נעלי סקי Dalbello axsion 10

raanan nadlan

New member
נעלי סקי Dalbello axsion 10

אהלן,

אני מעוניין לקנות נעלי סקי אבל אני קלולס לגבי דגמים, כי עד היום פשוט שכרתי נעליים ולא הקדשתי לזה אפילו לא שנייה של מחשבה. אשמח לכמה טיפים מהמנוסים כאן.
מעט פרטים יבשים: אני גולש ברמה בינונית - מתקדמת, יש לי פלאטפוס, כף רגל מעט רחבה ו "שוקיים של שחקן כדורגל" כהגדרתו של אחד המוכרים בארץ
.
יש לי שפע של זמן בחופשה הבאה בצרפת ואין לי שום בעיה עקרונית לקנות את הנעליים גם שם.

בסקימולטור הציעו לי את Dalbello axsion 10 שהיה די נוח ביחס לנעליים אחרות שמדדתי בחנויות אחרות (K2 באופיסט ונורדיקה בסקי פס) המחיר שהם דורשים זה 1400 ש"ח במקום 2000 כביכול.

כמה שאלות:
1. מישהו יודע מאיזה שנה הדגם הזה?
2. האם היא החברה הזו נחשבת לאיכותית?
3. האם בואל טורנס אוכל לקנות אותה במחיר זול יותר לדעתכם?
4. 5. האם רמת המחירים של נעליים באופן כללי בואל טורנס זולה מזו בארץ או יקרה יותר?
5. האם היצע הנעליים שם בחנות ממוצעות גדול משמעותית ממה שיש לחנויות בארץ להציע?
6. האם בואל טורנס יהיה נכון יותר לקנות את נעלי הסקי שלי בגלל עניין הבוט פיטינג?

סליחה על החפירה ותודה מראש לכל מי שמקדיש מזמנו היקר לענות, לא לוקח זאת כמובן מאליו!

I Gabe

New member
תשובות לדעתי

גם לי יש בעיות בכף הרגל וקשה לי להתאים נעליים. גם הבוטפיטר הכי נחשב בלז ארק התקשה להתאים לי זוג ייעודי ואחרי שבוע של ניסיונות החזיר לי את הכסף. ההצעה שלי שתיכנס לחנות ממש גדולה וממש מתמחה כדי שתוכל למדוד הרבה דגמים. עם כל הכבוד למוכרים בארץ, אין להם שבריר מהניסיון והידע שיש למומחים בחו"ל. חשוב שבחנות יהיו כמה דגמים גם כדי שתוכל להשוות "ראש בראש" וגם כדי שלא "ידחפו" לך דגם מסויים כי זה מה שיש להם.

1. תסתכל על הקופסה, לפעמים מוטבע תאריך ייצור. זה לא דגם חדש, היה לי כזה מהשכרה לפני כמה שנים טובות באיטליה וגם שם היו ממש לא חדשות. האמת שלא השתגעתי עליהן אבל זה יותר עניין של התאמה לכף הרגל שלי.
2. אחת החברות הגדולות לציוד סקי אבל כמו לכל החברות, יש להם סדרות יותר טובות וסדרות יותר בסיסיות. הסדרה הזאת נחשבת לבסיסית.
3. תעשה גוגל על הדגם. תראה מחירים בחו"ל. אבל תכלס לשאלתך, כן אבל לא בהרבה.
4. תצטרך משהו כמו הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לענות על זה.
5. ברור, איזה שאלה. אין תחרות בכלל.
6. בהחלט. שוב, אין פה בכלל שאלה.

Cמן רשום

New member
כפי שגבי כבר ענה לך

עדיף בחו"ל. בגלל המבחר והמקצועיות. כנראה גם המחיר יהיה יותר טוב אבל על זה לא ניתן לענות באפן כוללני וגורף כפי שאתה מקווה.

נפתלי99

New member
הציעו לך דגם מ-2011

http://www.skinet.com/ski/gear/dalbello-axion-10-2011
&nbsp
אני מצטרף לעונים לפני - נעלי סקי קונים לפי התאמה לרגל, ועדיף מאוד לקנות באתר הסקי עצמו, שם גם יבצעו לך התאמה מדוייקת לרגלים - שגם אינן זהות אחת לשניה.
&nbsp
אפשר גם לקנות נעלים בארץ, כפי שאני קניתי, ולמרות שעשו לי התאמה די טובה, לקחתי אותן אח"כ ל-boot fitter, שעשה לי התאמה בחום לרגלים.
&nbsp
מגלשים וביגוד אין שום בעיה לקנות בארץ, ויש גם כמה חנויות מקצועיות מאוד כאן, וחלקן כמו offpiste אפילו מציעות מחירים כמעט כמו בחו"ל, אבל כאמרות השיר:
"נעליים קונים מהר
וגרביים לא חסר.
אך מגפיים ומכנסיים
שתמיד קונים קומפלט
קשה מאוד להשיג אותם כעת.
נגני, נגני גיטרה... "
&nbsp
לא להתפשר על נעלי סקי, שילוו אותך שנים לא מעטות.

raanan nadlan

New member
המון תודה לכל מי שענה - עוד שאלה קטנה

עוד שאלה של קלולס ...
קראתי הרבה פעמים בפורום על עניין הבוט פיטינג ואני לא מבין משהו קטן,
נניח והביאו לי דגם לנסות, זה אומר שאני יכול לגלוש איתו יום שלם ואם הוא לא מתאים לי ייתנו לי לנסות דגם אחר עד שאמצא כזה? ובמידה ולא אמצא אשלם עבור השכרת הנעליים ?
האם זה מקובל?? זה כאילו ברור מאליו שזה מה שעושים שם או שאני צריך לציין את זה בחנות?

Cמן רשום

New member
לא בדיוק

המעטפת החיצונית הנוקשה של הנעל שנקראית shell מאפשרת הרחבה נקודתית. מחממים בנקודות הכואבות ולוחצים החוצה. להגיד לך את האמת, למרות שיש לי כפות רגליים של ייטי, כשהחלפתי בשנה שעברה נעליים לקיחות יותר (פלקס 130), מדדתי הרבה זוגות עד שבסופו של דבר הצלחתי למצוא זוג שהתאים לי בול ישר מהניילונים. אז אני לא מחזיק הרבה מהבוטפיטינג הזה. התרשמתי שזאת הפכה לדרך מקובלת למכור נעל לא מתאימה במקום להתאמץ ולחפש את הנעל הנכונה. ברור לי שתיכף כל המומחים הדגולים יתנפלו עליי ויגידו שאין לי מושג על מה אני מדבר. אחרי שניסיתי גם עם בוטפיטר וגם בלי, אז זאת המסקנה שהגעתי אליה ושאיש בדעתו יחיה.

שים לב שכשהרגל מתחממת בנעל וכתוצאה מפעילות וגם כתוצאה עמידה ממושכת, היא מתרחבת ומתנפחת. תהליך טבעי. לכן אתה צריך לעמוד בתוך הנעל בין חצי שעה לשעה כדי לקבל מושג טוב על ההתאמה. והמבחן האולטימטיבי הוא בגלישה. רק שם אתה מרגיש את כל הלחצים האמיתיים שמופעלים על הנעל.

HelloweeN

New member
היום, נעלי סקי מודרניות מגיעות

עם ליינרים מודולריים שתופסים את הצורה של הכף רגל שלך וככה נוצרת התאמה מושלמת.
אין צורך בחום - חום דווקא עלול לגרום לליינר להתרחב יותר ממה שצריך, מה שמקצר משמעותית את חיי הנעל. כשיש היום MEMORY FOAMS בכל דבר, התאמה בחום היא מיותרת, בעיני לפחות.

דעתי, אחרי כמה ביקורים בכמה חנויות מקצועיות פה בקולורדו - בוטפיטינג מיותר לגמרי (ולא משנה כמה סקסי מנסים למכור את זה) ב-2016, ובשביל התאמה מושלמת צריך למדוד הרבה זוגות עד שמוצאים את ה-אחד (חשוב שהוא יהיה במידה מושלמת ולא גדול) ו/או להשקיע בספידו איכותי וקשיח שמתאים לכף רגל.
אני קניתי נעליים על בליינד מאיביי כמה וכמה פעמים (לא אופטימלי, אבל המחירים היו כ"כ נמוכים שלא היה אכפת לי) ועשיתי התאמות גם לי וגם לאשתי, בעיקר ספידו - התוצאה מעולה וחסכתי מאות אם לא אלפי דולרים ככה.

רק תיקון קטן

בנעלי סקי להבדיל מסנובורד, את התיקון בחום עושים בלי הליינר. מוציאים אותו ועובדים רק על ה shell.

HelloweeN

New member
אם אתה צריך לעבוד על ה-SHELL, הנעליים לא מתאימות לך

כאילו מלכתחילה.
זה מה שכמה וכמה בוטפיטרים אמרו לי, והיום מרבית ההתאמות מתבצעות בעיקר בליינר עצמו ו/או במדרסים. מה שנשמע לי אישית גם כדי הגיוני.

alien life form

New member
אצל רוב האנשים יש הבדל בין 2 הרגליים

אז או שקונים נעל גדולה מדי או שמתאימים אותה. זה באמת לא ביג דיל והיום כל חנות עושה את זה.

I Gabe

New member
לא נכון, יש אנשים שלעולם לא ימצאו זוג שמתאים בדיוק

בהשכרה לוקחים יותר גדול אבל זה לא פתרון.

השל עשוי מראש כך כך שיתאים לעבודה בחום. תסתכל למשל על אלה סלומון כתוב עליהן בצד custom fit. גם על דבלו כתוב. גם אלה שלא כתוב עליהן מאפשרות קצת עבודה.

natyh

New member
גם אני

קניתי נעלי טורינג מעולות ברשת התאימו יפה , השלמתי התאמה בסקימולטור בחום
מאד נחמדים שם.
אחרי התגובה הנזעמת על קנית מדרסים ברשת ....חשבתי לשמור את הידע לעצמי .... כולל קנית כפפות מכנסים מעיל , הכל כשיודעים למדוד מתאים בול ...
אבל הכרחת אותי לשתף עם התגובה הזו ...

Cמן רשום

New member
דווקא חברות מייצרות פחות דוגמאות כי סומכים על התאמה בחנות

עדיין רוב האנשים יכולים להגיע להתאמה מצויינת אם רק מקפידים למדוד מספיק זוגות. הבעייה שרוב האנשים מתעצלים ומודדים 2-3 זוגות לכל היותר או שבוחרים נעליים לפי העיצוב וסומכים שיתאימו להם אותן לרגל. גם המוכרים דוחפים לקנייה בטענה שגם אם קצת לוחץ, לא נורא, נפתור את זה אחר כך בלחיצה.

אם כבר אז הפוך

לשכור זוג ואם הם טובים לך תוכל לקנות אותן מהם. מקובל מאד. המחיר משקף את המצב שלהן. לפעמים יציעו להחליף לך את הריפוד הפנימי חדש בחינם או כמעט בחינם.

בוט פיטינג זה משהו אחר. אתה קונה זוג חדש ועושים לו הרחבה בחום. קח בחשבון שיכולת ההתאמה היא מוגבלת ואם הן ממש לא נוחות מלהתכילה, ישארו לא נוחות גם אחרי ההתאמה. תתייחס לזה כאל כיול עדין, fine tuning בלבד.

נפתלי99

New member
צודק - הבוט פיטר זה רק fine tuning

נעל הסקי חייבת להתאים למבנה הרגל, ורק מוכר נעלים מקצועי באמת יודע להתאים לך את הנעל הנכונה, ואח"כ החימום זה יותר לחוסר הזהות המוחלטת בין שתי כפות הרגלים.
לי לדוגמא יש רגל רחבה, ובנעלי ריצה יש הרי מותגים (בחול בלבד בד"כ) שמוכרים לך נעלים Narrow, Normal, Wide, Xtra Wide.
גם בנעלי סקי של החברות הטובות יש את זה, ולכן מוכר טוב בודק לא רק את אורך כף הרגל, אלא גם את רוחבה, ואם יש לך פלטפוס.
אחרי כל אלו - המוכר אמור להציע לך רק דגמים מתאימים, ולא את הדגם שעליו הוא מרויח הכי הרבה, או הדגם שנתקע במלאי משנתון 2011 (שמגיע הרי לחנויות כבר בספטמבר 2010), ולא הצליח למכור עד היום, אז הנה הגיע הפרייר התורן שאפשר לדחוף לו את המודה האחרונה מפריז.
&nbsp
לא רוצה להשמיץ את כל החנויות בארץ, שהרי חלקן כן מוכרות את סחורה עדכנית ובמחירים טובים מאוד, והייתי קונה בהן הכל - אולי חוץ מנעלי סקי...

מסכים לחלוטין. כמה דברים נוספים שחשבתי עליהם תוך כדי

1. בסנובורד המצב פחות גרוע בארץ. אצל רובי בהרצליה לפחות יש מבחר סביר. בסקי לא.

2. כמו ששעון מקולקל מראה את השעה נכון פעמיים ביום, יש באוכלוסייה אנשים שהנעל שמוכרים בארץ מתאימה להם בול. מישהו שיודע בדיוק מה הוא צריך כדי להסכים לקנות כשהמבחר מסתכם בדגם אחד, אז אפשרי.

3. הטכנולוגיה לא השתנתה מאז 2011, רק שינויי צבעים ועיצוב. לא הייתי פוסל נעל על הסף רק כי היא משנת 2011.

4. חלק מהיצרנים, אולי כבר כולם, לא בדקתי, מייצרים את הריפוד הפנימי בשתי גרסאות, דק ועבה, במיוחד כדי להתאים יותר טוב לרגליים שונות.

5. יש נעליים עם רוחב משתנה.יש צמד ברגים ששולטים על הרוחב. לא יודע להגיד אם זה משהו רציני או רק גימיק.

6. יש עניין נוסף שצריך להביא בחשבון וזה האחריות. אם משהו ישתבש, זה ישתבש שם, לא בארץ כשהנעל שוכבת בבוידעם. וליצרנים הגדולים יש נציגות מוסמכת בכל אתר גדול או החנות בה קנית אם זה קורה בשבוע הראשון.

I Gabe

New member
הלוואי וידעתי את זה בינואר

בזבזתי המון זמן חופשה על ניסיון להתאים לי זוג מגפיים שלא היה שום סיכוי להתאים.

alien life form

New member
אתה מתעסק בתפל ומפספס את העיקר

יש שני מדדים שצריכים לעניין אותך: א' איך הנעל יושבת לך על הרגל וב' מה הקשיחות שלה.

התאמה טובה היא כשלרגל אין שום מרווח תזוזה בתוך הנעל אבל הנעל לא לוחצת בשום נקודה. צריך להחזיק את הנעל הרגל בנעל הרבה זמן לתת לרגל להתרחב.לרוב האנשים יש הבדל בין הרגליים כך שנדיר שזוג מתאים בול בשתי הרגליים. בשום אופן לא להתפתות לפתור את זה בלקיחת מידה יותר גדולה כמו שהרבה מוכרים מעודדים.

הפלקס זה הקשיחות של הנעל. ככל שאתה יותר גדול וכבד ואתה גולש יותר יותר מיומן, אתה מפעיל יותר לחץ על הנעל. לכן צריך להתאים נעל למשקל ולסגנון. הבעייה עם הנעליים הקשיחות שהן פחות נוחות ופחות סלחניות. פחות סלחניות אומר ששגיאה מסתיימת בנפילה. במהירות גבוהה מצד שני אתה לא רוצה חופש, את רוצה דיוק, שכל תנועה של הגוף תועבר למגלשיים. נהוג לחלק את הטווח של 50-70 למתחילים, 80-100 בינוניים, 100 ומעלה מתקדמים. כאמור גם משקל הגוף משחק תפקיד חשוב.

למעלה