נעלי סקי Dalbello axsion 10

הערה לגבי התאמת הנעליים

אחרי ניסיון עם לפחות 20-25 השכרות שונות בשנים האחרונות, כמעט אף פעם לא מצאתי נעל שתתאים בול לרגליים, ובטח לא לשתיהן, גם כשקיבלתי ציוד חדש, וגם כשטירטרתי את המשכירים בחנות שעה וחצי. בהתחלה זה הלחיץ אותי, והיום לא כל כך.
&nbsp
כיום לפעמים אני אפילו לא טורח לרכוס את האבזמים. אני משאיר את כל האבזמים פתוחים לגמרי, הנעל די משוחררת, (רק מהדק את הסרט למעלה), ולא ראיתי שזה גורם לי לפחות שליטה. הסתייגות - אני גולש כמעט רק במסלולים, אני לא מקצוען, לא מגיע למהירויות של 80-90, לא עושה פניות משוגעות, וגם לא קפיצות.
&nbsp
הכי חשוב לי שהנעל לא תלחץ לי, בעיקר בנעליים לא חדשות, שתמיד זה דוקר לך באיזה מקום.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

I Gabe

New member
בנעליים מהשכרה 100 איש לפניך כבר הרחיבו ושחקו את הריפוד

אין סיכוי גדול להגיע להתאמה טובה למרות שכמה פעמים דווקא הצלחתי. היום אני גם יודע שהחברות הכי מתאימות לצורת הרגל שלי הן רוסינול והד ומכוון אותם מראש לכיוון הזה בתקווה שיש במלאי. בעיקר בצרפת עוד לא נתקלתי שלא היה זוג של רוסינול וכמעט תמיד ההתאמה טובה, כמעט מושלמת.

ראיתי מדריך סקי בקלאב מד גולש ככה

שאלתי אותו מדוע הוא גולש עם נעליים פתוחות, הוא אמר שהוא סוגר אותן רק כשהוא מתחרה בתחרויות. מאז ניסיתי את זה, ולא ראיתי בעיה.
&nbsp
גם כשהנעליים פתוחות הן יושבות די טוב על הרגל.

alien life form

New member
טוב....

אצלי הן לא

ועוד משהו מפתיע מאוד...

כשהנעליים סגורות, הרבה יותר קר לי ברגליים משום מה, והגיונית צפוי היה ההיפך. אפילו בהפסקת צהריים, אם אני לא פותח את הנעליים, הרגל נשארת קרה. וכשהנעליים פתוחות, חם לי ונעים לי ואני לא מרגיש זיעה

Arnon Ayal

New member
זה לא מפתיע

קורה הרבה גם עם נעליים צבאיות.
זה בד"כ בגלל שהם הדוקות ועוצרות את הדם עד כמה שהבנתי.

יש נעלי מירוץ מוטות חזק קדימה

שטובות לירידות מהירות אבל לא נוחות. עם אלה מאד מקובל לפתוח כדי להגיע לתנוחה אנושית.

אתה בטוח שאתה לא לוחץ יותר מדי כשאתה סוגר?

זה צריך להיות הדוק אבל לא חונק. יש מצב שאתה מהדק כל כך חזק שאתה עוצר את זרימת הדם לכפות הרגליים.

ניסיתי הכל...

כל הקטע שאחרי שראיתי את המדריך ניסיתי גם אני לגלוש בנעליים פתוחות, וראיתי שאין ממש הבדל בביצועים. היו גם כמה פעמים שאחרי הפסקת צהריים פשוט שכחתי לסגור וגלשתי, ורק אחרי כמה זמן שמתי לב לזה...
&nbsp
אני יודע לא לסגור חזק אם לוחץ...
גם אין לי שום עקרונות נגד סגירה, אני לפעמים כן סוגר. תלוי במצב רוח.

skiforce

New member
זה נשמע קצת מלחיץ. מה קורה אם נופלים?

מה שאני תמיד שומע זה להדק כמה שאפשר את הסגירה כדי שהקרסול לא יהיה חופשי וכדי שבמקרה של נפילה/סיבוב, הנעל תשתחרר כמו שצריך. אני רוכס את הבאקלים כמו שמחליפים גלגל במכונית: סיבוב ראשון אחד אחרי השני, ואז עוד סיבוב של חיזוק עד שזה תפוס חזק.
אישית, כמו שאמרו לפני, זה גם מרגיש יותר טוב בגלישה מבחינת העברת הניהוג למגלש. אבל אני לא מקצוען עדיין אז זה לא אומר כלום. אני כן חרדתי, אגב, למי שלא שם לב.

alien life form

New member
להערכתי זה יותר עניין של שליטה מאשר של בטיחות

אבל זה לא מבוסס עלי ניסויים
רק תחושה.
אני לא הייתי יכול לגלוש עם נעל לא הדוקה אבל בגלל שאף פעם גם לא ניסיתי, לא אתבטא עוד בנושא.

הנעל לא משתחררת בחיים

אני צריך להשקיע המון מאמץ ווירטואוזיות כדי לשחרר את הנעל בחדר הסקי, אז איך היא תשתחרר סתם ככה? יש גם סרט שמצר את החלק העליון של הנעל ואותו אני בהחלט מחזק, (אחרת לא אוכל להישען קדימה)
&nbsp
אני לא ממליץ לאנשים לעשות את זה, חס וחלילה. פשוט ממילא שמתי לב שהניווט שלי הוא כשהרגל לוחצת על הנעל כלפי מטה, ואז החיזוק העליון ממילא לא משפיע. מי שקופץ, או עושה אוף פיסט, אני מאמין שהחיזוק מאוד חשוב. אבל עבורי לא כל כך.

alien life form

New member
אני חושב שהוא מתכוון שהנעליים ישתחררו מהביינדינגס

יש משהו בזה. אם הרגל זזה בתוך הנעל היא מפעילה פחות כוח על הבינדיינגס ו/או בכיוון אחר ממה שתוכננה ואז אי אפשר לחזות מה יקרה במקרה של נפילה.

תבחר מה אתה מעדיף לשבור, קרסול או ברך

פעם פציעת הסקי הכי שכיחה הייתה קרסול. אז התחילו עם הנעליים המודרניות שמחזיקות את הקרסול חזק והפציעות עלו לברך. נדמה לי שאם אחפש, אוכל למצוא ציטוט בסגנון "אם משהו מסתובב, משהו אחר חייב להישבר". ואם לא, אז המצאתי אותו כרגע.

למעלה