נעלי הרים - מה כדאי ?

• פותח הנושא 279
  • פורסם בתאריך

279

New member
נעלי הרים - מה כדאי ?

מבין היצרנים הבאים - איזה נעל עדיפה ? - Coleman, Salomon, Lover או Hi-Tec

raananta

New member
נעליים נעליים

יש המון מה לדעת על נעליים לפני רכישה... ברמה העקרונית אני חושב שסלומון עדיפות על השאר עם כי אני לא מכיר את LOVER . בכל אופן אני מציע שתמשיך לברר איזה עוד חברות קיימות. ארצה לפרט מספר דברים שלדעתי חשובים בנעלי הליכה טובות. 1. סולייה- רב הדגמים המקצועיים מוצעים עם סולייה שנקראת VIBRAM זהו חומר פלסטי יציב וחזק הנשמר לאורך זמן המיוצר ע"י חברת VIBRAM אשר מוכרת אותו לכל היצרנים שדורשים, אותן החברות לעיתים מייצרות דגמים עם סוליות אחרות שמיוצרות על ידן סוליות אלו נשחקות לרוב יותר מהר אך מציעות גמישות ורכות גבוהה יותר בהליכה. עם זאת כדאי לחשוב על נושא זה לפני רכישת הנעל שכן VIBRAM ברוב המקרים יעלה את המחיר. 2. בולם זעזועים- רבים החומרים המוצעים כיום כבולמים כאשר הטוב שבהם הוא PU. זהו חומר אשר אינו משתנה לאורך שנים ואינו קורס. חומרים אחרים קורסים ככל שמשתמשים בנעל יותר וככל שהמשקל הנסחב גדול יותר... אך שוב גם פה המחיר משחק. עכשיו, לא קולמן ולא הייטק, למיטב ידיעתי, מייצרות נעליים שמספקות אותי היות ונעליהן מותאמות לטיולים קצרים עם משקל קל על הגב. סלומון מייצרים נעליים ברמה גבוהה יותר. בסופו של דבר מה שקובע זה מה מטרת הנעל ומה המחיר ופה זה נתון לשיקולך. רק על תשכח שמה שזול עלול לעלות ביוקר אח"כ. הליכה מהנה.

ששש

New member
נעליים

נעל "טובה" מחברה מוכרת צריכה בראש ובראשונה להיות נוחה למטייל, אחרת כלל לא משנה מי החברה שייצרה אותה. מה גם שלא ציינת מה למה מיועדות הנעליים! כל ציוד הוא טוב או לא טוב בייחס לייעוד שלו. נעל ספורט רכה מתאימה לסיורי ערים ושווקים שלא כמו נעל קשוחה וכבדה יחסית. מצד שני נעל רכה לא תתאים בהכרח לטיולים רגליים בשטח ובודאי לא עם משקל הגב. מידע יותר מפורט לייעוד הנעליים יכול לתת כיוון ראשוני מדוייק יותר גם בתשובה.

למעלה