלות השכיחות בנושא.
אז איזה נעל לקנות?
קיימים כמה סוגים עיקריים של נעלי ריצה שנבדלים ביניהם במשקל, בספיגת הזעזועים, בתמיכה שניתנת לכף הרגל ובאחיזת השטח.
ספיגת הזעזועים בנעל היא קריטית – בריצה הגוף סופג בחזרה מן הקרקע כוח בעוצמה של פי 3-5 ממשקל הגוף. נעל טובה יכולה לרכך ולסייע בספיגת הזעזועים ולעשות את כל ההבדל.
בנוסף, ישנם מספר סוגים של תמיכה לפי מבנה כף הרגל (ובעיקר גובה הקשת) והאופן שבו היא נוחתת על הקרקע. חשוב מאוד שהנעל תתאים למבנה כף הרגל ולאופן הריצה שלכם. זה יכול לעשות הבדל גדול ביעילות הריצה, במניעת פציעות וגם באורך החיים של הנעל.
מהבחינה הזו מאוד חשוב לקנות את הנעל בחנות מקצועית שהמוכרים מבינים ויידעו לייעץ לכם בדיוק מה מתאים, במיוחד בפעם הראשונה.
לסוג האימונים שלנו, אני מאמינה לקנות נעל אימונים טובה. כזו שתיתן תמיכה טובה לרגל, שניתן לרוץ איתה גם על אספלט וגם על שבילים לבנים וכורכר.
למה לשים לב כשקונים נעלי ריצה?
כלל מספר 1 והכי הכי חשוב: לקנות בחנות מקצועית עם מוכרים שמבינים עניין. כשזה מגיע לנעלי ריצה למוכר יש תפקיד קריטי בייעוץ והכוונה. הוא יוכל לראות אתכם רצים, לאבחן את סוג הנעל והתמיכה שאתם זקוקים לה, ולהמליץ על הדגם המתאים.
נסו את הנעל - אל תתעצלו והקפידו לעלות על המסילה שבחנות עם הנעל החדשה ולנסות אותה. נעל שמרגישה נפלא בעמידה או בהליכה, יכולה להרגיש שונה בריצה.
הנעל צריכה להרגיש מרווחת מקדימה - שימו לב שמקדימה יש הרבה מקום ומרווח לאצבעות. שהציפורניים לא מתחככות בנעל לא מלמעלה ובמיוחד לא מקדימה. נסו לבעוט קלות עם החלק הקדמי של הנעל ברצפה ולראות שהאצבעות לא סופגות את המכה (כי אם כן – זה אומר שתסבלו מאוד בריצה בירידה).
אחיזה טובה של העקב והקרסול מאחור - שימו לב שבאזור העקב ומתחת לקרסול הנעל אוחזת היטב את הרגל – זה המפתח ליציבות בריצה ולקבלת התמיכה המלאה מהנעל שלכם. אם העקב או הקרסול מרגיש משוחרר מעט – בקשו מן המוכר עזרה – לפעמים מספיק לשנות את השריכה של הנעל וזה מסתדר. לפעמים תצטרכו לנסות דגם אחר, או רוחב אחר של הנעל.
כל כמה זמן צריך להחליף נעל ריצה?
אורך החיים של נעל ריצה נע בין 500 ק"מ ל-1000 ק"מ. זה משתנה ותלוי מאוד בסוג הנעל, באופי הריצה שלכם, ובמשטחי הריצה.
איך יודעים מתי צריך נעל חדשה?
קילומטראז' – ההמלצה היא לנהל מעקב אחרי הקילומטרים שרצתם עם הנעל ולהחליף כשעברתם את הקילומטראז' (המוכרים בחנות יידעו להמליץ לכם כמה אורך החיים של הנעל)
תחושה – נעל שסיימה את חייה מרגישה שונה. אם אתם רצים ופתאום משהו מרגיש מוזר, אפילו שאתם לא יכולים להגדיר בדיוק מה – תבדקו אם הנעל סיימה את חייה. הרבה פעמים לא נרגיש את זה כי התהליך מאוד הדרגתי וכאן הטיפ שלי הוא להחזיק בבית תמיד עוד נעל חדשה וזהה מאותו הדגם. ברגע שמשהו מרגיש מוזר בריצה – נסו לצאת לריצה הבאה עם הנעל החדשה. אם ההבדל ברור ומוחשי (בדרך כלל זה מרגיש כמו תחושת הקלה גדולה) – סימן שהנעל סיימה את חייה והגיע הזמן לעבור לנעל החדשה.
כאבים – אחד הסימנים המתקדמים בריצה עם נעל שעבר זמנה זה כאבים. וכאן חשוב להגיב מהר – ברגע שמופיעים כאבים להפסיק לרוץ עם הנעל ולעבור מייד לנעל חדשה. אצלי למשל כאבים באזור השוקיים מקדימה, לאורך העצם – הם סימן מיידי להחלפת נעל. אל תתעלמו מכאבים כאלו כי אז תגיעו לפציעה וחס וחלילה השבתה.